ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Λαμπερά εγκαίνια για τον χώρο τέχνης ARTFLYER της Αλεξίας Αντσακλή – Βαρδινογιάννη!

Tο ARTFLYER, ο νέος χώρος τέχνης, αφιερωμένος στη σύγχρονη εικαστική δημιουργία, που στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο στην καρδιά της Κηφισιάς, χτισμένο από τον καθηγητή Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγή Λορεντζάτο, άνοιξε τις πόρτες του, με οικοδέσποινα την Αλεξία Αντσακλή – Βαρδινογιάννη.

Στο 15ο νούμερο της οδού Αργυροπούλου, στην Κηφισιά

Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Αλεξία Αντσακλή-Βαρδινογιάννη

Μετά από μια δεκαετία δραστηριοτήτων το www.artflyer.net, ένα πρωτοποριακό δίκτυο έρευνας και παρουσίασης της σύγχρονης τέχνης, αποκτά πλέον και φυσική μορφή.

Μαρίνα Αντσακλή Δοξιάδη, Αλεξία Αντσακλή Βαρδινογιάννη

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Αλεξίας Αντσακλή – Βαρδινογιάννη που έχει στόχο να φέρει σε επαφή τους επισκέπτες με τη σύγχρονη τέχνη, να δώσει ευκαιρίες σε νέους καλλιτέχνες και να αποτελέσει αφορμή για ένα γόνιμο διάλογο ανάμεσα σε πρωτοπόρους σύγχρονους δημιουργούς και το ελληνικό κοινό.

Δάκης Ιωάννου, Μαίρη Κατράντζου, Μαρίνα Καρέλλα, Αλεξία Αντσακλή-Βαρδινογιάννη, Erwin Wurm

Στην εναρκτήρια επετειακή έκθεση “The Tenth Anniversary”, συμμετέχουν κορυφαίοι Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες και προσωπικότητες από το χώρο της τέχνης που έχουν προβληθεί στο www.artflyer.net, όπως οι: Adel Abdessemed, Ron Arad, Tony Cragg, Urs Fischer, Jacques Grange, Dakis Joannou, Marina Karella, Mary Katrantzou, Harold Koda, Christian Louboutin, Jean-Michel Othoniel, Nicolas Party, Laudomia Pucci, Imran Qureshi, David Shrigley, Kiki Smith, Joana Vasconcelos, Bethan Laura Wood, Erwin Wurm με ένα έργο τέχνης ή ένα προσωπικό αντικείμενο που τους αντιπροσωπεύει και έχει επηρεάσει καθοριστικά τη δημιουργική τους έκφραση.

Marina Karella

Σπάνιες δημιουργίες από τον χώρο της τέχνης, της μόδας, του design, αλλά και αντικείμενα μοναδικής αξίας που πρώτη φορά παρουσιάζονται σε μια συλλογική πρωτοποριακή έκθεση. Φωτογραφίες και αποσπάσματα από τις συνεντεύξεις του www.artflyer.net παρουσιάζονται στο κήπο της γκαλερί προκειμένου να δημιουργηθεί μια πληρέστερη αφήγηση.

Joana Vasconcelos

Dakis Joannou

Mary Katrantzou

It’s good to know: Η Αλεξία Αντσακλή – Βαρδινογιάννη σπούδασε οικονομικά και management στο Λονδίνο. Εργάστηκε σαν δημοσιογράφος στη βρετανική έκδοση της Vogue και στη συνέχεια στην ελληνική. Το 2008 διορίστηκε υπεύθυνη συντονισμού του destefashioncollection μιας πρωτοποριακής συλλογής του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ.
To 2010 δημιούργησε το www.artflyer.net για το οποίο φωτογραφίζει και πραγματοποιεί συνεντεύξεις με κάποιους από τους σπουδαιότερους ανθρώπους των τεχνών. Το 2013 επιμελήθηκε την πρώτη έκθεση αφιερωμένη στο design στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς Martino Gamper 100 καρέκλες σε 100 ημέρες Μια πλατωνική ερμηνεία. Το 2021 ιδρύει τον χώρο Τέχνης ARTFLYER στην Κηφισιά.

Μαρίνα Καρέλλα και η κόρη της Πριγκίπισσα Αλεξάνδρα της Ελλάδας

Μαρία Ιωάννου, Δάκης Ιωάννου

Ζέττα Αντσακλή, Αντωνία Καρρά

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Χρυσή Βαρδινογιάννη, Όλγα Κεφαλογιάννη, Μίνως Μάτσας

Αλεξάνδρα Τσαβλίρη-Ανδρεάδη, Κλαίρη Τσαβλίρη-Κανόνη

Χάικ Κουρδογλανιάν, Άρις Αντσακλής, Χριστίνα Ηλιοπούλου

Μυρτώ Ζαχαριά, Χριστίνα Τριάρχου

Ευάγγελος και Δέσποινα Πιστιόλη

Έλενα Μπαρμπαλιά-Σαρακάκη, Φαίη Μπαρμπαλιά-Μάνεση

Ρενάτα Σαρακάκη, Αλεξάνδρα Μάνεση

Ελένη Στασινοπούλου, Αλίκη Δρακούλη

Άποψη της βραδιάς των εγκαινίων

Βικτώρια Νομικού

Ευάγγελος Πιστιόλης, Νίκος Βαρδινογιάννης

Δάκης Ιωάννου, Μαίρη Κατράντζου

Ιλεάνα Μακρή, Μιμίκα Κολοτούρα

Γιώργος και Λίζα Μελά

Μαρίνα Αντσακλή-Δοξιάδη, Σοφία Δοξιάδη, Θωμάς Δοξιάδης

Χαρίκλεια Μουνδρέα, Ναταλία Μουνδρέα, Ρενάτα Σαρακάκη

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!