International Food Festival!

04/06/2014 • LIFESTYLE

Μια γιορτή γεμάτη χρώματα, γεύσεις και αρώματα απ’ όλο τον κόσμο, μια συνάντηση πολιτισμών γεμάτη παραδοσιακές μουσικές και δρώμενα από Ανατολή και Δύση, Βορρά και Νότο, πραγματοποιήθηκε χθες στους κήπους του Μουσείου Νάσιουτζικ .

1065

Ήταν το International Food Festival που διοργάνωσε ο LAASA, ο Οργανισμός πρεσβειρών και συζύγων πρέσβεων στην Ελλάδα και ήταν αφιερωμένο στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

Έφη Έλληνα, Μπέκη Στραβελάκη, Τζωρτζίνα Έλληνα, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Αλίνα Μινέττα

Έφη Έλληνα, Μπέκη Στραβελάκη, Τζωρτζίνα Έλληνα, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Αλίνα Μινέττα

Με αυτόν τον πολύ όμορφο και πρωτότυπο τρόπο θέλησαν 44 χώρες από την Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, την Αφρική και την Αυστραλία, που συμμετείχαν στην εκδήλωση, να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης προς τα παιδιά με καρκίνο αλλά και προς τον Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ», που 24 χρόνια τώρα, αγωνίζεται στο πλευρό τους για να έχουν τις καλύτερες συνθήκες ιατρικής περίθαλψης, θεραπείας και ανάρρωσης.
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενίσχυση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας».
Κάθε μια από τις 44 χώρες, που συμμετείχαν στην εκδήλωση, είχε το δικό της περίπτερο και πρόσφερε στους καλεσμένους τα παραδοσιακά της εδέσματα, τα οποία κι έγιναν ανάρπαστα από μικρούς και μεγάλους.

_0183_0270
Από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα οι κήποι του Μουσείου Νάσιουτζικ ήταν γεμάτοι φίλους της «ΕΛΠΙΔΑΣ» , καθώς και ξένους από διάφορες χώρες που ζουν στην Ελλάδα, ενώ ο παιδότοπος που δημιουργήθηκε ειδικά για τους μικρούς καλεσμένους της εκδήλωσης, έσφυζε από φωνές και γέλια.

Robert Peck, Πρέσβυς Καναδά,  Maria Peck, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Robert Peck, Πρέσβυς Καναδά, Maria Peck, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Την Οργανωτική Επιτροπή της εκδήλωσης αποτελούσαν οι κυρίες: Khadija El Ansari, σύζυγος του Πρέσβυ του Μαρόκου, Michele Topden, σύζυγος του Πρέσβυ της Ινδίας, Anne Jaf, σύζυγος του Πρέσβυ του Ιράκ, Carmen Lucini, σύζυγος του Πρέσβυ της Ισπανίας, Zeynep Uras, σύζυγος του Πρέσβυ της Τουρκίας, Maria Pantazi-Peck, σύζυγος του Πρέσβυ του Καναδά, Carole Biever-Hecker, σύζυγος του Πρέσβυ του Λουξεμβούργου και Maria Christina de Mesquita Sampaio, σύζυγος του Πρέσβυ της Βραζιλίας. Από την πλευρά του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» στην Οργανωτική Επιτροπή συμμετείχαν οι κυρίες Τζωρτζίνα Έλληνα και Μπέκη Στραβελάκη.
Οι χώρες που συμμετείχαν στην εκδήλωση ήταν οι εξής: Αίγυπτος, Αλγερία, Αργεντινή, Αυστραλία, Αυστρία, Αζερμπαϊτζάν, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βενεζουέλα, Βραζιλία, Γεωργία, Δημοκρατία Κορέας, Εσθονία, Ιαπωνία, Ιταλία, Ιράκ, Ινδία, Ινδονησία, Ισπανία, Καναδάς, Κίνα, Κουβέϊτ, Λετονία, Λίβανος, Λιβύη, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μαρόκο, Μεξικό, Μπαγκλαντές, Νιγηρία, Νορβηγία, Πακιστάν, Περού, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σουδάν, Ταϋλάνδη, Τυνησία, Τουρκία, Ουκρανία, Ουρουγουάη, Φιλιππίνες, Φινλανδία.

Maria Christina de Mesquita Sampaio, σύζυγος Πρέσβυ Βραζιλίας, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Maria Christina de Mesquita Sampaio, σύζυγος Πρέσβυ Βραζιλίας, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ήταν εκεί από νωρίς, καλωσορίζοντας τον κόσμο και πηγαίνοντας από περίπτερο σε περίπτερο για να ευχαριστήσει και να συγχαρεί τους πρέσβεις και τις συζύγους τους αλλά και το προσωπικό των πρεσβειών που επιμελήθηκε τη διακόσμηση και ετοίμασε τα εδέσματα, ενώ απένειμε στην κυρία El Ansari, σύζυγο του Πρέσβυ του Μαρόκου και Πρόεδρο του LAASA την τιμητική πλακέτα του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» για τον LAASA, αναγνωρίζοντας με τον συμβολικό αυτό τρόπο τη μεγάλη προσφορά και υποστήριξή του στο έργο της ΕΛΠΙΔΑΣ. Επίσης απένειμε το μετάλλιο του μεγάλου υποστηρικτή της «ΕΛΠΙΔΑΣ» σε κάθε μία από τις κυρίες της Οργανωτικής Επιτροπής.
Η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε επίσης θερμά τον κύριο Νίκο Νάσιουτζικ που πρόσφερε αφιλοκερδώς και με πολύ ενθουσιασμό τον χώρο για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, τους χορηγούς της εκδήλωσης, καθώς και όλους όσοι ανταποκρίθηκαν για άλλη μια φορά στο κάλεσμα του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ».
Εκ μέρους των οργανωτών μίλησε η κυρία Michele Topden, σύζυγος του Πρέσβυ της Ινδίας, η οποία ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για τα καλά της λόγια και εξέφρασε τον θαυμασμό της και τον θαυμασμό όλων των μελών του LAASA για το μεγάλο κοινωνικό της έργο.

Πρέσβυς Ινδίας, Tsewang Topden, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Michele Topden

Πρέσβυς Ινδίας, Tsewang Topden, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Michele Topden

_1135_2137
Την παρουσίαση του προγράμματος της εκδήλωσης έκανε η κυρία Κριστίνα Μπάτλερ.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons