ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Κοσμοσυρροή στα εγκαίνια της έκθεσης της Στέλλας Μελετοπούλου στη γκαλερί Σκουφά!

Η γκαλερί Σκουφά εγκαινίασε την έκτη ατομική έκθεση της εικαστικού Στέλλας Μελετοπούλου η οποία περιλαμβάνει είκοσι τέσσερα νέα έργα σε καμβά καθώς και τρισδιάστατες εγκαταστάσεις. Aκρυλικό, μελάνι, μπαμπού, ξύλο, βαμβάκι, μαλλί και χαρτί είναι μερικά από τα υλικά που η Μελετοπούλου, όχι μόνο χρησιμοποιεί τακτικά, αλλά και πειραματίζεται μέσω μιας συνεχούς προσπάθειας δοκιμών που εξωθούν τα όρια των υλικών επάνω στην επιφάνεια του καμβά και του τοίχου. Δουλεύοντας με όλα αυτά τα μέσα και διερευνώντας σχολαστικά τις ιδιότητές τους, αποτέλεσε γι’ αυτήν μια διαδικασία μακροχρόνιας αναζήτησης.

Στέλλα Μελετοπούλου

Με αφετηρία την πρόσφατη εμπειρία απομόνωσης εξαιτίας της πανδημίας αλλά και παρατηρώντας τη δυστοπία του πολέμου, η καλλιτέχνις οραματίζεται μια επανεκκίνηση της ζωής και της δημιουργίας. Έννοιες που σχετίζονται με τη διασυνδεσιμότητα, τη συνέχιση, τη βιωσιμότητα, την εξέλιξη και την εσωτερική επανάσταση βρίσκονται υπό μια διαρκή επανεξέταση και ανάλυση.

Μαρία Καλλιγά, Γιάννης Καλλιγας, Έφη Χαλιωρή

Παύλος Γερουλάνος, Στέλλα Μελετοπουλου, Ελένη Καλλιγά, Μιχάλης Παναγης

Άρης Γεωργίου

Μάνος Λορέντζος, Ιων Διαμάντης, Στέλλα Μελετοπούλου, Μιχάλης Παναγής

Άννα Φύσσα

Ρενέ Ίσαρη, Ελένη Μακροπούλου

Διαισθανόμενη και συνάμα εντοπίζοντας μια εμβριθή σχέση με τη φύση, η Μελετοπούλου επιβεβαιώνει τη σημασία των καταβολών μας, της μετασχηματιστικής και προσαρμοστικής μας ικανότητας να επιβιώσουμε.

Στέλλα Μελετοπούλου, Νατάσσα Λω

Ανίβας Βασιλόπουλος

Κυριάκος Σουτζόγλου, Ηλέκτρα Σουτζόγλου, Δημήτρης Ανδρουλάκης

Μάκης Κλαουδατος, Ελένη Παναγιωταρέα, Σωτήρης Μακρόπουλος

Βάνα Παπαευαγγέλου, Λίλια Χαντζοπούλου

Στέλλα Μελετοπούλου

Ιλεάνα Βασδέκη, Στέλλα Μελετοπούλου, Σωτήρης Σακελλάριος

Το οπτικό της λεξιλόγιο στρέφει την προσοχή μας στην ελαστικότητα του χώρου και στην ευθραυστότητα της στιγμής, επαναξιολογώντας ταυτόχρονα τις παραμέτρους της ύπαρξής μας. Τα έργα της Μελετοπούλου αναδύονται ως εσωτερικά αρχεία, παιχνίδια του ασυνείδητου, όνειρα για έναν διαφορετικό κόσμο. Ξεκλειδώνουν την εσωτερική δύναμη που μας ενώνει όχι μόνο με τον τόπο που μας περιβάλει αλλά επίσης διασυνδέουν τη συλλογική μας συνείδηση με το σύμπαν.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!