ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

“just a few drops of pink Coppertone”: Η Στέλλα Καπεζάνου επιστρέφει στο Ναύπλιο!

Το ΦΟΥΓΑΡΟ στο Ναύπλιο εγκαινιάζει αυτή την Παρασκευή 7 Ιουνίου την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Στέλλας Καπεζάνου με τίτλο “just a few drops of pink Coppertone”, η οποία θα διαρκέσει έως την 1 Σεπτεμβρίου 2019.
Η Στέλλα Καπεζάνου, με καταγωγή από το Ναύπλιο, έχει διακριθεί πολλές φορές για τη ζωγραφική της τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα από ολόκληρη τη διαδρομή της ζωγράφου, καθώς και ένα τρίπτυχο που δημιουργήθηκε ειδικά για την έκθεση στο ΦΟΥΓΑΡΟ.


Στο έργο της η Καπεζάνου παρουσιάζει έναν κόσμο γεμάτο χρώμα, κίνηση και ζωντάνια, ο οποίος όμως αντιμετωπίζεται με κριτική διάθεση, χιούμορ και μερικές φορές ειρωνεία. Οι εικόνες δομούνται προσεκτικά, με μια προσήλωση σχεδόν αρχιτεκτονική. Σπάζοντας όμως το κέλυφος της επιφάνειας, αντιλαμβάνεται κανείς ότι αυτό που μοιάζει αληθινό, τις περισσότερες φορές δε θα μπορούσε ποτέ να έχει συμβεί.


Όπως σημειώνεται από τον Art Director του Φουγάρου Αντώνη Ι. Κοντρογιάννη στον κατάλογο που συνοδεύει την έκθεση, «τα έργα συντίθενται πρώτα νοητικά, από έναν νου που σκέφτεται με εικόνες, οι οποίες ίσως να μην ταιριάζουν, αλλά πάντως συνδυάζονται με ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον momentum. Η μνήμη εδώ λειτουργεί σαν αποθετική δεξαμενή εικόνων, συμβόλων, συνηθειών και εμπειριών που ανασύρονται για να συμπλεύσουν. Μόνο έτσι γίνεται δυνατή η απόδοση παραλιών του Los Angeles με λουόμενους της Αρβανιτιάς, ή πορτοκαλεώνων της Αργολίδας με lifestyle πόζες άχρονων μοντέλων που μισοκλείνουν αισθησιακά τα μάτια. Δύσκολα δίπολα βρίσκουν μία ζωγραφική κοιτίδα επώασης. Στριφνές παραδοχές αναλύονται σε φόρμα και χρώμα. Συμβάσεις και δεδομένα εκρήγνυνται αφήνοντας σαν ίχνος …just a few drops of pink Coppertone».

επιμέλεια έκθεσης: Αντώνης Ι. Κοντρογιάννης

ΦΟΥΓΑΡΟ
Ασκληπιού 98 Ναύπλιο 21100

εγκαίνια Παρασκευή 7 Ιουνίου 8.30μμ
πούλμαν από Αθήνα | πληροφορίες & κρατήσεις 210 8070523 6951 671315
ωράριο λειτουργίας
Πέμπτη & Παρασκευή 6 – 11 μμ | Σάββατο & Κυριακή 12πμ – 10μμ
θερινό ωράριο από 18 Ιουνίου: Τρίτη έως Κυριακή 6 – 11μμ

error: Content is protected !!