Κοτόπουλο στο Φούρνο με Θρούμπι & Θαλασσινό Αλάτι Σπετσών!

09/01/2018 • MAKE

Και αμέσως μετά την χαρά των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και την γιορτή των Φώτων και του Αη Γιαννιού, ξέρετε τι με πιάνει, έτσι?
Τρελή νοσταλγία για τις Σπέτσες. Και αρχίζω και μετράω μέρες. Και ξεφυλλίζω φωτογραφίες από περασμένα καλοκαίρια, και κάνω όνειρα για επόμενα. Και κλείνω τα μάτια και μυρίζω τα αρώματα της και φαντάζομαι τα χρώματα της, και τα πορφυρά των βοκαμβίλιων στους ασβεστωμένους τοίχους των αρχοντικών με τα μαβιά από τις λεβάντες στα κτήματα και στους κήπους, και όλο το νησί μοιάζει ολόλευκο σαν την ζάχαρη άχνη των αμυγδαλωτών, και τώρα τα κλείνω ξανά και τα βοτσαλωτά μοσχομυρίζουν θρούμπι…

Και ανοίγω τα μάτια, και κρατάω στο χέρι μου ένα λευκό λινό σακουλάκι που κουβαλάει θρούμπι από το νησί και ευχές από το Ποσειδώνιο, και συνταγή για να φτιάξω Κοτόπουλο στο Φούρνο με Θρούμπι & Θαλασσινό Αλάτι Σπετσών!

Και ξέρεις κάτι; Ήταν το νοστιμότερο Κοτόπουλο που έφτιαξα ποτέ στην ζωή μου…

Roasted Chicken with Savory & Spetses Sea Salt

Υλικά:
1 κοτόπουλο ολόκληρο/1 whole chicken
Λαδόκολα/ Greaseproof paper
Αλουμινόχαρτο/ Aluminium paper
1 κουτάλι του τσαγιού φυτική μαργαρίνη/ 1 teaspoon vegetable margarine
Θαλασσινό Αλάτι/ Sea Salt
Θρούμπι/ Savory
Πιπέρι/ Pepper

Εκτέλεση:
Απλώνουμε τη φυτική μαργαρίνη στη λαδόκολλα. Τοποθετούμε το κοτόπουλο στη λαδόκολλα και το πασπατεύουμε με το θρούμπι, το αλάτι και το πιπέρι. Το τυλίγουμε όλο με τη λαδόκολλα και από πάνω το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-220* Βαθμούς για περίπου 2-3* ώρες.
*Ανάλογα το φούρνο

Method:
Spread the vegetable margarine onto the greaseproof paper. Place the chicken on the paper and rub with the savory, salt and pepper. Wrap the chicken in the greaseproof paper and then wrap in the aluminium foil. Place in the preheated oven at 200-220* degrees for about 2-3* hours. *Depending on oven.

Thank you Antonis Vordonis & Maria Strati!

ΥΓ. Για την ιστορία, θέλουμε 142 ημέρες, 12 ώρες και 10 λεπτά για την 1η Ιουνίου….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons