Κοσμήματα του Γιάννη Σεργάκη στην documenta 14!

20/04/2017 • ART

Ο Γιάννης Σεργάκης συνεργάζεται με τη διεθνή έκθεση σύγχρονης τέχνης documenta 14, η οποία για πρώτη φορά στην 62χρονη ιστορία της πραγματοποιείται και στην Αθήνα (8 Απριλίου – 16 Ιουλίου 2017) εκτός από το Κάσελ της Γερμανίας (10 Ιουνίου – 17 Σεπτεμβρίου 2017).
O Γιάννης Σεργάκης αποδέχθηκε την πρόσκληση της documenta 14 για τη δημιουργία δύο κοσμημάτων -ένα γούρι – βραχιόλι και ένα κολιέ- που παραπέμπουν στο δεσμό που δημιουργείται ανάμεσα στις δύο πόλεις. Το κάθε ένα συναντάται σε δύο χρώματα, λευκό και μαύρο, τα χρώματα της documenta 14. Ένα για την Αθήνα και ένα για το Κάσελ, χρωματισμένα με βαφή από σπρέι αυτοκινήτου, με επιρροές από το graffiti ύφος του λογοτύπου. Σύμφωνος με την αρχή της documenta 14 για μία δημόσια σφαίρα χωρίς αποκλεισμούς, ο σχεδιαστής αφήνει αόριστο ποιο χρώμα αντιστοιχεί σε ποια πόλη.

To γούρι 2017
To γούρι 2017 είναι ένα βραχιόλι που παίζει με τους αριθμούς, καθώς οι γωνίες του σχηματίζουν τον αριθμό 7. Ένα βραχιόλι για την Αθήνα [7] και ένα βραχιόλι για το Κάσελ [7] δημιουργούν την documenta 14 [14].
Διατίθεται σε Άσπρο / Χρυσό & Μαύρο / Χρυσό


Η αλυσίδα
Η αλυσίδα λαιμού παίζει με τις συναισθηματικές συναντήσεις, καθώς μπορεί να ερμηνευτεί ως δέσμευση ή προστασία ή και τα δύο.
Από τους ποικίλους συμβολισμούς – διασύνδεση, αλληλεξάρτηση, καταπίεση, μηχανικός περιορισμός – ο σχεδιαστής επιλέγει αυτόν της σύνδεσης με τη μνήμη ή την αναζήτηση προστασίας από αυτήν.
Διατίθεται σε Άσπρο /Ασημί & Μαύρο / Ασημί

Τα κοσμήματα θα διατίθενται καθ’ όλη τη διάρκεια της documenta 14 στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons