JoYcork: My bag is better than Yours!

14/05/2017 • GET, PEOPLE

Είναι αυτές οι μικρές και μεγάλες χαρές που βιώνεις καθημερινά όταν ασχολείσαι με όσα ασχολούμαι εγώ. Από την μία να πλαισιώνεσαι και να συναναστρέφεσαι σπουδαίους ανθρώπους, ανθρώπους που γράφουν καθημερινά ιστορία με τα έργα και τις ημέρες τους, από ανθρώπους προικισμένους με αυτό το χιλιοειπωμένο μα σπάνιο συνάμα “ταλέντο”, από ανθρώπους που δεν αρκούνται στα δεδομένα τους και την ψάχνουν λίγο παραπάνω. Και από τις άλλη, να συναντάς και να γνωρίζεις νέους ανθρώπους που έχουν μία όρεξη που σε ζαλίζει από την λάμψη της! Την αναγνωρίζεις αμέσως, είναι η ίδια όρεξη που είχες και εσύ κάποτε, τότε όταν ξεκινούσες. Όρεξη να βγουν εκεί έξω και να ξεσηκώσουν το σύμπαν από τον θόρυβο του πάθους τους. Που βαριούνται τον εύκολο δρόμο. Νέα παιδιά -ή και μεγαλύτερα- που αψηφούν την μοιρολατρία που βιώνει τα τελευταία χρόνια η χώρα μας, που αποστρέφονται οτιδήποτε έχει να κάνει με την ηττοπάθεια και την αδράνεια και τελικά την τεμπελιά, που γυρνάει την πλάτη στους φραγμούς που δημιουργεί η οικονομική αστάθεια και προχωράει μπροστά. Που δεν μασάνε πουθενά, που αποστρέφονται τις δικαιολογίες που θα τους οδηγήσουν στην αεργία, που η δημιουργία είναι μονόδρομος τελικά.
Ναι, συναντάω αρκετούς τέτοιους ανθρώπους και όσο υπάρχουν στην διαδρομή μου, δεν παύω να ελπίζω πως όλα θα πάνε καλά.
Η Τζοάννα Ψωμιάδη, είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις. Η οποία, πλαισιωμένη και αυτή από νέους ανθρώπους με αντίστοιχους οικολογικούς προβληματισμούς και ερεθίσματα με την ίδια, ναι με αυτή την δύσκολη για την χώρα οικονομική αστάθεια, αποφάσισε να μετατρέψει το πάθος της αυτό σε κάτι πέρα μα πέρα δημιουργικό, και να πάρει την απόφαση να εντάξει για πρώτη φορά το φυσικό φελλό στο χώρο της μόδας, όπως πραγματικά του αρμόζει. Έχοντας την πεποίθηση ότι ο φελλός ακολουθεί εξελικτική πορεία και μπορεί να προσφέρει απλόχερα και με εξαιρετικό γούστο και ποιότητα την φυσική του ομορφιά , σε ένα τόσο απαιτητικό κομμάτι όπως αυτό των γυναικείων τσαντών, η Τζοάννα κάνει την διαφορά με τον Οίκο JOYCORK. Είχα την τύχη να την γνωρίσω, να αναγνωρίσω το πάθος της, και να σας την συστήσω

Η ειδοποιός διαφορά για την JoYcork είναι πως ό,τι κυκλοφορούσε μέχρι τώρα στον χώρο, δεν ήταν 100% φυσικός φελλός , περιείχε μέρη του εν λόγω υλικού, συχνά επεξεργασμένα και ενοποιημένα με άλλα είδη, καθόλου φυσικά, κάτι τελείως ενάντια δηλαδή, στο οικολογικό πνεύμα που πρεσβεύει ο ίδιος ο φελλός.
“Για εμάς , η JoYcork πρεσβεύει μια ξεκάθαρη ιδέα και ένα attitude γι’αυτό το οικολογικό προϊόν που φέρει ιστορική αναφορά 5.000 ετών” μου λέει η ίδια όταν την επισκέπτομαι στο atelier της για να παραγγήλω την δική μου μοναδική χειροποίητη τσάντα, φτιαγμένη 100% από φυσικό φελό.

Στην JoYcork η λατρεία του φελλού αποθεώνεται κάθε φορά μέσα από πολλές συλλογές και designs-patterns, όπως rustic, bamboo, jungle, natural, urban, texas, κ.α, δίνοντας αμέτρητες επιλογές που καλύπτουν πολλά γούστα, από το πιο απλό minimal μοτίβο μέχρι και το πιο σύνθετο, με αποτυπώσεις “νεύρων’ και ζωγραφιών painted step by step με το χέρι από νέους ταλαντούχους ανθρώπους.

Λοιπόν, αυτό που κάνει την JoYcork μαγική είναι πως κάθε τσάντα είναι μοναδική, χειροποίητη και κατόπιν παραγγελίας. Η διαδικασία παραγωγής ξεκινάει από το μηδέν για κάθε μια μας που επιλέγει να αποκτήσει ένα προϊόν , ξεκινώντας δηλαδή από το πρωταρχικό στάδιο που είναι η επιλογή του pattern που θα επιλέξει και διαμορφώνοντας το step by step με το χέρι στο τελικό του σχέδιο-μορφή μέσα σε έναν απαραίτητο κύκλο παραγωγής δέκα ημερών πάντα !!

Τέλος, οι τσάντες δέχονται επεξεργασία ανθεκτικότητας και αδιαβροχοποίησης, καθώς επίσης φέρουν όλες στο εσωτερικό τους σήμα γνησιότητας ότι αποτελούνται από 100% φυσικό φελλό.


Δεν είναι υπέροχες?


It’s good to know: Η Τζοάννα Ψωμιάδη γεννήθηκε στην Αθήνα, με σπουδές στην Ψυχολογία και μεταπτυχιακό στις Δημόσιες Σχέσεις και με μια παιδεία – στάση ζωής γεμάτη σεβασμό και οικολογική συνείδηση για το περιβάλλον που φιλοξενείται, στοιχεία καθοριστικά της ανάγκης της για την δημιουργία ενός καθαρά οικολογικού μηνύματος, μέσα σε έναν χώρο με πολύ μπερδεμένα ερεθίσματα , όπως είναι αυτός του fashion! Κάπως έτσι λοιπόν με οδηγό την αγάπη, την όρεξη, αλλά και την ανάγκη για κάτι καινοτόμο, για κάτι 100% φυσικό και οικολογικό, όχι περίπου, με ημίμετρα και παραλλαγές, πήρε σάρκα και οστά η ιδέα, ακούγοντας στο όνομα JoYcork. Το όνομα της, απλό και φυσικό παραπέμπει από μόνο του στην Χαρά “JoY” του Φελλού “Cork”.
“Η ανάπτυξη σε οποιοδήποτε τομέα, προϋποθέτει ανοιχτό μυαλό, διορατικότητα, φαντασία και επαγγελματισμό. Για εμένα, σημασία έχει να τιμάς τις αξίες σου και να εμπνέεις δύναμη και εμπιστοσύνη στους ανθρώπους γύρω σου ασχέτως τι θέλει να ορίσει το ρεύμα της εποχής σου…” είναι τα λόγια της δημιουργού που με συνοδεύουν από το atelier της σε όλη μου την διαδρομή… Μόλις ετοιμαστεί η τσάντα μου θα σας την δείξω με τρελή χαρά! Και κάτι μου λέει πως όλο το καλοκαίρι θα βαρεθείτε να με βλέπετε με αυτήν….

Για να διαλέξετε την δική σας τσάντα από Φελλό πατήστε εδώ ή καλέστε στο +30 210 6204402

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons