Χειμώνας, απόγευμα Παρασκευής, άλλο ένα Σαββατοκύριακο μπροστά μας, έχω όρεξη για κέικ! Κέικ που θα σερβίρω με το αρωματικό μου τσάι, κέικ που θα φάει η Ελμίνα με την φίλη της όσο θα απολαμβάνουν το Friday Movie Night τους, όσο περισσέψει θα το φάει αύριο για πρωινό…
Κέικ με Ταχίνι λοιπόν! Μακεδονικό Ταχίνι που λόγω των ρυθμών της ζωής μας, πρέπει να το εντάξουμε στην καθημερινότητα μας, με εύκολες, γρήγορες, πρωτότυπες, και σίγουρα ξεχωριστές συνταγές. Μία από αυτές είναι το Κέικ μου, που χρησιμοποιώ Ταχίνι με γεύση Πορτοκάλι…Αγοράστε το και θα με θυμηθείτε…
Πρόσκληση σε τσάι λοιπόν, σημειώστε τα υλικά -τα περισσότερα είμαι σίγουρη πως τα έχετε ήδη- και καλή επιτυχία!
Υλικά:
300 γρμ. Μακεδονικό Ταχίνι
350 γρμ. χυμό πορτοκάλι
300 γρμ. ζάχαρη
400 γρμ. μαλακό αλεύρι
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι γαρίφαλο
30 γρμ. μπέικιν πάουντερ
50 γρμ. σταφίδες
50 γρμ. καρύδια ψιλοκομμένα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το ταχίνι, μέχρι που η ζάχαρη να λιώσει τελείως.
Ανακατεύουμε πολύ καλά, και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν, την κανέλα, το γαρίφαλο και το αλάτι.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε τον χυμό του πορτοκαλιού μέχρι να γίνει χυλός.
Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το ξύσμα, τις σταφίδες και τα καρύδια αλευρωμένα, ανακατεύοντας με σπάτουλα.
Λαδώνουμε, αλευρώνουμε και γεμίζουμε την φόρμα του κέικ με το μείγμα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30′-40′.
Σερβίρουμε με υπέροχο αρωματικό τσάι…
Καλό Σαββατοκύριακο! xxx