ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Let’s Yoga, let’s Santosha Yoga Shala!

Αν είναι την ημέρα της προσωπικής μου πρωτοχρονιάς, σήμερα, την ημέρα των γενεθλίων μου, να κάνω μία νέα αρχή, ας είναι αυτή…

Πρώτη αίσθηση με το που το αντικρίζω: φιλόξενο για όλους. Ανοιχτό και για τους πιο δύσπιστους, και για τους πιο αδαείς με το αντικείμενο, όπως εγώ…Μια μεγάλη αγκαλιά που δεν θέλει ν’ αφήσει κανέναν απ’ έξω…
Είμαι στο «Santosha Yoga Shala by Mariasana & Efi» , το νέο σπίτι της yoga στα Νότια Προάστια που από χθες, ημέρα της δικής του προσωπικής Πρωτοχρονιάς, «ανασαίνει» για όλους μας. Ιδίως, για τους πιο “busy” από εμάς, που βρίσκουμε πάντα τις σωστές δικαιολογίες…

one
Με Ashtanga, Yoga Therapy, Hatha, Aerial/ Swing Yoga & Pilates, διαλογισμό , μέχρι και yoga για παιδιά αλλά και για εγκύους!
Με αναγνωρισμένους δασκάλους που υποστηρίζουν ειλικρινά πως: «όλοι είμαστε μαθητές».
Και με μαθητές που πιστεύουν ακριβώς το ίδιο!
Με «ευγνωμοσύνη» στο σύμπαν για την ύπαρξη μας. Και με «πληρότητα» που προσπαθούνε να την κατακτήσουν κάθε μέρα μέσα από την πρακτική της yoga…Αλήθεια, εμείς από πότε έχουμε να νοιώσουμε ευγνωμοσύνη και πληρότητα;
Αυτή είναι και η ερμηνεία της λέξης «Santosha» στα Σανσκριτικά, “από την οποία «δανειστήκαμε» το όνομα μας” όπως μου εξηγούν. Ευγνωμοσύνη και πληρότητα, τι όμορφες λέξεις….

two

Η Μαρία Παπαδοπούλου είναι δασκάλα Yoga και Pilates με 12ετή πείρα. Έχει εκπαιδευτεί στην Ινδία και την Ευρώπη σε όλα τα συστήματα Yoga αλλά και σε εναλλακτικές θεραπείες. Είναι επίσης ρεφλεξολόγος και θεραπεύτρια ρέϊκι και τα τελευταία 4 χρόνια εκπαιδεύει μελλοντικούς δασκάλους yoga.
H Έφη Καραπιπέρη ασκείται συστηματικά στη yoga τα τελευταία 5 χρόνια δίπλα στη Μαρία. Είναι διακοσμήτρια -αυτό φαίνεται ξεκάθαρα γύρω μου- και με αυτή την ιδιότητα επιμελήθηκε τον χώρο φροντίζοντας να συνδυάζει λειτουργικότητα και αρμονία, εξοπλίζοντας τον παράλληλα με ό,τι καλύτερο υπάρχει για τις ανάγκες των ασκουμένων.
“Με αυτές τις βασικές Αρχές με αγάπη και σεβασμό σε αυτό που κάνουμε, σε αυτό που είμαστε και σε αυτό που προσπαθούμε να εξελιχτούμε ξεκινάμε να μοιραστούμε τις γνώσεις μας μαζί σας” μου εξηγεί η Μαρία και συνεχίζει “Σε μια εποχή δύσκολη που η «Καλή Ζωή» μοιάζει για πολλούς «άπιαστο όνειρο» εμείς, αντίθετα, με πολύ κέφι και όρεξη για δουλειά αποφασίσαμε να ονειρευτούμε και να δημιουργήσουμε έναν ξεχωριστό χώρο εκπαίδευσης με μαθήματα και σεμινάρια yoga. Αλλά κι έναν κόσμο ισορροπίας και αρμονίας που ξεκινά αρχικά από τη γνωριμία με τον εαυτό μας και την ουσιαστική σχέση μαζί του”.
Too good to be true…Αλλά από την άλλη, αν το πιστεύει και η Gwyneth, ποια είμαι εγώ να την διαψεύσω;

three

Το «Santosha Yoga Shala» δεν το ανακάλυψα τυχαία. Με τράβηξε -από τα μαλλιά σχεδόν- η λατρεμένη μου φίλη Ελεάνα Κυρκιλή, η Κυρκιλίτσα μου, η οποία πίνει νερό στο όνομα της Μαρίας, και με το δίκιο της αφού οι αλλαγές που διακρίνω στο σώμα της, είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές!
Και εντάξει, “δίπλα μου” δεν μπορώ να πω πως βρίσκεται, η Φιλοθέη είναι αρκετή ώρα δρόμος από την…Άνω Γλυφάδα, αλλά είπαμε … από δικαιολογίες, πολλές…

Λοιπόν, τα σπουδαία τώρα: παράλληλα με τα μαθήματα κάθε Σάββατο απόγευμα από τις 17.30-19.30 θα πραγματοποιούνται τα «Santosha Workshop» με διαφορετική θεματολογία & Δάσκαλο.
Το πρώτο εργαστήρι, «Yoga Basic Step» (εδώ είμαι εγώ!) θα πραγματοποιηθεί Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 16.00-18.00, από την Μαρία Παπαδοπούλου εντελώς δωρεάν για όλους!
Για όσους δεν έχουν ακόμα γνωριστεί με τη yoga θα είναι μια πρώτη μύηση σε αυτήν και τα μαγικά, φωτεινά μονοπάτια της. Αλλά και για τους ήδη γνώστες και μυημένους μια ευκαιρία να θυμηθούν το πώς ξεκίνησαν.
“Η yoga είναι φιλοσοφία και στάση ζωής. Η ένωση του σώματος, του νου και των συναισθημάτων μας που επιτυγχάνεται μέσω αυτής έχει απεριόριστα οφέλη στην υγεία μας και την εσωτερική μας ισορροπία.. Ένας υγιής κόσμος είναι σαφώς καλύτερος κόσμος…” και συνεχίζει “Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις, ιδέες και σε ό,τι όμορφο μπορεί να φέρει χαμόγελο στις ζωές μας και στον κόσμο” με αποχαιρετάνε τα κορίτσια, και ήδη νοιώθω πως τελικά, όλα μπορούν να συμβούν…

Santosha Yoga Shala by Mariasana & Efi , Κονίτσης 12, Αιξωνή, Άνω Γλυφάδα τηλ. 2130292332, www.mariasana.gr

error: Content is protected !!