ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Kivotos Art Projects: Aegeanale…

Συνεχίζοντας τις δράσεις της στο νησί της Δήλου και της Μυκόνου σε συνεργασία με την επιμελήτρια Δρ. Σωζήτα Γκουντούνα (Δήλος-Μύκονος 2012), η πλατφόρμα τέχνης και πολιτισμού Aegeanale εγκαινίασε το πρόγραμμά της για το 2013 με την ατομική έκθεση της εικαστικού Σοφίας Χούσου και το νέο εγχείρημα της επιμελήτριας, το Kivotos Art Projects.

Η εξαιρετική εκδήλωση των εγκαινίων της Σοφίας Χούσου, συνοδεύτηκε με περφόρμανς από την ηθοποιό Κατερίνα Μισιχρόνη, σε σκηνοθεσία styling Μηνά Μηνάτση και Χριστίνας Κάλλη, ενώ την μουσική επιμελήθηκε η Κατερίνα Καφεντζή, διευθύντρια προγράμματος του σταθμού Εν Λευκώ.

Χρήστος Ζαμπούνης, Σοφία Χούσου

Χρήστος Ζαμπούνης, Σοφία Χούσου

Στην εκδήλωση πρωταγωνίστησε το μουσικό σχήμα Tasainas and the Soul Vibrators σε καλοκαιρινούς ρυθμούς. Η έκθεση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς θα ενισχύσει οικονομικά το έργο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ με τα έσοδα από το ειδικά σχεδιασμένο αντικείμενο τέχνης από την καλλιτέχνιδα Σοφία Χούσου, καθώς και με μέρος των εσόδων από την πώληση των εκθεμάτων για Φιλανθρωπικό Σκοπό.
Η εικαστικός Σοφία Χούσου σχεδίασε το πρωτότυπο αντικείμενο που θα πωλείται στην γκαλερί του Ξενοδοχείου Κιβωτός στη Μύκονο, στα πλαίσια της καλλιτεχνικής πλατφόρμας AEGEANALE 2013.

geniki

Η διακεκριμένη καλλιτέχνης από το διεθνή φορέα Saatchi έχει σχεδιάσει την ιδιότυπη κούπα με έμπνευση τις αφαιρετικές δομές των ελληνικών κεραμικών. Η ακαθόριστη φόρμα της κούπας συνδυάζεται με μια σειρά από  καμπύλες που θυμίζουν τα κυκλαδίτικα κύματα. Η κούπα συνοδεύεται από την κάρτα που φιλοτέχνησαν οι Θάνος Κουτσιανάς και η Στέλλα Παντελιά.

Το Kivotos Art Projects* αποτελεί μια σειρά 5 πρωτοποριακών εκθέσεων σύγχρονης τέχνης με έργα από *23 καταξιωμένους καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν διαφορετικά μέσα όπως ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, βίντεο, πολυμέσα, εγκαταστάσεις. Οι εκθέσεις του Kivotos Art Projects πρόκειται να φιλοξενηθούν διαδοχικά από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2013 στον νέο εκθεσιακό χώρο του Kivotos Hotel στον Όρνο της Μυκόνου, εγκαινιάζοντας το εικαστικό του πρόγραμμα, το οποίο θα πλαισιώνεται από μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Φιλοδοξία του *Kivotos Art Projects* είναι να αξιοποιήσει τα επιτεύγματα της σύγχρονης ελληνικής τέχνης σε συνάρτηση με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της Μυκόνου και των Κυκλάδων και να συμβάλει σε ένα δημιουργικό διάλογο μεταξύ τέχνης και τουρισμού ενισχύοντας πολιτιστικά την Ελλάδα. Το Kivotos Art Projects τελεί υπο την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Κατερίνα Μισιχρόνη

Κατερίνα Μισιχρόνη

Η Aegeanale είναι μια διεθνής πλατφόρμα τέχνης και πολιτισμού που δημιουργήθηκε το 2012. Βασικοί στόχοι της είναι να αναδείξει το Αιγαίο ως χώρο  έμπνευσης, δημιουργίας* και διαπολιτισμικού διαλόγου και να χαρτογραφήσει εκ νέου το αρχιπέλαγος ως έναν αστερισμό προορισμών με πολιτιστικό ενδιαφέρον. Η Aegeanale είναι μια πολιτιστική πλατφόρμα εν εξελίξει με πρόγραμμα που αρθρώνεται σε δύο άξονες: Ο πρώτος άξονας αφορά καλλιτεχνικές δράσεις από όλα τα πεδία της σύγχρονης τέχνης, οι οποίες περιοδεύουν σε τοποθεσίες του Αιγαίου δημιουργώντας για τους ταξιδιώτες διαδρομές και ρότες με πυξίδα τον πολιτισμό. Ο δεύτερος άξονας αφορά ένα εικαστικό residency πρόγραμμα, που θα εγκαινιαστεί το καλοκαίρι του 2014 σε νησιά του Αιγαίου. Οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα δημιουργήσουν έργα τέχνης σε άμεση διάδραση με τον κάθε τόπο φιλοξενίας καθιστώντας σταδιακά το Αιγαίο ένα πρωτοποριακό υπαίθριο μουσείο. Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την επιμελήτρια Δρ. Σωζήτα Γκουντούνα, η Aegeanale έχει στο παρελθόν υποστηρίξει το προηγούμενο πρότζεκτ της, UN /INHABITED, μια σειρά δρώμενων που πραγματοποιήθηκαν στη Μύκονο και τη Δήλο το καλοκαίρι του 2012 με θεματικό επίκεντρο το οξύμωρο δίπολο κατοικημένου-ακατοίκητου χώρου. Το Kivotos Art Projects αποτελεί συνέχεια της συνεργασίας αυτής. Η συνολική διοργάνωση της Aegeanale τελεί υπο την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και έχει εξασφαλίσει προβολή από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, καθώς και συνεργασία με πολλούς σημαντικούς φορείς του πολιτισμού και του τουρισμού.

Νούλη Μανώλη, Χριστίνα Τσατσάκη, Μελίνα Δασκαλάκη, Φίλιππος Μιχόπουλος

Νούλη Μανώλη, Χριστίνα Τσατσάκη, Μελίνα Δασκαλάκη, Φίλιππος Μιχόπουλος

Μάκης Τσέλιος

Μάκης Τσέλιος

Νούλη Μανώλη, Χριστιάνα Καίσαρη

Νούλη Μανώλη, Χριστιάνα Καίσαρη

Γιάννης Χορόζογλου, Έλενα και Μαρίνος Παράβαλος

Γιάννης Χορόζογλου, Έλενα και Μαρίνος Παράβαλος

error: Content is protected !!