ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

{JUST/ ART}*: Όταν η Δικηγορία συναντά την Τέχνη…

Μπορεί να συνυπάρξει η τέχνη με το δίκαιο; Μπορεί να παρουσιαστεί και να αναδειχθεί η τέχνη σε μη αναμενόμενους χώρους;
Το δικηγορικό γραφείο Αλέξανδρος Κασσανδρινός και Συνεργάτες Law Offices εγκαινιάζει σειρά εκδηλώσεων με τίτλο {JUST/ ART}* στο πλαίσιο των οποίων θα φιλοξενεί διαφορετικές μορφές τέχνης στον χώρο του.
Όπως και ο τίτλος του, το project {JUST/ ART}* έχει διπλή ερμηνεία, αφενός εξετάζει τον ρόλο των χώρων εργασίας ως σημείων τέχνης, και αφετέρου τη σχέση μεταξύ τέχνης και δικαίου: Πώς δηλαδή επικοινωνεί το κοινό με την τέχνη, όταν αυτή δεν βρίσκεται σε αναμενόμενους χώρους, όπως μια γκαλερί ή η αίθουσα μίας πινακοθήκης; Πώς μετασχηματίζεται ένας χώρος εργασίας όταν εισβάλλει η τέχνη σε αυτόν; Πώς επηρεάζει τους εργαζομένους, τους πελάτες και τις μεταξύ τους σχέσεις; Σε ποια σημεία το δίκαιο και η τέχνη συμπίπτουν; Πότε λειτουργούν συμπληρωματικά και πότε βρίσκονται σε αντιπαράθεση; Τι ρόλο διαδραματίζει η τέχνη στην αναζήτηση της κοινωνικής και πολιτικής δικαιοσύνης και πώς το δίκαιο επηρεάζει τις εκφάνσεις της τέχνης; Το {JUST/ ART}* φιλοδοξεί να προκαλέσει έναν διάλογο γύρω από αυτά τα ερωτήματα και να γεννήσει ερεθίσματα σε σχέση με τα διασταυρούμενα μονοπάτια της τέχνης και του δικαίου.

s5
Το project {JUST/ ART}* ξεκινά στις 2 Ιουνίου με την εικαστική έκθεση του Στρατή Ταυλαρίδη σε εικαστική επιμέλεια του Ηριδανού Τσιριγκούλη. Δουλεμένα με την τεχνική του paper cut, τα διάτρητα και εύθραυστα έργα του, αντί να αλλοιώσουν το ύφος του δικηγορικού γραφείου, ενσωματώνονται σε αυτό συνυπάρχοντας με τα καθημερινά αντικείμενα του χώρου εργασίας, ενώ παράλληλα λειτουργούν ως μία αναφορά στα ανθρώπινα έργα, υπενθυμίζοντας τον πρωταρχικό ρόλο του δικαίου.

s2
s6It’s good to know: Ο Σταύρος Ταυλαρίδης έχει γεννηθεί στην Θεσσαλονίκη το 1990, είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών, τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ. Έχει παρουσιασει τη δουλειά του σε διάφορες ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Κωνσταντινούπολή και αλλού, ενώ έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις με κύρια συμμετοχή του στο London Art Fair to 2015 και στην Αrt Athina (σε συνεργαασία με την ΤinT Gallery) το 2014. Έχει διακριθεί και βραβευθεί σε διαγωνισμούς σύγχρονης τέχνης, ανάμεσα στους οποίους το Φεστιβαλ Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών «Πάμε Απέναντι» λαο στον Πανευρωπαικό Διαγωνισμό «Hulda Festival». Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

s4

Χώρος Έκθεσης: Kassandrinos and Partners LawOffices- Yψηλάντου 35, Κολωνάκι- 3ος όροφος- τηλ. 210 7244850-1
Επιμελητής Έκθεσης: Hριδανός Τσιριγκούλης
Διάρκεια Έκθεσης: 2- 5 Ioυνίου 2016
Εγκαίνια Έκθεσης : Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016, ώρα 20.00 μ.μ.

error: Content is protected !!