ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Les Salon Litteraires…Joie de Vivre au Chateau…

Πέντε αισθήσεις. Πέντε εκφάνσεις. Ένα συναίσθημα. Ένα πολυεπίπεδο δρώμενο με αφορμή τις δημιουργίες της Andria. Σε concept του Georgios C. Carabellas…Και οι ρόλοι μοιράζονται…Feat. Χριστίνα Μητροπούλου, όραση, ομορφιά. Στεφανία Brugos, όσφρηση, ρομαντισμός. Αναστασία Δράκα, αφή και σαγήνη. Αγγελική Τσιώνου, γεύση , μυστήριο…Κατερίνα Διδασκάλου, ακοή, κομψότητα…

all

Και άλλοι, πολλοί. Όλοι εστέτ των αισθήσεων...Μέσα από τον φωτογραφικό φακό των Petros & Constantinos Sofikitis. Και creative event management του Μάρκου Μαχαιρόπουλου. Cut! Ας τα πάρουμε από την αρχή…

dog

Μία από τις πρώτες νύχτες της άνοιξης. Στην Κηφισιά. Στο γνωστό πλέον αρχοντικό της οδού Δηληγιάννη. Πόσα πάρτι…TR2 The Food/Joie de Vivre au Chateau. Joie de vivre, ίσως περισσότερο από ποτέ…Ας όψεται ο έρωτας. Αυτό είναι το θέμα, αυτόν γιορτάζουμε. L Amour. Revisited. Στην είσοδο, μία Pink Cadillac ορίζει τον τόνο. Στολισμένη με κονσερβοκούτια “Just Married” και graffity στο καπώ. Χιούμορ, τι άλλο; Και λίγο αυτοσαρκασμός. Είπαμε, ο έρωτας θέλει και μία ελαφρότητα.
Ο χώρος ημιφωτσιμένος. Ο έρωτας θέλει και μυστήριο. Ένας ένας οι TR2 adiconados καταφτάνουμε και είναι σαφές πως είμαστε σε κέφια. Ένα κοκτέιλ στο χέρι, γνωριμίες, συστάσεις, μερικοί regulars που πλέον είμαστε φίλοι. Διάφορες ηλικίες, πολύ σημαντικό.

car

Οι κλειστές πελώριες πόρτες της τραπεζαρίας ανοίγουν αργά. Η δράση ξεκινά. Αυλαία. Μέσα είναι σε εξέλιξη μία φωτογράφιση μόδας. Η Χριστίνα Μητροπούλου φορά ένα στενό θηλυκό φόρεμα με ψηλά γάντια, τεράστιο δαχτυλίδι, τόνους πέρλες, μία Gilda. Είναι ανεβασμένη στο μεγάλο λευκό τραπέζι.Το χρησιμοποιεί ως πασαρέλα. Strike a pose! Παραδίδεται στον φακό του Πέτρου Σοφικίτη. Ανεμιστήρας, φώτα, φλας. Δίνει τις οδηγίες του στη μούσα του. Δίπλα, ο Κωνσταντίνος Σοφικίτης, ως άλλος Φελινικός paparazzo, ντυμένος για το ρόλο του, παλιές μηχανές κρεμασμένες στο λαιμό του et al, τους παρακολουθεί και φωτογραφίζει. Και αυτό θα συνεχίσει να κάνει καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς…

act

Εμφανίζεται ο Georgios C Carabellas. Ο κομπέρ. Είναι cool. Πάλι. Στην τσέπη του μωβ βελούδινου dinner jacket του, μια αρμαθιά λουλούδια εν ίδει ανοιξιάτικου pochette. Φορά μπροκάρ γιλέκο ειδικά σχεδιασμένο για αυτόν από την Andria. Το ‘χει, τέλος. Cut!

table

Από ένα άλλο δωμάτιο ακούγεται μία γυναικεία φωνή. Ή μήπως είναι κραυγή; Πάντως είναι θετική. Χαρούμενη. Θέλει να την ακούσει όλος ο κόσμος, σαν αναγγελία. ‘’PRIMAVERA! PRIMAVERA! PRIMAVERA!’’. Βρισκόμαστε στην Gallerie. Η πόρτα ανοίγει. Στεφανία Brugos, μία κατάξανθη κοπέλα, σχεδόν σαν οπτασία. Άσπιλη, καθαρή. Φοράει ρομαντικό φόρεμα, ίσιο. Και είναι ξυπόλητη. Κρατάει ένα τεράστιο μπουκέτο λουλούδια και φοράει στεφάνι στα μαλλιά. Τώρα ο χώρος μυρίζει υπέροχα. Μία ξεκάθαρη αναφορά στην Άνοιξη του Borticceli. Tableau Vivant… O οικοδεσπότης μας μπαίνει στον χώρο. Κοιτάζει γύρω του, εμπνέεται. Στέκεται και εκείνος ακίνητος δίπλα της, σχεδόν αποσβολωμένος. Από σεβασμό στην ομορφιά. Ο τροβαδούρος σιγοντάρει. Ti amo. Umberto Tozzi. ‘’TI AMO UN SOLDO TI AMO IN ARIA TI AMO SE VIENE TESTA VUOL DIRE CHE BASTA LASCIAMOCI, TI AMO IN FONDO UN UOMO CHE NON HA FREDDO NEL CUORE’’. Ο GCC παίρνει ένα λουλούδι και το μαδά. Πρέπει να μάθει. Μ’ αγαπά, δεν μ’αγαπά. Παίρνει κι άλλο. Κι άλλο, κι άλλο, γεμίζει μαδημένα πέταλα γύρω του. Ο χώρος συνεχίζει να ευωδιάζει. Cut!

yellow

Μέσα από το κοινό ξεχωρίζει μία εντυπωσιακή παρουσία. Η Αναστασία Δρακά, με μία αποφασιστική κίνηση βγάζει την κατακόκκινη καπαρντίνα της και την πετά στο πάτωμα. Είμαστε στην είσοδο. Δύο άντρες. Ο GCC και ο Αλέξανδρος Προβιάς. Για τα μάτια της μόνο. Και το κορμί της. Είναι η γυναίκα που ξέρει τι θέλει, και πως να το αποκτήσει. Αρχίζει να χορεύει ένα παθιασμένο τανγκό με τον άλλο! Όχι με τον GCC! Εκείνος φοράει μία μαύρη μάσκα. Τους παρακολουθεί από μακριά. Ακούγεται tango de los Exilados. Vanessa Mae.Cut!

H εξωτερική βεράντα ξαφνικά φωτίζεται. Η Αγγελική Τσιώνου φοράει ένα βραδινό φόρεμα, τα πλούσια μαλλιά της χυμένα στους ώμους. Στέκεται στην άκρη ενός λευκού τραπεζιού που είναι γεμάτο με φρούτα, φαγητά, ποτά. Ο GCC στην άλλη πλευρά και δίπλα του μία vintage βαλίτσα. Αρχίζουν να τρώνε. Και να κοιτάζονται. Τραγούδι, Strangers in the night, Frank Sinatra. ‘’STRANGERS IN THE NIGHT, EXCHANGING GLANCES, WONDERING IN THE NIGHT, WHAT WERE THE CHANCES WE D BE SHARING LOVE, BEFORE THE NIGHT WAS THROUGH’’. Η Αγγελική σηκώνεται, περπατά προς το μέρος του, τον ταϊζει, και τον ταϊζει, και του δίνει να πιει. Όσο προχωράει το τραγούδι, ο GCC κάνει χώρο στο τραπέζι, ανοίγει τη βαλίτσα, βγάζει δύο μαξιλάρια και κάνει το τραπέζι κρεβάτι! Το φλερτ είχε αίσια κατάληξη. Επιτέλους! Lights out, Cut!

couple

Από το βάθος στο πίσω μέρος της Οικίας ακούγεται αχνά μία γυναικεία φωνή. Είναι η Κατερίνα Διδασκάλου. Φορά εντυπωσιακό ball gown. Κατεβαίνει αργά, με κύρος τη σκάλα. Είναι η απόλυτη Carmen! Μία αληθινή ντίβα, σύμβολο δύναμης και κομψότητας. Με σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Απαγγέλει. Αργά, σταθερά. Αλλά με ζωντάνια:‘’L AMOUR EST UN OISEAU REBEL QUI N A JAMAIS JAMAIS CONNU LA LOI’’.Η Κατερίνα κάνει το γύρο της βιβλιοθήκης, σηκώνει ένα βιβλίο. Το κοιτάζει, κοιτάζει τον κόσμο. Περιφέρεται ανάμεσα μας, και στρίβει δεξιά στο μικρό σαλόνι. Διασχίζει το μεγάλο. Πίσω από τον καναπέ στέκεται ο Georgios C Carabellas, φορά ημίψηλο, κρατά μπαστούνι. Γονατίζει μπροστά της. Και υποκλίνεται. Σε όλα της. Της προσφέρει το μπαστούνι και το ημίψηλο. “Τα όπλα του”. Δείγμα αναγνώρισης. Ο DJ υπερτονίζει, παίζει. Et si tu n existais pas. Joe Dassin… ‘’ET SI TU N EXISTAIS PAS, DIS MOI COMMENT J EXISTERAIS’’. Διττό νόημα. Για την αγάπη και την αγαπημένη. Cut!

red

Ο GCC σηκώνεται, περπατά προς το χωλ. Από τους διάφορους χώρους της Οικίας εμφανίζονται ένας ένας όλοι οι συντελεστές. Χορεύουν ζευγάρια υπό τους ήχους του τραγουδιού και ο καθένας ραίνει τον άλλον με ροδοπέταλα. Grand finale!
O DJ ξεκινά. ‘’I had the time of my life”…Βρισκόμαστε πλέον σε πάρτι, σαν αυτά που κάναμε παλιά. Αληθινά. Χωρίς πόζες. Με καλή διάθεση. Με γνωριμίες. Με joie de vivre. Αυτό. Με fun. “I wanna dance with somebody”. Και εγώ!

blondedanceflowerslipsstopcandlesglasshatnecklacewhiteIMG_8213ok blackendkarapashminasmile

error: Content is protected !!