ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

International Emmy® Awards: Η λαμπερή διοργάνωση που έστρεψε τους προβολείς του διεθνούς Τύπου στην Αθήνα!


Οι νικητές των 51ων International Emmy® Awards θα ανακοινωθούν στις 20 Νοεμβρίου 2023 στην τελετή απονομής των Βραβείων στη Νέα Υόρκη.

Για πρώτη φορά, φιλοξενήθηκαν στην Αθήνα δύο Ημιτελικοί Γύροι Κριτικής των International Emmy® Awards, σε συνεργασία με τη Nova, τη United Media και το Athens Film Office του Δήμου Αθηναίων.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ (Πρόεδρος του ΔΣ της Nova και Πρόεδρος της BC Partners), VICTORIYA BOKLAG (CEO United Group), NATHANIEL BRENDEL (Senior Director, Emmy Judging at The International Academy of Television Arts & Sciences), ALEKSANDRA SUBOTIC (CEO United Media)
ΒΑΣΙΛΗΣ-ΦΟΙΒΟΣ ΑΞΙΩΤΗΣ (Αντιδήμαρχος Αθηναίων), ΚΙΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ (CEO Nova Media), ALEKSANDRA SUBOTIC (CEO United Media), VICTORIYA BOKLAG (CEO United Group), NATHANIEL BRENDEL (Senior Director, Emmy Judging at The International Academy of Television Arts & Sciences)

Τα Διεθνή Βραβεία Emmy® επιβραβεύουν τα καλύτερα τηλεοπτικά προγράμματα που παράγονται εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι οικοδεσπότες Nova, United Media και το Athens Film Office του Δήμου Αθηναίων επιλέχθηκαν από τη Διεθνή Ακαδημία Τηλεοπτικών Τεχνών και Επιστημών για να φιλοξενήσουν τις κριτικές επιτροπές, αποτελούμενες από επαγγελματίες της τηλεόρασης, του κινηματογράφου και της δημιουργικής βιομηχανίας, που θα αναδείξουν τους υποψηφίους για δύο βραβεία: Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας και καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΘΗΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ
ΙΩΑΝΝΑ ΣΡΟΙΤΕΡ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΡΟΙΤΕΡ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΛΟΣ, ΕΛΕΝΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ, ΣΙΣΣΥ ΤΟΥΜΑΣΗ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΑΝΤΑΖΑΡΑΣ
NATHANIEL BRENDEL, ΜΙΜΗ ΝΤΕΝΙΣΗ

Με κινηματογραφικό αέρα και red carpet αισθητική, οι φετινοί Ημιτελικοί κορυφώθηκαν με μια ξεχωριστή εκδήλωση στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μέγαρου, συγκεντρώνοντας λαμπρές προσωπικότητες του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του καλλιτεχνικού χώρου, και ισχυροποιώντας τη φήμη της Ελλάδας ως μια αγορά που αναγνωρίζει και αναπτύσσει μεγάλες παραγωγές στον χώρο της τηλεοπτικής ψυχαγωγίας.

Πρόκειται για τη δεύτερη, κατά συνέχεια, χρονιά που η United Media, μέλος της United Group, προσκαλείται από την Ακαδημία των Διεθνών Βραβείων Emmy® για να συμμετάσχει στη διαδικασία επιλογής και υποβολής υποψηφιοτήτων για την Ημιτελική φάση, μετά και την περσινή εκδήλωση στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας.

Ο Δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης, δήλωσε για τη διοργάνωση: «Χάρη στην επιτυχημένη πορεία του Athens Film Office, που ιδρύθηκε από τον Δήμο Αθηναίων τον Απρίλιο του 2020, η Αθήνα έχει αναπτύξει μία τεράστια δυναμική στη δυνατότητα φιλοξενίας μεγάλων κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών. Η απόφαση της Διεθνούς Ακαδημίας των Emmys να πραγματοποιήσει τον ημιτελικό των International Emmy® Awards στην πόλη μας είναι και η απόδειξη της ενισχυμένης μας θέσης στον παγκόσμιο κινηματογραφικό χάρτη. Είμαι πολύ χαρούμενος που σε συνεργασία με τη Nova φιλοξενήσαμε τη σπουδαία αυτή διοργάνωση, η οποία οπωσδήποτε δεν θα είναι και η τελευταία!»

ΕΒΕΛΥΝ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ
ΕΙΡΗΝΗ ΣΟΥΓΑΝΙΔΟΥ, ΟΛΓΑ ΜΑΛΕΑ
ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΙΑΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ, ΜΙΜΗ ΝΤΕΝΙΣΗ

Ο Nathaniel Brendel, εκπρόσωπος της Διεθνούς Ακαδημίας Τηλεοπτικών Τεχνών και Επιστημών των Emmy, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των υποψηφιοτήτων: «Ευχαριστούμε την πόλη της Αθήνας, το Athens Film Office, τη United Media και τη Nova που φιλοξένησαν τον Ημιτελικό Γύρο Κριτικής και συνέστησαν τις ομάδες των κριτικών επιτροπών. Αυτό αποτελεί ένα θεμελιώδες κομμάτι του διαγωνισμού των International Emmy® Awards».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΑΓΗ ΜΠΙΣΙΑ-ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΒΛΑΣ, ΤΙΝΑ ΜΕΣΣΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΡΟΙΤΕΡ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΟΙΡΑΡΑΚΗ, ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΤΣΙΜΤΣΙΛΗ, ΙΩΑΝΝΑ ΣΡΟΙΤΕΡ
ΑΘΗΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΑΤΑΛΙΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΟΥ, ΑΝΤΙΝΟΟΣ ΑΛΜΠΑΝΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΒΛΑΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΤΑΚΗΣ, ΣΤΕΛΛΑ ΜΕΛΙΓΚΑΝ
ΤΟΝΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΑΝΤΥ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ

Φωτογραφίες: Papadakis Press

error: Content is protected !!