Κέντρο Ελληνιστικών Σπουδών της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας: Φάρος Ελληνισμού με Σπουδαία Προσφορά!

27/05/2021 • LIFESTYLE

Με μια πλούσια σειρά δράσεων εκπαιδευτικού, πολιτιστικού και επιστημονικού περιεχομένου που υλοποιήθηκαν μέσα στην διετία 2019-2021, το Κέντρο Ελληνιστικών Σπουδών της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας παραμένει ένας από τους σπουδαιότερους φάρους προσφοράς, παιδείας και ελληνισμού παγκοσμίως, το οποίο έχει ιδρυθεί και λειτουργεί με την προσφορά της οικογένειας Βαρδινογιάννη για περισσότερα από 10 χρόνια μέσα στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.
Το Κέντρο έχει μέχρι σήμερα συνεργαστεί με περισσότερα από 20 Πανεπιστήμια από 8 ευρωπαϊκές χώρες για να προβάλει τις Ελληνιστικές Σπουδές διεθνώς.
Στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνάντησης των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών, η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Τρίτη 25 Μαΐου 2021, παρουσιάστηκε ο απολογισμός των δράσεων της διετίας 2019-2021, παρουσία της Πρέσβεως Καλής Θελήσεως της UNESCO, Ιδρύτριας και Επίτιμης Προέδρου του Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη.

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με σπουδαστές του Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών (Οκτώβριος 2019)

Η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Διευθυντή της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών Δρ. Mostafa El Feki για το σημαντικό έργο που επιτελεί, ενώ ευχαρίστησε παράλληλα όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό για τη σημαντική συμβολή τους στην επιτυχή λειτουργία του Κέντρου για περισσότερα από 10 χρόνια: «Το έργο που επιτελείτε είναι πραγματικά σπουδαίο. Μέσα από το Κέντρο Ελληνιστικών Σπουδών, και τους σπουδαστές που φοιτούν σε αυτό από ολόκληρο τον κόσμο, το φως της ελληνιστικής περιόδου και η ιστορία της χώρας μας μεταφέρονται σε ολόκληρη την οικουμένη», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Βαρδινογιάννη.

Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β’, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Mostafa El Feki (Οκτώβριος 2019)

Στη συνέχεια ο Καθηγητής Emad Khalil, Διευθυντής του Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών, παρουσίασε αναλυτικά στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τις δράσεις του Κέντρου για την διετία 2019-2021. Αξίζει να σημειωθεί πως στην Ετήσια Συνάντηση των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών συμμετείχαν ακόμα οι Καθηγητές και Μέλη του ΔΣ: Ashraf Farrag, Hoda El Mikati, Marwa Elwakeel, Χρήστος Ζερεφός.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons