ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Κοινωνική Υπευθυνότητα για τα παιδιά της Πίνδου!

Τώρα τα Παιδιά της Πίνδου έχουν Τύχη Βουνό

Η APIVITA σε συνεργασία με τους Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς Άγονη Γραμμή Γόνιμη και New Wrinkle δημιούργησε τη σειρά προϊόντων περιποίησης σώματος PINDOS WILD HERBS ειδικά σχεδιασμένη για να υποστηρίξει ένα σημαντικό σκοπό, τα εκπαιδευτικά προγράμματα Οικολογικού Αλφαβητισμού για τα παιδιά και τους νέους της Πίνδου.
To PINDOS WILD HERBS γεννήθηκε στα Βουνά της Πίνδου και συγκεκριμένα στο χωριό Βωβούσα, που ανήκει στο Ζαγόρι και βρίσκεται εντός και υπό την προστασία της ζώνης NATURA 2000 και του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.


Το πρόγραμμα PINDOS WILD HERBS είναι σχεδιασμένο για τα παιδιά των νομών Ιωαννίνων και Γρεβενών και χρηματοδοτείται από το σύνολο των κερδών των προϊόντων περιποίησης σώματος της APIVITA με άγρια βότανα της Πίνδου. Είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα που θα ξεκινήσει στα σχολεία το Φεβρουάριο του 2018 και θα κάνει τη διαφορά τόσο σε επιχειρηματικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.


Στη Συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο The APIVITA Experience Store, έγινε η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος για τον Οικολογικό Αλφαβητισμό, το οποίο περιλαμβάνει την συμμετοχή 520 μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε 25 σχολεία των νομών Ιωαννίνων και Γρεβενών.
Μέσω των προγραμμάτων αυτών, τα παιδιά και οι νέοι των χωριών των Νομών Ιωαννίνων και Γρεβενών, θα μάθουν πώς μπορούν να συνδέσουν τη φύση, τη μοναδική βιοποικιλότητα της περιοχής τους και τα ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά με υγιή, αειφόρο και καινοτόμο επιχειρηματικότητα. Σκοπός είναι να ξεκινήσει μια αλλαγή στα χωριά της Πίνδου, μια «ευαίσθητη» περιοχή που έχει πληγεί έντονα από την οικονομική κρίση, από ανθρώπους που ζουν εκεί και θα εργαστούν εκεί, αναπτύσσοντας με υγιή και αειφόρο τρόπο τον τόπο καταγωγής και παραμονής τους. Από τον τόπο τους, για τον τόπο τους.

Τη Συνέντευξη Τύπου προλόγισε ο Πρόεδρος της APIVITA, κ. Νίκος Κουτσιανάς, τονίζοντας ότι «η APIVITA είναι μια αυθεντική εταιρεία με Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και το όραμά της είναι να αναπτύσσεται ως οργανισμός µε ηθικό, περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο, αφήνοντας κληρονομιά για τις επόμενες γενιές το εύ και αεί επιχειρείν, καινοτομείν, δημιουργείν. Για εμάς το PINDOS Wild Herbs αποτελεί εξαίρετο παράδειγμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας στη χώρα μας».
Τέλος, παρότρυνε το κοινό να στηρίξει την προσπάθεια αυτή, γιατί με τη συνεισφορά όλων στο μέλλον θα μπορέσει να επεκταθεί και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Πρεσβευτής αυτής της προσπάθειας είναι ο καθένας από εμάς που αγοράζει ένα προϊόν PINDOS, συμμετέχοντας ενεργά στην αειφόρο αυτή προσπάθεια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το PINDOS WILD HERBS και με τα εκπαιδευτικά προγράμματα Οικολογικού Αλφαβητισμού, αλλά και για να ενημερωθείτε αναλυτικά, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος.

error: Content is protected !!