Κωνσταντίνος Βαρβιτσιώτης: “365 the project”

10/05/2014 • ART, GO

To «365 the project» του Κωνσταντίνου Βαρβιτσιώτη είναι ένα μοναδικό προσωπικό ημερολόγιο γεμάτο χρώμα, αφηγήσεις και συναισθήματα που θα παρουσιαστεί από τις 28 έως τις 31 Μαΐου στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη, στην πλατεία Κολωνακιού.

15.06.13_ConstantinosVarvitsiotis

Η έκθεση αποτελεί το εικαστικό ημερολόγιο ενός ολόκληρου έτους από τη ζωή του Κωνσταντίνου Βαρβιτσιώτη, το οποίο ξεκίνησε στις 13.03.13 και ολοκληρώθηκε στις 12.03.14. Πρωταγωνιστής στο ημερολόγιο είναι η καθημερινότητα, οι τυχαίες στιγμές που συχνά περνάνε απαρατήρητες. Αυτές είναι η έμπνευσή του· αυτές, σε συνδυασμό με τις αφηγήσεις του, μας ξεναγούν στον pop και χρωματιστό του κόσμο. Το μοίρασμα του χρόνου και οι πολιτιστικές διαφορές ανάμεσα στην Νέα Υόρκη όπου και διαμένει και την Ελλάδα αποτυπώνονται επίσης σε αυτήν τη σειρά έργων. Όλα τα έργα –εικονογραφήσεις από σκέψεις, εικόνες, ήχους, αρώματα και γεύσεις– έχουν δημιουργηθεί στον υπολογιστή και για πρώτη φορά παρουσιάζονται εκτός του διαδικτυακού κόσμου. Οι ζωηρές και έντονες αποχρώσεις που απεικονίζονται στις δημιουργίες του δίνουν το στίγμα της ζωής με έναν ιδιαίτερα εκφραστικό και άμεσο τρόπο.

05.05.13_ConstantinosVarvitsiotis

Το «365 the project» αποτελεί την πρώτη ατομική παρουσίαση του Κωνσταντίνου Βαρβιτσιώτη, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Ισραήλ.

21.07.13_ConstantinosVarvitsiotis

It’s good to know:

Ο Κωνσταντίνος Βαρβιτσιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι ήδη γνωστός στο χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας. Σπούδασε διαφήμιση στο Boston University και γραφιστική στο Parsons School of Design. Από το 1996 έως το 2000 εργάστηκε στη Νέα Υόρκη δίπλα σε μεγάλους φωτογράφους μόδας όπως ο Bruce Weber, Craig McDean, Tim Walker καθώς και στο atelier του creative director Sam Shahid. Από το 2000 έως το 2013 επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε στις εκδόσεις Λυμπέρη, στο Symbol, στο Θεατή, στην εταιρεία jnl και από το 2004 στη V+O COMMUNICATION όπου και κατείχε τη θέση του creative director. Το 2013 αποφάσισε να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη όπου εργάζεται ως creative consultant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons