ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

“A Journey through Time” των Amanda Galal & Tara Dinic!

Η έκθεση ζωγραφικής των Αμάντα Γκαλάλ και Τάρα Ντίνιτς με τίτλο “A Journey Through Time” εγκαινιάζεται στη γκαλερί  Ίρις,  την Πέμπτη 8 Mαρτίου 2018, στις 8.00 το βράδυ.

Η γκαλερί Ίρις στα πλαίσια αναζήτησης νέων ταλέντων με διεθνή παρουσία με ευχαρίστη παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό μια έκθεση 2 νέων ζωγράφων που εμπνέονται από την ελληνική μυθολογία, τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, τα Βυζαντινά μωσαϊκά και την αιγυπτιακή κουλτούρα.

Η Τάρα Ντίνιτς, είναι μία καλλιτέχνης και επιχειρηματίας με ρίζες από τη Βρετανία και τη Σερβία, η οποία έχει δουλέψει σε μεγάλη τεχνική εταιρεία της Αμερικής για 4 χρόνια. Γεννημένη το 1991, πέρασε το μεγαλύτερο κομμάτι των παιδικών της χρόνων μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας, της Ελλάδας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Σερβίας. Η αγάπη της για την τέχνη την ακολουθεί συστηματικά και πιστά από νεαρή ηλικία. H Τάρα εμπνεύστηκε από τις τεχνοτροπίες και τα χαρακτηριστικά που χρησιμοποιούσαν στην Αρχαία Ελλάδα καθώς και στα Βυζαντινά μωσαϊκά. Αυτή τη στιγμή τα έργα της εκτίθενται σε τρεις γκαλερί ενώ έχει συμμετάσχει και σε διάφορα καλλιτεχνικά θεάματα, η συγκεκριμένη έκθεση είναι η πρώτη της παρουσίαση στην Ελλάδα. Δουλεύει κυρίως με ακρυλικά χρώματα πάνω σε καμβά, δημιουργώντας έργα εμπνευσμένα συνήθως από αιχμηρά πολιτικά θέματα αλλά και από τα ταξίδια της.

Η Αμάντα Γκαλάλ, είναι μία καλλιτέχνης και designer που κατάγεται από την Αίγυπτο και την Ελλάδα. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα και αφού έζησε για ένα σύντομο χρονικό διάστημα στην Αίγυπτο και στο Λονδίνο, επέστρεψε για να κάνει πραγματικότητα τα επαγγελματικά της όνειρα με γνώμονα τη δημιουργικότητα. Η θεματολογία των έργων της είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ελληνική αιγυπτιακή κουλτούρα, η οποία αποτυπώνεται στους πίνακές της μέσω ζωντανών χρωμάτων, έντονων δραματικών χαρακτήρων και ιδιαίτερων αιωρούμενων αντικειμένων, στοιχεία που ορίζουν και την ταυτότητα της ίδιας. Η έμπνευσή της πηγάζει από το πάθος της για την  μυθολογία, ενώ παρράλληλα φλερτάρει με την έννοια του χρόνου και την έκφραση της εσωτερικότητας. Με αυτή την έκθεση παρουσιάζει για πρώτη φορά τα έργα της στο Ελληνικό κοινό.

Επιμέλεια έκθεσης: Βικτώρια Φασιανού

Γκαλερί Ίρις: Αντήνορος 12 (περιοχή Κάραβελ)

error: Content is protected !!