ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

«Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία»: από το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» παρουσία της Kerry Kennedy

Χθες το πρωί στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και η Πρόεδρος του «Robert F. Kennedy Human Rights», κυρία Kerry Kennedy, παρουσίασαν σε εκπροσώπους του ακαδημαϊκού, του πολιτικού και του διπλωματικού κόσμου, καθώς και σε εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και των μέσων ενημέρωσης το ελληνικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα με τίτλο: «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία»*, καθώς και την ελληνική έκδοση του Προγράμματος, ένα εκπαιδευτικό εργαλείο για τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Kerry Kennedy.

Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομη ομιλία της η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, κατά την διάρκεια της οποίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της απέναντι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο που έθεσε υπό την αιγίδα του το πρόγραμμα αυτό στην Ελλάδα και τον ευχαρίστησε θερμά για την ανεκτίμητη στήριξή του στην προσπάθειά του Ιδρύματος της. Επίσης ευχαρίστησε από καρδιάς την κυρία Κerry Kennedy για την πολύτιμη βοήθειά της, αλλά και για το γεγονός ότι ήρθε στην Ελλάδα αποκλειστικά για να παραβρεθεί στην παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία».

«Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία»

Εν συνεχεία τον λόγο έλαβε η κυρία Κerry Kennedy η οποία μίλησε για το πόσο σημαντικό είναι το Πρόγραμμα «Λέμε την αλήθεια στην εξουσία», για το πώς αντλούν έμπνευση από τις ζωές των αγωνιστών όσοι το διδάσκονται, καθώς και για το πόσο «άλλαξαν» οι άνθρωποι που το διδάχτηκαν στις διάφορες χώρες που εφαρμόστηκε.
Αμέσως μετά ο καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης και μέλος της Τιμητικής Επιτροπής του Ελληνικού Προγράμματος έκανε την παρουσίαση του εκπαιδευτικού βιβλίου με τίτλο: «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία», ενώ στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης, καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής . Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η δημοσιογράφος Μαρία Καρχιλάκη, διευθύντρια του CNN GREECE.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Σίσσυ Παυλοπούλου, Kerry Kennedy, Mary Pyatt

Στιγμιότυπο από την ομιλία της Kerry Kennedy.

Γιώργος Μπαμπινιώτης, Δημήτρης Παντερμαλής, Χρήστος Ζερεφός, Λουκάς Παπαδήμος.

Σίσσυ Παυλοπούλου, Κική Δημουλά, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Έλση Δημουλά.

Πρίγκιπας Νικόλαος, Kerry Kennedy, Σίσσυ Παυλοπούλου, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Karen Robinson, Πριγκίπισσα Τατιάννα, Σάκης Ρούβας.

Μετά την εκδήλωση η κυρία Kennedy και η κυρία Βαρδινογιάννη μετέβησαν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου παρέδωσαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο ένα αντίτυπο του ελληνικού εκπαιδευτικού βιβλίου «Λέμε την αλήθεια στην εξουσία» και συζήτησαν μαζί του για την εφαρμογή του Προγράμματος στα σχολεία της Αττικής.

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την επίσκεψη της κυρίας Kennedy και της κυρίας Βαρδινογιάννη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του παραδώσουν την ελληνική έκδοση του εκπαιδευτικού Προγράμματος για τα ανθρώπινα δικαιώματα «Λέμε την αλήθεια στην εξουσία».

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

 

error: Content is protected !!