ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Izakaya: New concept, new location, new era!

Το πολύ αγαπημένο fusion εστιατόριο, Izakaya, που κέρδισε από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του τις εντυπώσεις κι έχοντας κατακτήσει πλέον, μετά από επτά χρόνια (ναι πέρασαν επτά χρόνια!) δυναμικής παρουσίας, ξεχωριστή θέση στον γαστριμαργικό χάρτη της Αθήνας, άνοιξε τις πρώτες ημέρες της χρονιάς σε καινούργιο χώρο.
Το ανανεωμένο Izakaya, βρίσκεται στο επιβλητικό διατηρητέο κτίριο της οδού Λουκιανού στο νούμερο 8 ακριβώς δίπλα στο θρυλικό Rock n Roll. Η διακόσμηση, άκρως εντυπωσιακή, με πολλά στοιχεία του ιαπωνικού design με κυρίαρχο το μπαμπού, που δένει αρμονικά με το μάρμαρο, το ξύλο, το γυαλί.


Ένα εντυπωσιακό μπαρ δεσπόζει στο χώρο με άνετα σκαμπό, όπου ο επισκέπτης μπορεί εκτός από τα ευφάνταστα κοκτέιλ του βραβευμένου bartender Μανώλη Λυκιαρδόπουλου να απολαύσει και τις εξαιρετικές γεύσεις του μενού που επιμελείται ο σεφ Δημήτρης Κότσαλης με τον στενό του συνεργάτη, τα τελευταία έξι χρόνια Θοδωρή Κουσαθανά.


Η ανοιχτή κουζίνα, τα άνετα τραπέζια, τα ιδιαίτερα φωτιστικά, η ωραία μουσική, δημιουργούν μία ξεχωριστή εικόνα σε έναν fusion χώρο όπου από τις 7 το απόγευμα παρέες μπορούν να απολαύσουν τα ποτά τους, να γευτούν διαφορετικά πιάτα με spicy, αλμυρές, ξινές και γλυκές γεύσεις.

Στο ιδιαίτερο μενού του Izakaya , υπάρχει όλη την γκάμα της ιαπωνικής κουζίνας με highlight τις δημιουργίες στην robata– γιαπωνέζικο γκριλ όπου τα κρεατικά και το κοτόπουλο ψήνονται σε βέργες- και τα εντυπωσιακά house nigiri όπως αυτό με την καραβίδα.

Μία «γεύση» από το μενού: Akamisando- Butter sando bread, tuna tartar, shiso, aged soy sauce, tobiko yuzu Maguro soba salad : Soba noodles, tuna tataki, cress salad , crispy buckwheat ponzu miso dressing Tiradito Amberjack: Ikura, shallot pickle, shiso, jalapeno dressing herbs oil Sea Bream carpaccio: Grapefruit yuzu dressing, shiso, red chili, pickled shallot, avocado cream, coriander oil Skewers Hotate: Ginger sauce, avocado cream, cress salad Flap Wagyu with two sauce Yaki udon: Black Angus beef, broccoli, mushrooms, spinach, asparagus and green chili Pavlova – Crispy meringue Namelaka yuzu, matcha meringue, fresh blueberries, crumble yogurt ice cream.
It’s good to know: Last but not least, οικοδεσπότης στο Izakaya παραμένει πάντα ο μοναδικός Γιώργος Μακρυγιάννης.

error: Content is protected !!