ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Κυριακή για Brunch στο Winter Garden της “Μ. Βρεταννίας”!

“Καθαρά Δευτέρα για Κούλουμα και για τη νοστιμότερη Κακαβιά του κόσμου, στο Roof Garden της “Μ. Βρεταννίας”, 28η Οκτωβρίου για brunch στο Winter Garden, τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο…”, διαπιστώνουμε με τον Νικόλα και την Ελμίνα, καθώς διασχίζουμε την πόρτα του εμβληματικού ξενοδοχείου, για να βρεθούμε από την κατάμεστη και πολύβουη πλατεία Συντάγματος που φιλοξένησε την Μαθητική Παρέλαση της Εθνικής Επετείου, και από την απέραντη κυματιστή θάλασσα από γαλανόλευκες σημαίες, στην άκρως αριστοκρατική ατμόσφαιρα του αίθριου της “Μ. Βρεταννίας”, που έχει κατακλυστεί από τις νότες της “Άνοιξης” του Βιβάλντι και από τα αρώματα που διακριτικά αλλά απλόχερα σκορπίζει η εντυπωσιακή σύνθεση από τα ολόφρεσκα σομόν τριαντάφυλλα που κυριαρχεί στον χώρο.


Πράγματι, το γεγονός πως κάποιες αργίες που “παραδοσιακά” σε καλούν μακριά από την πόλη, εσύ προτιμάς να παραμείνεις στην καρδιά της, και να αφεθείς στην πολυτελή αγκαλιά του αγαπημένου ξενοδοχείου του Συντάγματος, κάτι λέει. Και για εσένα και τις διαθέσεις σου, αλλά κυρίως, για το ίδιο το ξενοδοχείο.

Follow me…

Κάθε εμπόδιο για καλό λοιπόν, και αφού τα ταξίδια μου των δύο προηγούμενων εβδομάδων που έχει ξεκινήσει να λειτουργεί το “Weekends at Winter Garden”, το Brunch στο αίθριο της “Μ.Βρεταννίας”, δεν μου επέτρεψαν να είμαι από τις πρώτες που θα έρθω να δοκιμάσω την τέχνη -ενός από τους πιο αγαπημένους μου chef- του Αστέριου Κουστούδη πάνω στο πιο αγαπημένο γεύμα της Κυριακής, τελικά είχα την χαρά να απολαύσω αυτή την ξεχωριστή εμπειρία την Κυριακή της 28ης Οκτωβρίου, χθες, αμέσως μετά το τέλος της Εθνικής μας Παρέλασης.
Άλλη μία υπέροχη αστική συνήθεια, σε μία σειρά από άλλες πολύτιμες που έχουμε καθιερώσει με την καλύτερη παρέα του κόσμου όλου, με τον Νικόλα και την Ελμίνα…

Η Hotel Manager του ξενοδοχείου, Αννέτα Σβορώνου μας καλωσορίζει, το τραπέζι μας, μας υποδέχεται στρωμένο ακριβώς όπως πρέπει -στη εντέλεια- έως και την τελευταία κομψή του λεπτομέρεια, ο μετρ μου προσφέρει την σημερινή εφημερίδα, ενώ συγχρόνως σερβίρει στο φλιτζάνι μου ολόφρεσκο αρωματικό καφέ. Η Ελμίνα ζητάει ζεστή σοκολάτα, ο Νικόλας τσάι. “Lapsang souchong. Καπνιστό παρακαλώ…” .

Στα διπλανά τραπέζια διακρίνω αρκετούς γνωστούς. Και κάποιους φίλους. Βλέπω αρκετές οικογένειες οι οποίες ήρθαν επίσης κατευθείαν από την παρέλαση, stylish ένοικους του ξενοδοχείου, μία παρέα από ηλικιωμένες κυρίες της παλιάς καλής αστικής ζωής του τόπου, υποθέτω πως διατηρούν τα αρχοντικά τους σπίτια στην Κηφισιά, ως παραθεριστικές οικίες πλέον και τώρα είναι μόνιμοι κάτοικοι της “Μ. Βρεταννίας”. Παρατηρώ άλλη μία παρέα από δεκαοκτάχρονα αγόρια που φοράνε την στολή του σχολείου τους, πιο δίπλα διακρίνω τον Δημήτρη Τσακούμη με την αδελφή του Ζέτα, ζούνε τις ίδιες αριστοκρατικά νωχελικές στιγμές τους, καθώς κόβουν μικρές μπουκίτσες από ένα χειροποίητο τσουρέκι μαστίχας, και πίνουν μικρές απολαυστικές γουλιές από τα κρυστάλλινα ποτήρια με την γαλλική σαμπάνια. Κανείς δεν φωνάζει, κανείς δεν θέλει να ενοχλήσει τις μαγικές νότες του Βιβάλντι που κατακλίζουν τον χώρο, έως και ένα μωρό έξι μηνών στην αγκαλιά της βαμβακερής καλαθούνας του, χαμογελάει ευτυχισμένο από τις μαγικές στιγμές που απλόχερα του προσφέρουν οι τύχες του. Το θρόισμα από τις σελίδες της εφημερίδας, το άνοιγμα άλλου ενός μπουκαλιού σαμπάνιας, και το τραγανό κρουασάν καθώς λιώνει απολαυστικά στα ζεστά του κομμάτια, το  φρέσκο βούτυρο και μέλι καστανιάς, είναι ό,τι σπάει την αρμονία της τελετουργίας του brunch.

Κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 11.00 μέχρι τις 14.00, ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης και η ταλαντούχα ομάδα του, επιμελούνται ένα μενού αλμυρών και γλυκών εδεσμάτων και – υπό τους ήχους απαλής μουσικής – δημιουργούν την πιο ειδυλλιακή ατμόσφαιρα για μια εμπειρία διαφορετική από τις συνηθισμένες: την εμπειρία “Weekends at Winter Garden”.
Οι γνώριμες γεύσεις των χειροποίητων ζεστών γαλλικών κρουασάν συναντούν τη σπιτική μαρμελάδα και την κρέμα βανίλια, που εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν οι ζαχαροπλάστες του ιστορικού ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, και δημιουργούν την τέλεια αρμονία αμέσως μολις συνδυαστούν με το εγχώριο φρέσκο βούτυρο και το μέλι καστανιάς. Τις καλύτερες εντυπώσεις αφήνει και το χειροποίητο τσουρέκι με μαστίχα, ένα δημιούργημα προσωπικά επιμελημένο από τον Pastry Chef, Ευγένιο Βαρδακαστάνη, για να συνοδεύσει άρτια τον καφέ, τον χυμό ή το τσάι της επιλογής των εκλεκτών επισκεπτών του Winter Garden.

Την παλέτα των αλμυρών εδεσμάτων του μενού του “Weekends at Winter Garden”, πλαισιώνουν γεύσεις όπως βιολογικά αυγά μελάτα με σολομό μπαλίκ και χαβιάρι, βιολογικά αυγά ‘benedict’ με αστακό και sauce ‘hollandaise’ αρωματισμένη με εσπεριδοειδή καθώς και το αβοκάντο με βασιλικό καβούρι, δίκκοκο σιτάρι και σέλερι, όλα συνοδευόμενα απο ένα ποτήρι σαμπάνια…

“Είναι τόσο κακοποιημένη η έννοια του “Brunch” στην Ελλάδα, που προτιμάω έως και να την αποφεύγουμε σαν λέξη, για το γεύμα που σερβίρουμε στο Winter Garden…” μου έλεγε η Χριστίνα Παπαθανασίου, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων των δύο αριστοκρατικών ξενοδοχείων του Συντάγματος, το προηγούμενο βράδυ, όταν την συνάντησα τυχαία στο Blue Pine. Την καταλαβαίνω απόλυτα. Έτσι ακριβώς νοιώθω τα (πολλά) τελευταία χρόνια με την λέξη “lifestyle” και την απόλυτη παρεξήγηση και κακοποίηση της…

Ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης, έρχεται στο τραπέζι μας να μας χαιρετήσει, να μας ρωτήσει αν όλα βαίνουν όπως τα θέλουμε, να μάθει εάν θα θέλαμε κάτι ακόμα…

Και είναι τόσο ανακουφιστική και απολαυστική αυτή η οικειότητα….

Καλαθάκι με χειροποίητα κρουασάν βουτύρου, τσουρέκι πολίτικο με μαστίχα, Benoitons με Κορινθιακή σταφίδα, κέικ λεμονιού, αλλά και αυτά τα συγκλονιστικά ρολλάκια πραλίνας φουντουκιού είναι ό,τι εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν οι ζαχαροπλάστες του ιστορικού ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, και δημιουργούν την τέλεια αρμονία αμέσως μολις συνδυαστούν με το εγχώριο φρέσκο βούτυρο και το μέλι καστανιάς.

Των pastry και των ευφάνταστων χυμών και ροφημάτων -ο Νικόλας ζήτησε και ένα extra spicy Bloody Mary- ακολουθούν οι προτάσεις του ορεκτικού, όπου μπορούμε να επιλέξουμε μεταξύ Αβοκάντο με Βασιλικό Καβούρι, δίκοκο σιτάρι και σέλερι (όπου παρήγγειλα εγώ), Καρδιές Μαρουλιών με ντοματίνια, ελιές και φλύδες από γραβιέρα τρούφας (η επιλογή της Ελμίνας) ή το πιάτο της ημέρας “που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις γαστρονομικές δημιουργίες των κορυφαίων σεφ της Εθρώπης” όπως χαρακτηριστικά είπε ο Νικόλας για την δική του επιλογή.

Το ορεκτικό του Νικόλα, με γεύσεις και αρώματα από τον βορά της Ιταλίας…

Το Βασιλικό Καβούρι με αβοκάντο ήταν η δική μου επιλογή…

Την παλέτα των αλμυρών εδεσμάτων του μενού του “Weekends at Winter Garden”, πλαισιώνουν γεύσεις όπως βιολογικά αυγά μελάτα με σολομό μπαλίκ και χαβιάρι, βιολογικά αυγά ‘benedict’ με αστακό και sauce ‘hollandaise’ αρωματισμένη με εσπεριδοειδή καθώς και το αβοκάντο με βασιλικό καβούρι, δίκκοκο σιτάρι και σέλερι, όλα συνοδευόμενα απο ένα ποτήρι σαμπάνια.

Αυγά ‘benedict’ με αστακό και sauce ‘hollandaise’ αρωματισμένη με εσπεριδοειδή, είναι η δική μου επιλογή

…Ή για να το πω διαφορετικά, στην Αθήνα αυτή την στιγμή δεν θα βρείτε πουθενά αλλού -αλλά πουθενά- καλύτερα αυγά benedict, από αυτά…

…And to make a long story short, αν πρέπει να επιλέξετε μόνο μία γευστική εμπειρία στην πόλη αυτή, τότε να είναι το “Weekends at Winter Garden”, στην αγκαλιά της “Μ. Βρεταννίας”!

Και η επιλογή της Ελμίνας, βιολογικά αυγά μελάτα με σολομό μπαλίκ και χαβιάρι

Μόλις τελειώσουμε με τα κυρίως πιάτα μας, το τραπέζι καθαρίζεται από την αρχή, τα ποτήρια μας αλλάζουν, και το τελετουργικό του Brunch στο Winter Garden συνεχίζεται και ολοκληρώνεται με τον πιο γλυκό επίλογο, τη πλούσια ποικιλία επιδορπίων σφραγίζουν τέλεια την εμπειρία…

Και επειδή ξέρω πως θα πάτε, όλα αυτά είναι σαν να συμβαίνουν αποκλειστικά για τους αναγνώστες του Fay’s Control, να σας ενημερώσω πως όλα τα παραπάνω κοστίζουν 42 ευρώ το άτομο. Συμπεριλαμβανομένου, του πακέτου για το σπίτι, με όσες λιχουδιές από το καλάθι αλλά και από την ποικιλία των γλυκών δεν θα καταφέρετε να ολοκληρώσετε!

Άλλη μία υπέροχη αστική συνήθεια, σε μία σειρά από άλλες πολύτιμες που έχουμε καθιερώσει με την καλύτερη παρέα του κόσμου όλου, με τον Νικόλα και την Ελμίνα… Χρόνια πολλά! 

 

error: Content is protected !!