ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Λάκης Γαβαλάς, Loaded: Η αυτοβιογραφία της πιο αγαπημένης πληθωρικής προσωπικότητας της μόδας!

Παρουσία φίλων του μίας ζωής, παρουσιάστηκε στο Café του Public στη πλατεία Συντάγματος, η αυτοβιογραφία του γνωστού επιχειρηματία και σχεδιαστή μόδας Λάκη Γαβαλά με τίτλο: “ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ, LOADED” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Άγκυρα». Την επιμέλεια της αυτοβιογραφίας του Λάκη Γαβαλά ανέλαβε η δημοσιογράφος και εκδότρια περιοδικών Μαρία Βόλλη, η οποία είναι τα τελευταία χρόνια και αρχισυντάκτρια του «Happy life magazine».

ΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ, ΜΑΡΙΑ ΒΟΛΛΗ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Για τον Λάκη Γαβαλά και το βιβλίο του μίλησαν: η δημοσιογράφος Μαρία Βόλλη, ο φωτογράφος Στέφανος Σάμιος, η σχεδιάστρια κοσμημάτων και διαμαντολόγος Μαρία Καπρίλη, οικογενειακή φίλη του Λάκη Γαβαλά, η ‘Ελφη Αλεξανδρόγλου και η εκδότρια Αναστασία Παπαδημητρίου, ενώ την παρουσίαση συντόνισε η εκδότρια Άννα Παπαδημητρίου.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ

ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ, ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΛΑΙΜΟΥ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΡΑΣΣΑΣ, ΝΤΟΖΙΑ ΚΟΥΡΟΥΠΗ

ΕΥΗ ΚΑΡΑΤΖΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ

Στην παρουσίαση το βράδυ της Τετάρτης, παρευρέθηκαν φίλοι και συνεργάτες του Λάκη Γαβαλά καθώς και προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό χώρο, τον χώρο της μόδας αλλά και πλήθος κόσμου που ήθελε να γνωρίσει από κοντά τον «δικό του» Λάκη! Ο Λάκης Γαβαλάς, μια πληθωρική προσωπικότητα με μακρά διαδρομή και έντονη παρουσία στον χώρο της μόδας, μιλάει στο βιβλίο του για όλα: τα παιδικά του χρόνια, το καλλιτεχνικό του ξεκίνημα ως χορευτή στα νεανικά του χρόνια, τη διαδρομή του στον χώρο της μόδας ως επιχειρηματία και δημιουργού, τις συναντήσεις του με διάσημες προσωπικότητες, τη δύσκολη περίοδο του εγκλεισμού του στη φυλακή και τέλος την επανεκκίνησή του στο σήμερα σε όλα τα πεδία ζωής.

ΝΟΤΑ ΓΑΒΑΛΑ, ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ

Αποσπάσματα που ξεχωρίσαμε μέσα από το βιβλίο: “Αγαπώ τη ζωή, τα ξάστερα συναισθήματα, την ελευθερία, τον ήλιο και την ανοιχτή θάλασσα. Πιστεύω απόλυτα ότι απλώς και μόνο το να ζεις είναι σπουδαίο πράγμα. Δε μένω απαθής, δε συμβιβάζομαι και δίνω πάντα σημασία σε όλες τις στιγμές, σημαντικές και ασήμαντες, γιατί η ζωή είναι κάτι που συμβαίνει τώρα…”.

ΜΑΤΟΥΛΑ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΑΜΙΟΣ

ΠΑΟΛΙΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΗ

ΑΡΙΣΤΕΑ ΔΕΡΒΕΝΗ ΜΑΡΙΑ ΛΕΜΟΝΙΑ ΕΡΗ ΜΙΝΕΤΤΑ

“Διηγήθηκα γεγονότα του παρελθόντος ξανά και ξανά σε χρόνο αρκετά μεταγενέστερο από τότε που είχαν συμβεί. Το ζήτημα ήταν να βγω από την ιστορία που είχα διηγηθεί στον εαυτό μου για τον εαυτό μου για να την ξαναγράψω έτσι ώστε να μην είναι μόνο ατομική «λύτρωση», αλλά να αφορά και τους άλλους”.

ΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

“Οι παππούδες, οι γονείς, οι άνθρωποι που αγαπήσαμε, οι μέντορες και οι φίλοι που μας μοιάζουν κλώθουν το νήμα της ζωής μας. Όλοι τους γίνανε δάσκαλοι, που τους ακούσαμε ανακαλύπτοντας τον εαυτό μας. Πόσους ανθρώπους άραγε κουβαλάω μέσα μου, ζωντανούς ή νεκρούς τώρα πια; Τα όρια μοιάζουν τόσο ρευστά, δεν υπάρχει νέο δίχως το παλιό, δεν μπορεί τονέο ν’ αποκοπεί απ’ το παλιό. Όλα συνυφαίνονται και κουβαλάμε τις συνήθειες, τις ελλείψεις, τις αδυναμίες και τα ταλέντα των αγαπημένων μας και στον δικό μας δρόμο της ζωής, που πότε χαρούμενη, πότε πονεμένη και πότε ευτυχισμένη θα κυλήσει στη δύση της κρατώντας σφιχτά τα φυλαχτά της”.

ΤΖΕΛΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ, ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ, ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΛΑΙΜΟΥ

“Η δεκαετία του ’80 ήταν σε παγκόσμιο επίπεδο μία μεταβατική περίοδος και για πολλά χρόνια υπήρξε παρεξηγημένη. Λιγότερο ριζοσπαστική από τις προηγούμενες δεκαετίες και σίγουρα πιο «αθώα» από την επόμενη που ο βραχνάς του lifestyle καθόριζε τα πάντα. Σήμερα τα νέα παιδιά την ανακαλύπτουν ξανά, τη θεωρούν vintage, προκλητική και ταυτόχρονα κιτς. Για εμάς που τη ζήσαμε, ήταν μια δεκαετία αμφιλεγόμενη που συντηρούσε την αμφισημία, αλλά την ίδια στιγμή είχε αυθεντικότητα, υποσχόταν πολλά και είχε μια περίεργη ειλικρίνεια”.

ΕΛΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΔΟΥΝΑΡΗΣ

“Μπορεί να είχα προκαλέσει στην Ελλάδα με τις εμφανίσεις και τη συμπεριφορά μου, όμως θεωρούσα ότι ήταν απολύτως συμβατή με τις συνεργασίες μου με εκκεντρικούς και αμφιλεγόμενους σχεδιαστές όπως ο Moschino και η Βίβιαν Γουέστγουντ, με πιο πειθαρχημένους οίκους όπως ο Burberry και ο Armani, αλλά και με πρωτοπόρους Αμερικανούς και Γιαπωνέζους συνεργάτες. Ήμουν πολύ πιο ήπιος και συνετός από αυτούς στη ζωή αλλά και στη δουλειά μου και δεν πίστευα ότι μπορούσα να προκαλέσω επειδή αγαπούσα την ομορφιά της ζωής”.

ΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΕΛΦΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΓΛΟΥ, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΓΛΟΥ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΣΤΡΟΚΑΛΟΣ

ΕΛΕΝΑ ΓΑΛΥΦΑ, ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ

ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ, ΝΟΤΑ ΓΑΒΑΛΑ

ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΣΤΡΟΚΑΛΟΣ,ΧΡΗΣΤΟΣ ΞΥΔΙΑΣ, ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΙΩΑΝΝΑ ΛΙΛΗ, ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ, ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΛΑΙΜΟΥ, ΤΖΕΛΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ

ΥΒΟΝΝΗ ΝΤΟΣΤΑ, ΠΑΟΛΙΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΗ

ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΛΕΝΑ ΓΑΛΥΦΑ, ΣΟΥΛΑ ΛΙΑΚΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΣΤΡΟΚΑΛΟΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΑΜΙΟΣ, ΕΛΕΑΝΑ ΚΥΡΚΙΛΗ

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!