ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Και ξαφνικά μια μέρα ξημερώνει Σεπτέμβρης.

Και ξαφνικά μια μέρα ξημερώνει Σεπτέμβρης. Έως πέρυσι αυτό σήμαινε πως θα ολοκληρώναμε το αυτοσχέδιο καράβι που φτιάχναμε εδώ και δύο ημέρες με την Ελμίνα, για να το αφιερώσουμε λίγο αφού πέσει η νύχτα, στον Άγιο Μάμα. Σήμερα ανοίγω τα βαριά μπλε παραθυρόφυλλα να καλωσορίσω τον πρώτο ήλιο του Σεπτέμβρη να μπει ολάκερος μέσα, η ματιά μου πέφτει στο κινητό μου που με ειδοποιεί για το «καλημέρα μανούλα» της κόρης μου, που τώρα βρίσκεται στα Κουφονήσια.


Πρώτη χρονιά που δεν θα φτιάξουμε παρέα το οικολογικό μας καράβι, αντ’αυτού, μου στέλνει μια φωτογραφία από τα εντυπωσιακά βεγγαλικά, χθες βράδυ, σε έναν απομακρυσμένο και μαγικά απόκοσμο κόλπο, που σαν να έχει πάρει όλος φωτιά από το χαμόγελο της.


Τώρα η Τρούφα τραβάει με ανυπομονησία τη λευκή πικέ κουβέρτα, θέλει να κατέβουμε βόλτα στην Ντάπια.


Ο αέρας είναι ακόμη ζεστός, ο ήλιος δυνατός, μυρίζει καλοκαίρι, παρόλα αυτά οι καλημέρες που μοιράζουμε στην αγορά συνοδεύονται με ευχές για την πρώτη του Σεπτέμβρη. Αγοράζω ζουμερά σταφύλια και σύκα όλο γλύκα από τον Τσάνα, εφημερίδες από τον Τσαπάρα, περνάω και για άλλες καλημέρες από την ψαραγορά μα το βράδυ θα δειπνήσουμε με την Ντένη Βαχλιώτη και τον Αλέξη Στεφανάκη στου Ορλώφ, πάνω στον μόλο του Τσαλδάρη. Χαμογελάω.

Τώρα κατευθύνομαι προς το Ποσειδώνιο να διαβάσω την εφημερίδα στις βεράντες, πίνοντας σπιτική λεμονάδα.


Τώρα είναι η σειρά μου να βγάλω μία φωτογραφία για να στείλω στην Ελμίνα. Ό,τι μα ό,τι φοράω είναι επιλεγμένο από εδώ. Από το νησί που αγαπώ. Τα κοσμήματα μου όλα είναι διαλεγμένα από το Kiki & Eros, υπέροχο και κρυμμένο στην μεταξωτή αγκαλιά του αριστοκρατικού ξενοδοχείου.


Στα διπλανά τραπέζια διακρίνω κομψούς καλεσμένους από όλο τον κόσμο, που ήρθαν για τη χθεσινή τελετή βάφτισης του γιου της Μαίρης Κατράτζου και του Μάριου Πολίτη, Μιχάλη, με νονούς τον πρίγκιπα Παύλο, την Marie Chantal, την Sabine Getty και την Ευγενία Νιάρχου.

Στον ορίζοντα μου, τα ομορφότερα κατάρτια, χορεύουν τις γλυκιές μελωδίες που υμνούν τις στιγμές μας.


Είναι πρώτη μέρα του Σεπτέμβρη, και είμαι ακόμη εδώ.
Στις Σπέτσες πάντα…

error: Content is protected !!