ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

«Libraries & Myths»: Λαμπερά εγκαίνια της έκθεσης της Caroline de Souza στα σαλόνια της Πρεσβείας της Βραζιλίας!

Η νέα εικαστική έκθεση της καλλιτέχνιδας από τη Βραζιλία έδωσε χρώμα στην Casadο Brasil της πρεσβείας της Βραζιλίας, στο κέντρο της Αθήνας.

Είναι γνωστή η αγάπη και η σχέση της Caroline de Souza με την χώρα μας και έτσι για την νέα της ατομική έκθεση αποφάσισε να συνδυάσει τα δυο μέρη που θεωρεί σπίτι της, τη Βραζιλία και την Ελλάδα. Μετά τις επιτυχημένες ατομικές εκθέσεις της σε Αθήνα και Μύκονο, την περασμένη χρονιά, η παθιασμένη εικαστικός επιστρέφει με μια νέα, δυναμική έκθεση, με τίτλο «Libraries & Myths», αποκαλύπτοντας το καινούργιο της καλλιτεχνικό πρόσωπο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Βραζιλίας στην Ελλάδα και υπό την επιμέλεια της Artion Galleries, ενώ ακόμα μεγαλύτερη σημασία στην εκδήλωση έδωσε ο ίδιος ο χώρος, αφού τα έργα φιλοξενήθηκαν στον ειδικά διαμορφωμένο πολυχώρο της πρεσβείας, Casa dο Brasil.

ΚΩΣΤΑΣ ΙΑΤΡΟΥ, ΕΥΓΕΝΙΑ ΒΟΤΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, CAGATAY ERCIYES (ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ) ΜΕ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ
ΜΑΡΙΖΑ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ, ΕΛΙΑ ΚΕΝΤΡΩΤΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥΤΖΙΑΡΙΔΗΣ

Πίνακες-γλυπτά, με 3D αγάλματα με έμπνευση από τον αρχαίο ελληνικό κόσμο και πάντα στα ζωηρά, φλούο χρώματα, που πια χαρακτηρίζουν την καλλιτέχνιδα, η Caroline de Souza για ακόμα μια φορά μάγεψε το κοινό με το πάθος της για δημιουργία.

Οι πιτσιλιές χρωμάτων στα γλυπτά τοίχου προσθέτουν μια ζωντανή και σύγχρονη ματιά στην αρχαιοελληνική τέχνη, κάνοντάς τα ταυτόχρονα οικεία και φρέσκα. Παρατηρώντας τα από μακριά, τα έργα τέχνης μοιάζουν σαν να είναι μέρος μιας μεγάλης βιβλιοθήκης γεμάτη μύθους.

Από τη Νίκη της Σαμοθράκης, μέχρι τα Κυκλαδίτικα Ειδώλια, αυτά τα επιτοίχια γλυπτά διηγούνται τις δικές τους ιστορίες αγάπης και προσκαλούν τους επισκέπτες να εκφράσουν, με τη σειρά τους, και τις προσωπικές τους εξομολογήσεις

Είτε παρουσιάζοντας τη δύναμη της αγάπης ή την ελπίδα της αναγέννησης, τα έργα της Caroline de Souza μας υπενθυμίζουν την υπαρκτή φύση αυτών των συναισθημάτων και τη σημασία τους στη ζωή μας.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΤΑΘΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, CAROLINE DE SOUZA, DR. LEYLA KESOGLU-SHABUEVA

Πλήθος κόσμου από τον καλλιτεχνικό, επιχειρηματικό, πολιτικό και δημοσιογραφικό χώρο ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της εικαστικού και της Artion Galleries και είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στον πολύχρωμο κόσμο της Caroline de Souza, που ομολογουμένως βρίσκεται στην πιο ώριμη καλλιτεχνικά περίοδό της.

Η προσέλευση του κοινού ξεκίνησε από νωρίς το απόγευμα και μέχρι το βράδυ οι προσκεκλημένοι απολάμβαναν την ξενάγηση τους στον εσωτερικό χώρο της Casa dο Brasil όπου βρίσκονταν τα έργα, αλλά και στον υπέροχο κήπο της πρεσβείας.

CAROLINE DE SOUZA, ΔΩΡΑ ΚΑΤΣΙΚΟΓΙΑΝΝΗ
ΕΛΕΝΑ ΠΑΤΣΗ, ΜΕΜΑ ΣΙΜΩΝΕΤΑΤΟΥ-ΑΓΑΠΗΝΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΚΟΤΡΩΤΣΙΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΛΕΜΟΝΙΑ, ΒΑΝΑ ΛΑΒΙΔΑ
ΧΡΥΣΙΑΝΝΑ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ, NTEΠΗ ΣΙΔΕΡΑΚΗ, GAZL ZSALMAN
ΧΑΡΗΣ ΝΤΑΒΛΑΣ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΩΚΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΒΛΑΣ
 ΑΝΝΙΤΑ ΠΑΚΙΟΥΦΑΚΗ, CAROLINE CANSU, ΟΛΓΑ ΜΠΕΓΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΡΙΚΑ ΒΛΑΧΟΥ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση είναι αφιερωμένη στη δεύτερη πατρίδα της, το δεύτερο σπίτι της, την Ελλάδα, ένα μέρος που, όπως η ίδια η καλλιτέχνις έχει δηλώσει, την έχει αγκαλιάσει και εμπνεύσει, ένα μέρος όπου ζει και δημιουργεί τα τελευταία χρόνια.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΙΝΟΣ, ΣΙΣΣΗ ΚΑΛΛΙΝΗ, ΘΕΟΔΩΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
ΜΑΡΙΑ ΚΟΤΡΩΤΣΙΟΥ, ΕΛΙΑ ΚΕΝΤΡΩΤΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥΤΖΙΑΡΙΔΗΣ, CAROLINE DE SOUZA, ΕΛΕΝΑ ΓΑΛΥΦΑ
 ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΝΑΝΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ CAROLINE DE SOUZA
DR. LEYLA KESOGLU-SHABUEVA, CAROLINE DE SOUZA, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΤΑΘΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΙΩΑΝΝΑ ΣΡΟΪΤΕΡ, ΕΙΡΗΝΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Το «παρών» στην εκδήλωση εκτός από τον πρέσβη της Βραζιλίας στην Ελλάδα κ. Roberto Abdalla, έδωσαν ο ελληνικής καταγωγής πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα κ. Τζορτζ Τσούνης, ο πρέσβης της Αργεντινής στην Ελλάδα κ. Luis Alfredo Azpiazu, καθώς και o πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα κ. Cagatay Erciyes.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!