ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Το Καραβάνι των Μεθυσμένων Προσευχών, στου Ορλώφ, στις Σπέτσες!

-Ένα Ταξίδι από την Αγιογραφία στην Σύγχρονη Βυζαντινή Ζωγραφική-

Η Δήμητρα Νατσκούλη ¨πατώντας¨ στην πλούσια Βυζαντινή παράδοση, ζωγραφίζει πορτρέτα και συνθέσεις, που εμπνέονται από ψυχικές καταστάσεις.
Τα έργα της δείχνουν προς μια διάσταση απλά απαλή, άχρονα άσπιλη. Αυτή η διάσταση βρίσκεται μέσα στον θεατή. Τα έργα είναι απλώς εκεί για να το καθρεφτίσουν.
Για αυτό, η Σύγχρονη Βυζαντινή Ζωγραφική επιλέγεται εδώ, σαν το κατάλληλο εργαλείο, για να εξυπηρετήσει την επικοινωνία του ιερού που είναι αιώνια παρόν ή, του παρόντος που είναι αιώνια ιερό.


Η παρούσα έκθεση αποτελεί μια εικαστική απόπειρα να διευρυνθεί η Βυζαντινή τεχνική πέρα από τις παραδοσιακές δομές της αγιογραφίας. Παράλληλα, είναι μια βιωματική πρόταση, προσκαλώντας τον θεατή σε ένα εσωτερικό ταξίδι.
Το ταξίδι συνοδεύει η ομότιτλη ποιητική συλλογή.

Αγ. Ειρήνη

It’s good to know: Η Δήμητρα Νατσκούλη σπούδασε Ψυχολογία στο ΕΚΠΑ και Ψυχοθεραπεία μέσω Κίνησης & Χορού στο Goldsmiths College University of London ως υπότροφος του ΙΚΥ. Μελέτησε την Βυζαντινή ζωγραφική δίπλα στον εικονογράφο Γεώργιο Κόρδη και κατόπιν με τον εικονογράφο και street artist Φίκο. Ζωγραφίζει και διδάσκει στην Αθήνα.

Εστιατόριο Ορλώφ, Παλιό λιμάνι, Σπέτσες
Διάρκεια έκθεσης 21/07-4/08, καθημερινά 19.00-1.00

error: Content is protected !!