Λαμπερή δεξίωση του The Hellenic Initiative στο Ζάππειο Μέγαρο!

18/07/2022 • LIFESTYLE

Μερικές από τις πολλά υποσχόμενες ελληνικές νεοφυείς εταιρείες παρουσίασαν τις προτάσεις τους σε επενδυτές από την Ελλάδα και απ’ όλο τον κόσμο στο The Hellenic Initiative’s (THI) Venture Fair, που αποτελεί το μοναδικό αμερικανικού τύπου ανάλογο event στην Ελλάδα και το οποίο πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. Στο πλαίσιο αυτού οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν δύο εξαιρετικά ενδιαφέροντα panels. Ένα με θέμα τον ενεργειακό κλάδο με ομιλητές τους κ.κ Α. Πατέλη, Γ. Στάσση και Α. Λιβέρη και ένα με θέμα την επιχειρηματικότητα και την δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος με ομιλητές τους κ.κ Μ. Κορνάρο και Α. Φωτακίδη με την συμμετοχή των κ.κ Χατζηγεωργίου και Αλιβιζάτου από πλευράς Skroutz.

Νικήτρια αναδείχθηκε η Feel Therapeutics, η οποία και έλαβε το χρηματικό έπαθλο των 25.000 δολαρίων χορηγία του The Hellenic Initiative και της ΔΕΗ. Η εν λόγω startup αναπτύσσει ψηφιακά θεραπευτικά πρωτόκολλα για να φέρει αντικειμενικά δεδομένα και μετρήσεις στον τρόπο με τον οποίο διαγιγνώσκεται και διαχειρίζεται η Ψυχική Υγεία.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας στο Ζάππειο Μέγαρο

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, το Τhe Hellenic Initiative παρέθεσε δεξίωση στο Ζάππειο Μέγαρο όπου το παρών έδωσαν φίλοι, συμμετέχοντες και υποστηρικτές της ευρύτερης «οικογένειας του ΤΗΙ», μέλη της ελληνικής Διασποράς από τις ΗΠΑ και απ’ όλο τον κόσμο, όπως επίσης και ανώτατα στελέχη των πιο σημαντικών ελληνικών επιχειρήσεων.

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΜΑΙΡΗ ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΥ, ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΛΑΤΝΙΚ

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του THI Andrew Liveris, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, George Stamas, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Νίκος Κουμέττης, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola Company και Νίκος Σταθόπουλος, Πρόεδρος της BC Partners.

Michael Printzos, George P. Stamas, Peter J. Poulos

Μεταξύ των VIPs που παρευρέθηκαν στην δεξίωση ήταν ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τζορτζ Τσούνης, το πριγκιπικό ζεύγος Νικολάου και Τατιάνας, όπως και πλήθος σημαντικών προσωπικοτήτων της πολιτικής, κοινωνικής και επιχειρηματικής ζωής της Ελλάδας. Οι προσκεκλημένοι είχαν επίσης την ευκαιρία να συναντήσουν τους συμμετέχοντες στο Venture Fair 2022, καθώς και βραβευμένους παλαιότερων διοργανώσεων.

Andrew Liveris, THI Board Chairman

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΡΤΙΝΟΥ, GEORGE P. STAMA, THI Board President

Ο Andrew Liveris, THI Board Chairman και ο George Stamas, THI Board President δήλωσαν από κοινού: «Οι τελευταίες μέρες ήταν μια γιορτή του εκπληκτικού ταξιδιού του The Hellenic Initiative με τους συνεργάτες και τους υποστηρικτές του. Έχουμε αλλάξει τον τρόπο που βλέπει η Διασπορά την Ελλάδα. Έχουμε βοηθήσει Έλληνες που έχουν ανάγκη. Έχουμε δημιουργήσει θέσεις εργασίας και ευκαιρίες στην Ελλάδα. Είμαστε μέρος της αποκατάστασης της ελληνικής υπερηφάνειας και της θέσης της στη διεθνή κοινότητα. Έχουμε πολλά περισσότερα να κάνουμε και να πετύχουμε, και αυτό που ζήσαμε όλοι αυτές τις αυτές τις ημέρες είναι το πόσο έτοιμοι είμαστε όλοι να πάμε αυτή την καταπληκτική συνεργασία, μεταξύ THI και Ελλάδας, στο επόμενο επίπεδο. Όλοι μαζί!»

ΣΑΚΗΣ ΤΑΝΙΜΑΝΙΔΗΣ, ΜΙΛΤΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΝΑΤΣΑΣ, ΡΟΥΛΑ ΛΙΝΑΤΣΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΡΙΝΤΖΟΣ

Ο Bill Clinton, πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, δήλωσε μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος: «Από την περίοδο της γέννησης του – εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης – το The Hellenic Initiative έχει υπάρξει ένας σημαντικός συνεργάτης των Ελλήνων βοηθώντας στην ανάκαμψη, την δημιουργία ευημερίας και την αντιμετώπιση μεγάλων προκλήσεων όπως οι ανάγκες της κοινωνικής πρόνοιας και της πανδημίας. Ο κοινός παρονομαστής όλων αυτών των δράσεων όμως είναι η ενίσχυση των δεσμών της Διασποράς και της ελληνοαμερικανικής φιλίας. Σε μία περίοδο που οι άνθρωποι ανά τον κόσμο απομακρύνονται ο ένας από τον άλλον, το The Hellenic Initiative προάγει την συνεργασία, την σύμπνοια και την ένωση των ανθρώπων για ένα καλύτερο κοινό μέλλον. Εργαζόμαστε μαζί για να χτίσουμε μαζί και όχι για να γκρεμίσουμε».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΕΤΟΣ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΑΝΔΑΚΑΣ, ΤΑΚΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα», του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», δήλωσε επίσης μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος: «Αυτό που κάνει την δουλειά του THI μοναδική είναι το γεγονός ότι κάθε μέλος του μοιράζονται το ίδιο όραμα. Το όραμα να δημιουργήσουν και να επενδύσουν για ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα. Προσωπικά νιώθω ιδιαίτερη τιμή, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του The Hellenic Initiative, και ευγνώμων για την υποστήριξη που έχει λάβει το «Όραμα Ελπίδας».

TINA COURPAS, ΕΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΡΙΝΤΖΟΥ, GEORGE P. STAMAS, ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΛΑΤΝΙΚ, ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΟΛΓΑ ΜΠΟΡΝΟΖΗ, ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΡΕΛΛΑ, ΙΛΕΑΝΑ ΜΑΚΡΗ, ΖΕΤΑ ΜΑΚΡΗ

ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΝΙΚΟΣ, ΒΑΡΒΑΡΑ ΒΕΡΝΙΚΟΥ, JOHN D. GEORGES

Ο Νίκος Κουμέττης, Πρόεδρος Ευρώπης στην The Coca-Cola Company ανέφερε: «Το The Hellenic Initiative πίστεψε από την αρχή το στο όραμα του ReGeneration και μέχρι σήμερα στηρίζει έμπρακτα το πρόγραμμα, προσφέροντας ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους και τις νέες της Ελλάδας. Με την βοήθεια του THI, μέσω του ReGeneration, πάνω από 2,700 νέοι/ες έχουν τοποθετηθεί σε οργανικές θέσεις εργασίας σε περισσότερες από 950 εταιρείες σε όλη την Ελλάδα, ενώ έχουν προσφερθεί 700.000 ώρες εκπαίδευσης και έχουν δοθεί σχεδόν 20 εκατ. ευρώ σε μισθούς των νέων που έχουν προσληφθεί. Νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος που, ως μέλος του ΔΣ του ΤΗΙ, είμαι μέρος ενός οργανισμού που έχει πάθος και αγάπη για τη χώρα μας και το αποδεικνύει έμπρακτα!».

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΟΥΒΙΔΗ, ΜΑΙΗ ΖΑΝΝΗ, ΖΩΗ ΡΑΠΤΗ, ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΑΤΙΑΝΑ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΑΝΔΑΚΑΣ, ΕΛΙΝΑ ΣΜΠΩΚΟΥ, ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΠΡΑΛΟΣ

ΝΟΤΗΣ ΜΠΕΡΝΙΤΣΑΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΤΖΑΝΕΤΑΚΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΡΝΟΖΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΡΤΙΝΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως την επομένη, το νέο πρόγραμμα «Plant a Tree» του ΤΗΙ διοργάνωσε μια πρωινή εθελοντική εκδήλωση στον Υμηττό για την φροντίδα περισσότερων από 2.200 δένδρων που φυτεύτηκαν από το ΤΗΙ τον περασμένο Μάιο, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκστρατείας για αναδάσωση των περιοχών που επλήγησαν στις πυρκαγιές του 2021 και για βελτίωση της ποιότητας ζωής. Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν φυτευτεί 4.200 υπό την αιγίδα του συγκεκριμένου προγράμματος του THI και αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα δενδροφύτευση το ερχόμενο φθινόπωρο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΒΛΑΣ, ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΕΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΙΝΤΖΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΘΗ

ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΠΑΝΑΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΡΙΝΤΖΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΥΛΙΑΣ, ΔΩΡΟΘΕΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΟΝΔΥΛΑΤΟΣ ΚΑΙ Stephanie Bargas με τον σύζυγό της Tony

It’s good to know: Το The Hellenic Initiative είναι ένας παγκόσμιος μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος ενώνει τους Έλληνες της Διασποράς και τους Φιλέλληνες προκειμένου να επενδύσουν στο μέλλον της Ελλάδας, μέσω προγραμμάτων τα οποία εστιάζουν στην οικονομική ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα και την αντιμετώπιση της κρίσης.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons