ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Κώστας Μαρτάκης & Alysia Helming:  "Protogenesis™"- Μία διεθνής συνεργασία που θα συζητηθεί!

Πιο συγκεκριμένα, η Αμερικανίδα συγγραφέας, Alysia Helming, ένωσε πρόσφατα δυνάμεις με τον Κώστα Μαρτάκη και τη δισκογραφική εταιρεία Panik Records, για το επίσημο τραγούδι του πρώτου της βιβλίου, μέσα από την επερχόμενη πολλά-υποσχόμενη σειρά νεανικών μυθιστορημάτων The Protogena Chronicles™, που θα φέρει τον τίτλο Protogenesis™. Όλη η σειρά των, επτά σε σύνολο, μυθιστορημάτων αποτελεί μία αμερικανική ιστορία, η οποία εκτυλίσσεται στην Ελλάδα του σήμερα.
Το Protogenesis™ πραγματεύεται την επίμονη εξέλιξη και μεταμόρφωση του ανθρώπινου πνεύματος, όπως περιγράφεται μέσα από τα μάτια μίας έφηβης Αμερικανίδας, και χρησιμοποιεί την επιστημονική φαντασία και το ρομαντισμό, για να εντάξει την μυθολογία της αρχαίας Ελλάδας στον πολιτισμό της σύγχρονης Ελλάδας.

martakis and Alysia2
Όπως περιγράφει η Alysia Helming σε δημοσιεύματα αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα της, η ίδια ανακάλυψε τον αγαπημένο τραγουδιστή εντελώς τυχαία μέσα από μία φωτογραφία του που βρήκε η ίδια στο διαδίκτυο. Καθώς έψαχνε εικόνες online για να εμπνευστεί μέσα από μία φυσική μορφή ανδρός, ώστε να γράψει για ένα από τους βασικούς πρωταγωνιστές της ιστορίας του μυθιστορήματος Protogenesis™, τον λεγόμενο Ever Sarantos, η Alysia Helming βρήκε την πηγή έμπνευσης στο πρόσωπο του Κώστα Μαρτάκη.
Έτσι, η Αμερικανίδα συγγραφέας συνέχισε να γράφει το μυθιστόρημα της δίχως να γνωρίζει απολύτως τίποτα για τον άνθρωπο Κώστα Μαρτάκη. Έξι μήνες αργότερα, ένα ταξίδι της Alysia στην Ελλάδα, ήταν αρκετό για να της αποκαλύψει ότι το πρόσωπο που αποτελούσε βασική πηγή έμπνευσης για έναν από τους βασικούς χαρακτήρες του επερχόμενου βιβλίου της, δεν ήταν άλλο από τον Έλληνα τραγουδιστή Κώστα Μαρτάκη! Μόλις επέστρεψε στην Αμερική, η Alysia ξεκίνησε να ακούει τα τραγούδια του Κώστα online, τα οποία την επηρέασαν στη δημιουργία αυτού του μυθιστορηματικού χαρακτήρα αλλά και συνολικά στη συγγραφή του βιβλίου της, βοηθώντας την να αφομοιώσει καλύτερα την αίσθηση της Ελλάδας όσο εκείνη έγραφε από τη βάση της στην άλλη άκρη του κόσμου, το San Francisco.
Τελικά, κατά την διάρκεια της τρίτης της κατά σειρά επίσκεψης στην Ελλάδα, η Alysia γνώρισε επιτέλους τον Κώστα Μαρτάκη από κοντά και μοιράστηκε μαζί του την ιστορία και το μήνυμα που φέρει το επερχόμενο βιβλίο της, κερδίζοντας αμέσως τον ενθουσιασμό και το ενδιαφέρον του Κώστα για το νέο αυτό project!
Μετά από μία σειρά συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο 2016, ο Κώστας Μαρτάκης, έχοντας εμπνευστεί από το βιβλίο, αλλά και από ένα ποίημα της συγγραφέως με τίτλο “The Chameleon”, συνεργάστηκε με τον κορυφαίο μουσικό παραγωγό και συνθέτη Μάριο Ψιμόπουλο, με την χαρισσματική στιχουργό Βίκυ Γεροθόδωρου για τη συμβουλευτική της παρουσία, αλλά και με τον καταξιωμένο στην Ελλάδα και το εξωτερικό μουσικό Θανάση Βασιλόπουλο (κλαρίνο), για τη συγγραφή και την ηχογράφηση του τραγουδιού “Forever And Tonight”. Η ένταξη του εν λόγω κομματιού στα κείμενα του βιβλίου, όρισαν τον Κώστα Μαρτάκη επίσημα συμμέτοχο στη συγγραφή του μυθιστορήματος Protogenesis™.

alysia_martakis3
Μέσα από αυτή τη νέα συνεργασία, η Alysia Helming και η Panik Records ένωσαν με έναν ιδιαίτερα πρωτοποριακό και μοναδικό τρόπο, τον κόσμο της λογοτεχνίας με τη μουσική βιομηχανία: ένα γνήσιο τραγούδι εντάσσεται συγγραφικά στο βιβλίο, με επιλεγμένους στίχους του να εμφανίζονται σε πολλαπλά κεφάλαια της ιστορίας. Κατά έναν επίσης μοναδικό τρόπο, το τραγούδι συγκεράζει την Ελληνική μουσική με τον αγγλικό στίχο, αλλά και τον ιδιαίτερο ήχο της ορχηστρικής εκτέλεσης κλαρινέτου, με απώτερο σκοπό να ταξιδέψει ο μαγικός αυτός ήχος της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο!
Εκτός από το τραγούδι και στο πλαίσιο της περαιτέρω δημιουργικής συμμετοχής του στο project της Alysia Helming, ο Κώστας Μαρτάκης πραγματοποίησε πρόσφατα στην Αθήνα μία σειρά γυρισμάτων για τη δημιουργία έξι μικρού μήκους ταινιών που θα σχετίζονται με το εν λόγω μυθιστόρημα.

Στις 13 Δεκεμβρίου 2016, με αφορμή την παγκόσμια κυκλοφορία της e-book εκδοχής του, όπως φημολογείται, bestseller-to-be βιβλίου, Protogenesis™, η Alysia Helming θα φιλοξενήσει στην Αθήνα ένα exclusive party για τους Έλληνες «φίλους» του βιβλίου της: αξιόλογους συντελεστες και σημαντικά στελέχη, τόσο από τον επιχειρηματικό όσο και από τον καλλιτεχνικό χώρο. Στο party αυτό οι καλεσμένοι θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δουν αποκλειστικά αποσπάσματα από τις μικρού μήκους ταινίες που γυρίστηκαν για το μυθιστόρημα, ενώ θα γίνει και η επίσημη αποκάλυψη του τραγουδιού “Forever And Tonight” του Κώστα Μαρτάκη.
unnamed

It’s good to know: Η Alysia Helming είναι η συγγραφέας του βιβλίου Protogenesis™, ένα νεανικό μυθιστορηματικό έργο που διαδραματίζεται στην Ελλάδα, και αποτελεί το πρώτο από τα επτά βιβλία της σειράς The Protogena Chronicles™. Εκτός από την μυθιστορηματική πλοκή των βιβλίων της που οδήγησαν στις συχνές επισκέψεις της Alysia στην Ελλάδα, επιπλέον, η προσωπική ιστορία ζωής της συγγραφέως, είναι γεμάτη από ενδιαφέρουσες συμπτώσεις που σχετίζονται με το βασικό μήνυμά της περί ανέλιξης και αποφασιστικότητας και το οποίο μήνυμα χαρακτηρίζει ιδιαίτερα την Ελλάδα του σήμερα. Όλα αυτά συνάδουν στο να αποτελεί πλέον προσωπική αποστολή της Αμερικανίδας συγγραφέως να βοηθήσει την Ελλάδα μέσα από τη γραφή της, επικοινωνώντας μέσα από την παγκόσμια κυκλοφορία του βιβλίου της, ένα μήνυμα ελπίδας που θα αυξήσει το τουριστικό ενδιαφέρον για τη χώρα. Μάθετε περισσότερα για την Alysia Helming μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της στο alysiahelming.com.

error: Content is protected !!