“Υπέρβαση”: Η σύγχρονη Ελλάδα κατακτά…

28/07/2015 • GO, IT'S CHIC TO BE GREEK

Μια μοναδική πολύπλευρη εκδήλωση θα πραγματοποηθεί αύριο, 29 Ιουλίου στις 20:00′ – λίγο πριν την πανσέληνο του Ιουλίου – στη Νάξο, στο μουσείο “Ιάκωβος Καμπανέλλης”, στη Γρόττα, “Προσέγγιση στον πολιτισμό της Νάξου”, με θεατρικά και μουσικά δρώμενα και τοπικές γεύσεις με φόντο την “Πορτάρα”. Και όχι μόνο.
Παρουσίαση των ποιητικών συλλογών της Βασιλικής Ράπτη, καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο του Harvard της Transitorium (Somerset Hall Press, Μάιος 2015) και IA SONGS (Musica Ferrum, Ιούλιος 2015). Η τελευταία είναι μία ποιητική συλλογή-παρτιτούρα σε συνεργασία με τον συνθέτη Κώστα Ρεκλείτη, ο οποίος θα είναι παρών στην εκδήλωση.
Απαγγελία κομματιών από τις ποιητικές συλλογές, με την συνοδεία της διάσημης Ελληνοαμερικανίδας σοπράνο Στέλλας Μάρκου και του τενόρου Γιάννη Φίλια.

afok

Διακεκριμένες προσωπικότητες θα μιλήσουν για τη δική τους “Υπέρβαση”, ανάμεσα τους :
Η Κατερίνα Παναγοπούλου, πρέσβειρα της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι.

Κατερίνα Παναγοπούλου

Κατερίνα Παναγοπούλου

Ο Κωνσταντίνος Πιστιόλας, Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της Agrino A.E.
Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή.

Εύα Καϊλή

Εύα Καϊλή

Η Ειρήνη Στ. Νταϊφά, Πρόεδρος Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων & Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Πειραιά

Ειρήνη Νταϊφά

Ειρήνη Νταϊφά

Η Penelope Karageorge, διευθύντρια της ένωσης Συγγραφέων της Νέας Υόρκης
Ο Αλέξανδρος Κασσανδρινός, Δικηγόρος Αθηνών, Φρανκφούρτης
Και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες.

Αλέξανδρος Κασσανδρινός

Αλέξανδρος Κασσανδρινός

Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο του επιτυχημένου Greek Economic Forum στο Harvard, ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια που έχουν γίνει στις ΗΠΑ και διοργανώνεται προς τιμήν της νέας γενιάς που αγωνίζεται και μάχεται για τις ιδέες και τα ιδανικά της, σε καιρούς γεμάτους προκλήσεις,  όπως εξάλλου σημαίνει και ο τίτλος της συλλογής. Transitorium είναι το μέρος όπου γίνονται πάσης φύσεως μεταβάσεις, υπερβάσεις και υπερπηδήσεις παντός εμποδίου, ίδιον των νέων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons