Izakaya night out!

30/11/2019 • GO

Την Τρίτη που μας πέρασε πήγαμε στο Izakaya. Δεν ήταν από αυτά τα “Πάμε?”, “Πάμε!” μας, που πολύ συχνά ανταλλάσσουμε μέσα στην εβδομάδα, ελπίζοντας να μας βγει. Όχι, αυτό το δείπνο το είχαμε προγραμματίσει πολύ καιρό πριν, μιας και όλο και συχνότερα συνειδητοποιούμε πως όλο και σπανιότερα μας βγαίνει αυτό το αυθόρμητο, αυτό το κέφι της στιγμής.
Έτσι, αυτή την ημερομηνία ψάχναμε να την βρούμε σε δύο ασφυκτικά γεμάτες ατζέντες τόσο η Λένα Χαριζοπούλου -aka Lena’s black book– όσο εγώ, τελικά τα καταφέραμε, οπότε δεν υπήρχε περίπτωση για καμία ακύρωση ή αναβολή. Όχι πως θέλαμε δηλαδή.

Follow me…

Με τη Λένα, Τρίτη βράδυ, στο Izakaya

Ένα δείπνο στο Izakaya, το οποίο υπογράφει ένας από τους πιο αγαπημένους μου chef στην Ελλάδα, ο Χρόνης Δαμαλάς, δημιουργίες του οποίου είχα να απολαύσω από το καλοκαίρι.

Aυτή την ημερομηνία ψάχναμε να την βρούμε σε δύο ασφυκτικά γεμάτες ατζέντες τόσο η Λένα -aka Lena’s black book- όσο εγώ, τελικά τα καταφέραμε, οπότε δεν υπήρχε περίπτωση για καμία ακύρωση ή αναβολή. Όχι πως θέλαμε δηλαδή.

Ένα δείπνο στο Izakaya, το οποίο στα απλά Ιαπωνικά σημαίνει gastropub, ένα after office restau-bar, στο οποίο μπορείς να πιεις καταπληκτικό sake, τσιμπολογώντας ονειρεμένα bites από chicken screwer με teriyaki, fried calamari με κόλιανδρο, λάιμ και chili marmalade, steamed buns with softshell crab και guacamole ή spicy ceviche με hamachi, chili και yuzu lime, μία εκπληκτική ramen soup με δέρμα σολομού, wakame seaweed και salmon roe, και φυσικά, τα συγκλονιστικά special sushi του Χρόνη με best of το ceviche roll και το creamy suzuki, το γνωστό και αγαπημένο nigiri με το καψαλισμένο λαυράκι και την πικάντικη μαγιονέζα.

Ο Χρόνης στην open kitchen του Isakaya….

Αποφασίζουμε να συνοδέψουμε το φαγητό μας αντί για σάκε με κρασί, και μάλιστα κόκκινο! Γιατί όχι; Δικό μας είναι το δείπνο, δικό μας και το κέφι για το τι θα πιούμε, είμαστε αρκετά ώριμοι ώστε να αδιαφορίσουμε για τα επαναλαμβανόμενα κλισέ που δεν επιτρέπουν στο ψάρι να το συνοδέψει ένα εξαιρετικό κόκκινο κρασί.

Cheers!

Ο Χρόνης Δαμαλάς άλλωστε είναι η ψυχή του χώρου, μιας και φροντίζει ο ίδιος προσωπικά να σερβίρει τα πιάτα που μαγειρεύει, να σου εξηγήσει το περιεχόμενο τους, να σιγουρευτεί πως τρως ακριβώς αυτό που θέλεις, πως περνάς όμορφα, σαν να σε υποδέχεται στο σπίτι του. Όπως κάνουν οι κορυφαίοι chef του κόσμου, ακομπλεξάριστα, σεμνά. Κάποιοι από τους οποίους, διαθέτουν Michelin stars.

O Χρόνης Δαμαλάς, ένας από τους πιο αγαπημένους μου chefs, και όχι τυχαία. Τόσο η ιδιοσυγκρασία του όσο οι δημιουργίες του ξεχωρίζουν από οτιδήποτε συνηθισμένο!

Σούσι και comfort, Ιαπωνικά πιάτα με fusion νότες σε ένα μικρό -μια σταλιά- στέκι, που την αισθητική του υπογράφει -φυσικά- ο Γιώργος Παντελούκας, ο οποίος με τον δικό του μοναδικό τρόπο παντρεύει παραδοσιακά Ιαπωνικά και πολύχρωμα κόμικ με ποπ στοιχεία, με τα κατακόκκινα κλουβιά φωτιστικά και το εντυπωσιακό κολλάζ από γιαπωνέζικες αφίσες.

Στα μεγάλα ατού του Izakaya -στο οποίο όποια ημέρα της εβδομάδας κι αν πας σφύζει από ζωή, από κεφάτες παρέες, από όμορφα ζευγάρια και από κανονικούς ανθρώπους που επιλέγουν το κέντρο για να κλείσουν την γεμάτη απαιτήσεις ημέρα τους- ο αγαπημένος Γιώργος Μακρυγιάννης, ο μετρ που έχει υπογράψει δεκαετίες ολόκληρες χρυσής ιστορίας, και τώρα προτιμά να υποδέχεται με την χάρη που μόνο αυτός διαθέτει, τους επισκέπτες του Japanese fusion εστιατορίου.

Με τον αγαπημένο μου Γιώργο Μακρυγιάννη

Λενάκι, άνοιξε ατζέντα να βρούμε την επόμενη ημερομηνία για να το επαναλάβουμε, κάπου ανάμεσα στα υπέροχα ταξίδια σου! xxx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons