ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Λαμπερό Δείπνο για την στήριξη των Special Olympics Hellas!

Μια συγκινητική βραδιά ελπίδας και αισιοδοξίας, με σκοπό την ενίσχυση της Ελληνικής Αποστολής Αθλητών στους Παγκοσμίους Αγώνες Special Olympics Abu Dhabi 2019, συνδιοργάνωσαν το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και τα Special Olympics Hellas, στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza.
Το «παρών» στην σπουδαία αυτή βραδιά έδωσαν σημαντικοί εκπρόσωποι του πολιτικού, διπλωματικού, ακαδημαϊκού, επιχειρηματικού, αθλητικού, δημοσιογραφικού και καλλιτεχνικού κόσμου για να στηρίξουν με την παρουσία τους τον μεγάλο αγώνα των αθλητών.

Όλγα Δασουρά, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Mary Pyatt, Geoffrey Pyatt, Διονύσιος Κοδέλλας

«Είμαι πραγματικά συγκινημένη που όλοι όσοι βρισκόμαστε εδώ γινόμαστε μια μεγάλη αλυσίδα αγάπης και δύναμης για τους αθλητές και τις αθλήτριές μας, που μας κάνουν να αισθανόμαστε υπερήφανοι κάθε φορά που συμμετέχουν σε διεθνείς και εθνικούς αγώνες. Υπερήφανοι για όλους αυτούς τους σπουδαίους πρωταθλητές της ζωής αλλά και για τις οικογένειές τους και τους προπονητές τους» τόνισε η Πρόεδρος της Τιμητικής Επιτροπής των Special Olympics Hellas και Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas Πρέσβης ε.τ. κύριος Διονύσιος Κοδέλλας, αφού ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για τη διαρκή της στήριξή της και για το ειλικρινές ενδιαφέρον για το κίνημα των Special Olympics, μίλησε για τους στόχους των Special Olympics Hellas: «Η αποστολή των Special Olympics είναι να εντάξουν όλο και περισσότερα άτομα με νοητική αναπηρία στην κοινωνία και στον αθλητισμό. Το επίκεντρό μας δεν είναι μόνο η Αθήνα. Τα τελευταία χρόνια βασίζουμε την στρατηγική μας, και έχουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό καταφέρει, την ανάπτυξη των προγραμμάτων μας και εκτός Αθηνών με επίκεντρο την πάντα την Περιφέρεια. Στόχος μας είναι να αλλάξουμε τις αντιλήψεις και να ευαισθητοποιήσουμε τους νέους σε ολόκληρη την Ελλάδα για τα δικαιώματα των ατόμων με νοητική αναπηρία στον αθλητισμό. Αυτό το επιτυγχάνουμε έχοντας αρωγό στις δράσεις μας, για ακόμη μια χρονιά, το Υπουργείο Παιδείας».
Κλείνοντας την ομιλία του ο κύριος Κοδέλλας ευχαρίστησε όλους τους προσκεκλημένους που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους και ευχήθηκε στην Ελληνική Αποστολή καλή επιτυχία.

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ, LAURIE HALCOMB

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Άννα Παναγιωταρέα

Άρης & Ζέτα Αντσακλή

Μιχάλης Χατζηγιάννης, Σάκης Ρουβάς

Σοφία Μπεκατώρου

Ανδρέας & Φλερ Ποταμιάνου

Τζωρτζίνα Έλληνα, Ελένη Σαμαρά-Κωνσταντακάτου

Σόφη Κουταλίδου, Σάντρα Πρετεντέρη

Αγγελική Κανελλοπούλου, Έλενα Μακρή-Λυμπέρη, Κώστας Σάκκαρης

Φλερ Ποταμιάνου, Μάιρα Τσαβλίρη, Κλαίρη Τσαβλίρη

Νούλη Μανώλη, Αλίνα Μινέττα

Ζέτα Θεοδωρακοπούλου, Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, Καλλιόπη Ροδοπούλου, Γιώργος Καραγκούνης

Δήμητρα Φιλίππου, Άννυ Πετράκη

Σάκης Ρουβάς, Κάτια Ζυγούλη

Μάιρα Τσαβλίρη, Ελένη Δρακοπούλου

Νούλη Μανώλη, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Έλενα Φλωρίδη, Εύη Χατζηδάκη, Ρίτα Πικρού-Μωραϊτάκη

Τατιάνα Κορωνιά, Αγγελική Τσίγκα, Νούλη Μανώλη

Ντίνα Πριτσιβέλη, Αλίνα Μινέττα, Κλαίρη Τσαβλίρη

Τζωρτζίνα Χείλαρη, Μαρίνα Βερνίκου

Σόφη Κουταλίδου, Σάντρα Πρετεντέρη, Τατιάνα Κορωνιά

Κώστας Σάκκαρης, Κωνσταντίνος Ροδόπουλος

Γιώργος Βαρδινογιάννης, Laurie Holcom

Αγγελική Τσίγκα, Βίλλυ Αγαλογλου

Νίκος Τσαβλίρης, Ανδρέας Ποταμιάνος, Κλαίρη Τσαβλίρη, Ειρήνη Νταϊφά

Δημήτρης Λυμπερόπουλος, Σάσα Σταμάτη

Αξίζει να σημειωθεί, ότι με απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής Special Olympics, το Abu Dhabi έχει αναλάβει να διοργανώσει από 8 μέχρι 22 Μαρτίου 2019 τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics στις πόλεις του Abu Dhabi και του Dubai, στους οποίους αναμένεται να συμμετάσχουν αθλητές από 170 χώρες, οι οποίοι θα αγωνιστούν σε 24 διαφορετικά αθλήματα, ενώ 20.000 εθελοντές και περίπου 500.000 θεατές θα βρίσκονται εκεί, για να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες τους και να μοιραστούν μαζί τους τη χαρά που προσφέρει ο αθλητισμός.

Η Ελλάδα στη μεγάλη αυτή διοργάνωση, θα συμμετάσχει με 91μελή Αποστολή με τους αθλητές μας να λαμβάνουν μέρος σε 14 αθλήματα.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι τα Special Olympics Ηellas, έχουν την τιμή να διοργανώσουν την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2018 την Τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Αbu Dhabi 2019 στο Ζάππειο Μέγαρο. Αμέσως μετά την Αφή της Φλόγας της Ελπίδας, θα ακολουθήσει λαμπαδηδρομία η οποία θα περάσει από ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία της Αθήνας, για να παραδοθεί στην Πρεσβεία των UAE.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!