ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

It’s all in the details!

Details create the big picture –

Sandord I. Weill

Ανέβασα κάποιες εικόνες στο Instagram μου, τα περισσότερα κολακευτικά σχόλια αφορούσαν τις “λεπτομέρειες”. Οι φρεσκοκομμένοι Προύνοι από τα χέρια της Αντουανέτας Κουτσουράδη. Τα αγριολούλουδα που θα χαρίσουν απλόχερα τα έντονα χρώματα τους στα αυστηρά -μαύρα και μπλε της νύχτας- λάδια στα ζωγραφισμένα στο χέρι βάζα της Βάσως Τρίγκα.

Οι χρυσές πλακέτες, μία δημιουργία της Κατερίνας Καμίση για να χαραχτούν πάνω σε αυτές τα ονόματα των εικοσιδύο καλεσμένων, ως άλλα place cards, και να τοποθετηθούν πάνω σε αυτά τα μαχαιροπίρουνα τους και τα chopsticks. Το Κινέζικο σερβίτσιο από την πιο φίνα πορσελάνη της γιαγιάς (“αυτό είναι της Ελμίνας!” την ακούω περήφανη να λέει), το οποίο “κατεβάζω” μέσα από τις λινές πετσέτες φαγητού που εμπνεύστηκε η Μαλβίνα Σαραντίτη για την Malvez, στο χρώμα του πούρου, ένα χρώμα που επαναλαμβάνεται στις λεπτομέρειες της τραπεζαρίας και του σαλονιού. Τα κεριά που σιγοκαίνε αφήνοντας τα λάδια στα διακριτικά αρώματα των λουλουδιών της βρετανικής εξοχής, να πλημμυρίσουν με τις φρέσκες τους νότες τον χώρο.

Η επιλογή του μενού, επιμελημένο εξολοκλήρου από την Τίνα Στεφάνου για την Nori, να ακολουθεί τις επιταγές της νηστίσιμης περιόδου, χωρίς να το επιδεικνύει, και να ολοκληρώνεται με βελούδινο σιμιγδαλένιο χαλβά, γεμισμένο με ζουμερά αποξηραμένα φρούτα και ολόκληρους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. Το dress code των οικοδεσποτών. Ποτέ -ποτέ ποτέ- overdressed, ο Νικόλας με κουστούμι χωρίς γραβάτα, για να μην φέρει σε δύσκολη θέση κάποιον από τους καλεσμένους μας που δεν θα έχει προνοήσει να φορέσει, η οικοδέσποινα ποτέ -ποτέ ποτέ- με μακρύ φόρεμα, ποτέ πιο έντονη ή πιο λαμπερή από όσες περιμένει να υποδεχθεί. Οι πρωταγωνίστριες της βραδιάς είναι εκείνες όχι αυτή.

Your home should tell the story of who you are, and be a collection of what you love…

error: Content is protected !!