Ινοβλάστες & Βλαστοκύτταρα για την ομορφιά μας!

31/03/2015 • MAKE

Για την Δέσποινα Καϊσίδου και για το Dk Medical Spot σας έχω μιλήσει. Ναι, είναι o άνθρωπος που εμπιστεύτηκα να μου κάνει Νήματα!

Γενικά, δεν εμπιστεύομαι και τόσο εύκολα να επεμβαίνουν στο πρόσωπο μου, ένα απλό μακιγιάζ θα ήταν υπέρ αρκετό -πόσω μάλλον να με “κεντήσουν” με 40 Νήματα!
Όμως την Δέσποινα και την δουλειά της την γνωρίζω άπειρα χρόνια, είδα τα αποτελέσματα των νημάτων σε επίσης άπειρες φίλες μου, τις πιο κομψές από αυτές μάλιστα, οι πρωταγωνιστές της Ελληνικής show biz πίνουν νερό στο όνομα της, και ενώ έχουν περάσει κιόλας σχεδόν τέσσερις μήνες, όσο περνάει ο καιρός τα αποτελέσματα είναι και πιο εντυπωσιακά!
Την περασμένη εβδομάδα λοιπόν η Δέσποινα υποδέχθηκε όλους τους παραπάνω για να τους ενημερώσει για όλο το φάσμα των ιατρικών και παραϊατρικών υπηρεσιών και προϊόντων σε θέματα πρόληψης, αντιγήρανσης και θεραπειών του προσώπου και σώματος που προσφέρει σε αποκλειστικότητα το γνωστό κέντρο.

Ειρήνη Παπαδοπούλου

Ειρήνη Παπαδοπούλου

Η μόνιμη λύση και αντιμετώπιση των λευκών ραγάδων, της τριχόπτωσης και των ρυτίδων παρουσιάστηκε πρόσφατα στο δερματολογικό κέντρο dk medical spot με την πρωτοποριακή και καινοτόμο μέθοδο των Ινοβλαστών και των Βλαστοκυττάρων.H μέθοδος παρουσιάστηκε επίσημα και για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την πρωτοπόρο εταιρία βιοτεχνολογίας Theracell.
H Δέσποινα Καϊσίδου, η ιδιοκτήτρια του κέντρου, δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής που «το Dk medical spot θα αποτελέσει τον πρωταρχικό, τον βασικό και τον αποκλειστικό πυλώνα των καινοτόμων αυτών θεραπειών, που αποτελούν λύσεις σε άλλοτε μη αντιμετωπίσιμα προβλήματα.»
Οι ιατροί του Dk medical spot μαζί με τους Μοριακούς Βιολόγους της Theracell, ανέλυσαν κατά την παρουσίαση την λειτουργία των ινοβλαστών λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Οι ινοβλάστες είναι τα βασικά κύτταρα του χορίου, δηλαδή της στιβάδας του δέρματος που βρίσκεται κάτω από την επιδερμίδα. Βασική τους λειτουργία είναι η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, έτσι ώστε να διατηρείται η συνοχή και η ελαστικότητα του δέρματος. Για τη διατήρηση της δομής του δέρματος, τόσο οι ινοβλάστες, όσο και το κολλαγόνο έχουν μια συγκεκριμένη διάταξη. Αν αυτή η διάταξη διαταραχτεί, αλλοιώνεται η φυσιολογική αρχιτεκτονική του συνδετικού ιστού στο χόριο.»

Ελένη Φουρέιρα, Μαλένα Μοσχονά

Ελένη Φουρέιρα, Μαλένα Μοσχονά

Ραγάδες και Ρυτίδες: Η τελική αντιμετώπιση
Η εταιρία βιοτεχνολογίας Theracell διαθέτει την απαραίτητη εξειδικευμένη τεχνολογία και τεχνογνωσία για την παραγωγή προϊόντων αναγεννητικής ιατρικής τα οποία βασίζονται στη χρήση αυτόλογων κυττάρων, δηλαδή κυττάρων που προέρχονται από τον ίδιο τον ασθενή.
Η εταιρία παρουσιάζοντας την χρήση των ινοβλαστών για να απαλλαγεί κανείς από τις λευκές ραγάδες και τις ρυτίδες, εξήγησε την  διαδικασία λέγοντας «συλλέγουμε μια ελάχιστη ποσότητα δέρματος, πραγματοποιείται εργαστηριακή απομόνωση των ινοβλαστών και καλλιέργειά τους σε εξειδικευμένο εργαστήριο για μερικές εβδομάδες» και συμπληρώνει πως «στη συνέχεια, η τοποθέτησή τους στο σημείοτης ραγάδας όπου δημιουργήθηκε ο τραυματισμός, θα οδηγήσει στη δημιουργία νέου χορίου, το οποίο θα αποτελείται από υγιείς ινοβλάστες, οι οποίοι θα παράξουν νέο κολλαγόνο και ελαστίνη. Το αποτέλεσμα είναι να μειωθεί σημαντικά το κενό που έχει δημιουργηθεί κάτω από την επιδερμίδα και να βελτιωθεί σημαντικά η ραγάδα.»

Άντζελα Ευριπίδη, Νόνη Δούνια

Άντζελα Ευριπίδη, Νόνη Δούνια

Στην μέθοδο κατά των λευκών ραγάδων και για την εις έπακρον διέγερση των ινοβλαστών θα συνηθίζεται και η ταυτόχρονη χρήση του Fraxel Restore DUAL, που διατίθεται στο Dk medical spot, μια ολοκληρωμένη και ασφαλής τεχνική η οποία εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Αναφορικά με τις ρυτίδες ο καινοτόμος και αποτελεσματικός συνδυασμός είναι η χρήση ινοβλαστών με υαλουρονικό οξύ. Οι ινοβλάστες που χορηγούνται, με την διαδικασία που περιεγράφηκε, είναι νέοι σε ηλικία ώστε τόσο η ποιότητα όσο και η ποσότητα του κολλαγόνου που παράγουν, είναι ανώτερη από αυτήν των ήδη υπαρχόντων. Επιπλέον το υαλουρονικό οξύ βοηθά στην περαιτέρω ανάπτυξη τους μέσα στο χόριο ώστε το αποτέλεσμα να έχει μεγάλη διάρκεια.

Δέσποινα Καϊσίδου, Αντώνης Ρέμος

Δέσποινα Καϊσίδου, Αντώνης Ρέμος

Τέλος στην τριχόπτωση με Βλαστοκύτταρα
Μία ακόμα αποκλειστικότητα για το Dk medical spot αποτέλεσε η θεραπεία αντιμετώπισης της τριχόπτωσης και αραίωσης του τριχωτού της κεφαλής με την χορήγηση αυτόλογων βλαστοκυττάρων. Η σύγχρονη δερματολογία και η Βιοτεχνολογία θέτουν νέα standards σε μία από τις πιο σημαντικές παθήσεις των ανδρών και των γυναικών που δεν παύει να έχει αρνητικό ψυχολογικό, πολλές φορές αντίκτυπο. Κατά την αποκλειστική αυτή μέθοδο, εκχύονται βλαστοκύτταρα τα οποία συλλέγονται από τον λιπώδη ιστό ο οποίος περιέχει τεράστιες ποσότητες βλαστοκυττάρων με μοναδικές αναγεννητικές ιδιότητες και δυνατότητες.
Hεπιτυχία των βλαστοκττάρων έγκειται στο ότι έχει επιστημονικά τεκμηριωθεί ότι το 80% περίπου της δράσης τους, οφείλεται στην έκκριση ενός μεγάλου αριθμού βιομορίων – πάνω από 700 – τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπλαση και αναγέννηση των ιστών των οργάνων του σώματος.

Ναταλία Δραγούμη

Ναταλία Δραγούμη

Οι Δερματολόγοι του Dk medical spot και οι Μοριακοί Βιολόγοι της Theracell ενημέρωσαν σχετικά για την διαδικασία της πρωτοποριακής θεραπείας σημειώνοντας πως «η τεχνική περιλαμβάνει συλλογή μιας ελάχιστης ποσότητας λίπους από τον ιατρό, εργαστηριακή απομόνωση των βλαστοκυττάρων και επαναχορήγησή τους στον ίδιο ασθενή αφού ενεργοποιηθούν με ειδικούς αυξητικούς παράγοντες  σε εξειδικευμένο εργαστήριο για μερικές εβδομάδες. Μετά την έκχυση των βλαστοκυττάρων αυτών στο τριχωτό της κεφαλής, αρχίζει άμεσα η αντιμετώπιση της τριχόπτωσης με απόλυτα φυσιολογικό τρόπο» και καταλήγει προσθέτοντας πως «τα βιομόρια που εκκρίνονται πλέον από τον αυξημένο αριθμό βλαστοκυττάρων στο τριχωτό της κεφαλής οδηγούν σε υγιή ανάπτυξη των θυλάκων της τρίχας, βελτιώνοντας έτσι τα ήδη υπάρχοντα μαλλιά αλλά και προωθώντας την δημιουργία νέων. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι εντυπωσιακά αποτελέσματα παρατηρούνται από τις πρώτες κιόλας μέρες της θεραπείας όπου καταγράφεται μείωση της τριχόπτωσης ενώ στην συνέχεια σταθεροποίηση και ενδυνάμωση!»
Η καινοτόμος μέθοδος απευθύνεται τόσο για άνδρες όσο και γυναίκες με λεπτή τριχοφυία και αραίωση μαλλιών αφού εξασφαλίζει με απόλυτη επιτυχία και ασφάλεια την φυσιολογική ανάπτυξη και αναγέννηση των μαλλιών χωρίς μεταμόσχευση τριχοθυλακείων και τριχών και εφαρμόζεται αποκλειστικά στην Ελλάδα στο ιατρικό κέντρο DkmedicalSpot.
Dk Medical Spot
Δέσποινα Καϊσίδου
Τ: 210 96 80 509 – 210 96 80 589
E: info@dkmedicalspot.gr
W: www.dkmedicalspot.gr

7 Responses to Ινοβλάστες & Βλαστοκύτταρα για την ομορφιά μας!

 1. ´Ελλη says:

  Αξιότιμη κυρία Μπέη,
  Η Δέσποινα Καϊσιδου σύμφωνα με προηγούμενη ανάρτησή σας και στοιχεία από την ιστοσελίδα της εταιρίας της είναι αισθητικός και όχι δερματολόγος , άρα ούτε κάν ιατρός! Η τοποθέτηση νημάτων αποτελούν καθαρά ιατρική πράξη και απαγορεύεται να γίνονται απο μη-ιατρούς! Αν σας έκανε η ίδια την εφαρμογή τότε πρόκειται για αδίκημα που διώκεται ποινικά, όπως θα σας πληροφορήσει και ο σύζυγός σας. Αν όχι, ας μην γράφετε ανακρίβειες ,που δυςτυχώς παραπληροφορούν το κοινό σας, προκειμένου να τη διαφημίζετε.
  Συγχωρήστε μου τη σύγχυση αλλά ως ιατρός και δη δερματολόγος που έχω δουλέψει αρκετά χρόνια σε συναφή ¨κέντρα¨ έχω βαρεθεί να σφετερίζονται την ιατρική ιδιότητα και ταυτότητα προς οφελός του κέρδους άτομα που ουδεμία σχέση με την ιατρική έχουν.
  Θα με ενδίεφερε πολύ η απάντησή σας.
  Με εκτίμηση,
  ´Ελλη

  • Δέσποινα Καισιδου says:

   Αγαπητή κυρία Ελλη
   Στο Dkmedicalspot όλες οι ενεσιμες θεραπείες γίνονται αποκλειστικά και μόνο απο γιατρούς δερματολόγους
   Ειδικά τα νήματα pdo γίνονται απο ιατρούς δερματολόγους με τετράχρονη εμπειρία στη συγκεκριμένη θεραπεία!
   Εγώ είμαι η ιδιοκτήτρια και αυτη που με την 25ετη εμπειρία στο χώρο θα κρίνω τι θεραπείες χρειάζεται κάθε κυρία που μας εμπιστεύεται και έρχεται στο χώρο μας!
   Και να είστε σίγουρη η εμπορεία τόσων χρόνων εχει κερδίσει την εμπιστοσύνη όσων έρχονται στο ιατρικό μου κέντρο!
   Ακόμα η διαφήμιση γίνεται μεςα απο τα αποτελέσματα που έχουμε στις κάθε θεραπείες ΚΑΙ ΜΟΝΟ!!!!
   Σας ευχαριστώ που ενδιαφερθήκατε και διαβάσατε το άρθρο!
   Με εκτίμηση
   Δέσποινα Καισιδου

   • ´Ελλη says:

    Εντάξει, τώρα με τα επιχειρήματά σας με αποστομώσατε…

 2. Ευπραξία says:

  Διάβασα το κείμενο σας κ επειδή τυγχάνει να συνεργάζομαι ως ιατρός ειδικευμένη με ιατρούς επίςης ειδικούς επαγγελματίες κ με εμπειρία ετών (δερματολόγους, γενικούς κ πλαςτικούς χειρουργούς) οι οποίοι κάνουν όλα τα παραπάνω (νήματα, θεραπείες,μηχανήματα) συμπεριλαμμανομένου κ του fraxel dual που όλα το κέντρο σας τα προωθεί κ τα διαφημίζει ως μοναδικά (!) κ αποκλειστικά (!) στο κοινό..κάτι που δεν ιςχύει φυςικά κ μάλιςτα όλα αυτά σε ένα χώρο & το κοινό που είναι δέκτης της διαφήμισης δε μπορεί να το γνωρίζει γιατί δεν είναι του χώρου…Να διευκρινήσω ότι γιατροί με ειδικότητα κ εξειδίκευςη ετών για να κάνουν κάτι από αυτά κ να τα κάνουν σωστά επειδή σέβονται το κόσμο κ δε λένε ότι τα κάνουν ΟΛΑ κ τέλεια ενώ σε ένα κέντρο αιςθητικής που εργάζονται ιατροί ως υπάλληλοι που ίςως δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να έχουν το δικό τους χώρο λέτε ότι κάνουν τις θεραπείες κ όχι εςείς η ίδια.. Στο κείμενό σας επίςης προκειμένου να ακολουθήσετε τους κανόνες του μάρκετινγκ κ της διαφήμισης υπάρχουν ανακρίβειες επιςτημονικές που παραπλανούν το κόσμο που το διαβάζει χωρίς επιστημονική ισχύ κ πιο συγκεκριμένα στο μείζον θέμα της τριχόπτωσης που απασχολεί σοβαρά το κοινό , προκειμένου να πουλήσετε κ αυτό το κομμάτι στο κόςμο προωθείτε με την εταιρεία που αναφέρεται κ ίςως είναι χορηγός όλων όσων γράφετε διότι έτσι λειτουργεί το μαρκετινγκ ότι κ πάλι είναι μοναδική θεραπεία αποκλειστική κ ότι εν ολίγοις ξαναβγαίνουν ρίζες εκεί που έχουν εκλείψει..διότι νέες ρίζες χρειάζονται για νέες τρίχες!! Παραπλανείτε το κόσμο με διαφημιστικά τρικ κ λόγια για να πουλάτε ακριβές θεραπείες με αμφίβολο αποτέλεσμα!! Φυσικά ο ιατρικός σύλλογος κ οι ιατρικές εταιρείες δεν ασχολήθηκαν ποτέ να έρθουν σε αντιπαράθεση με κέντρα σαν το δικό σας για τη δεοντολογία , μα από τη στιγμή που παραπλανάται η κοινή γνώμη για θέματα επιστημονικά κ διαφημίζετε ως μοναδικό κ αποκλειστικό κάτι που γίνεται με ίδια μηχανήματα κ τρόπο με ασφάλεια κ επιςτημονικό τρόπο σε ιατρείο ή ιατρικό κέντρο απλά δεν διαφημίζεται μέσα από επώνυμους κ πληρωμένη διαφήμιση , αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το γνωρίζει ο κόσμος . Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

 3. Ευπραξία says:

  Κυρία Καισίδου, από λάθος στη προηγούμενη απάντηση-ανάρτηση σας σε σχόλιο γράψατε “εμπορεία” αντί “εμπειρία” …ορθή ή λάθος ορθογραφικά η λέξη , περί εμπορείας πρόκειται όταν κάποιος μη ειδικός κ νομικά ακάλυπτος που δεν είναι σε θέση να κάνει διάγνωση κ να προτείνει θεραπείες ελάχιστα επεμβατικές ή με μηχανήματα τύπου fraxel ,να το κάνει…κ να αναφέρει ως “καινοτόμο” κάτι που συμβαίνει σχεδόν σε όλα τα ιατρεία δερματολόγων κ πλαςτικών χειρουργών. Λέτε οτι κάνετε διάγνωςη η ίδια(;!) . Δεν αμφισβητεί κανείς θεωρώ ότι έχετε δει κ ίσως κάνει πολλά η ίδια στο κέντρο σας στο αντικείμενο το δικό σας. Δυςτυχώς τη πελατεία κ την εμπιστοσύνη του κόσμου που δεν γνωρίζει ή δεν ψάχνει πέρα από τη διαφημίση μπορεί να τη κερδίσει κ κάποιος που στηρίζετε στη προβολή. Δεοντολογικά όλα θα πρέπει να γίνονται προς όφελος του κόσμου κ με σεβασμο στο πρόβλημα το οποίο ενδιαφέρεται να λύσει (ραγαδες,τριχόπτωςη κλπ) κ όχι να εμπορευόμαστε αυτά τα πρόβληματα μεςω της προβολής , έςτω κ σε μορφή άρθρου. Ενώ υπάρχουν ιατρικά κέντρα κ ιατρεία που μπορεί το κοινό να απευθυνθεί για τις ίδιες θεραπείες από ειδικούς. Αυτό θα πρέπει κ οι δημοσιογράφοι που ασχολούνται κ κατευθύνουν τη κοινή γνώμη να το προσέξουν όταν παρουσιάζουν θέματα που αφορούν θεραπείες κ γενικά θέματα υγείας, διότι έχουν μερίδιο ευθύνης στο τρόπο που γράφεται η πληροφορία για την αντιμετώπιση προβλημάτων που απασχολούν σοβαρά το κόσμο. Αν όχι να προστατεύουν τον κοςμο τουλάχιστον να τον κατευθύνουν σωστά στο που κ πως να βρει λύση στο πρόβλημα.

  “Και να είστε σίγουρη η εμπορεία τόσων χρόνων εχει κερδίσει την εμπιστοσύνη όσων έρχονται στο ιατρικό μου κέντρο!”

  Ευχαριστώ ξανά για τον χώρο κ το χρόνο της ιστοσελίδας που επιτρέπει κατάθεση αναγνωστών.

 4. Dkmedicalspot says:

  Η εταιρία μας dkmedical spot,ιδιωτικό δερματολογικό ιατρείο ,λειτουργεί νόμιμα ως δερματολογικό ιατρείο με έδρα την Γλυφάδα και διαθέτει καθετί που ορίζει ο νόμος για την νόμιμη λειτουργία της.
  Οποιαδήποτε αναφορά στα ΜΜΕ και social media η οποία δεν φέρει ονοματεπώνυμο έχει ως μοναδικό σκοπό να βλάψει την φήμη και την επωνυμία της εταιρίας μας , για την οποία επιφυλασσομέθα, και πόσο μάλλον όταν πρόκειται για δυσφημιστική αναφορά στο νομικό πρόσωπο της Εταιρίας.
  Η μέθοδος την οποία αναφέρει το άρθρο είναι μια μέθοδος πρωτοποριακή που εφαρμόζει η εταιρία μας με τους συνεργάτες της και ουδόλως πρόκειται για πληρωμένη διαφήμιση, αλλά αντιθέτως για ένα επιστημονικό άρθρο που αναφέρεται σε νέες ιατρικές μεθόδους και έχει ως σκοπό την ενημέρωση του κοινού.

 5. Ευπραξία says:

  Με τον τρόπο που προβλήθηκε το άρθρο ως επιςτημονικό κ ενημερωτικό προςωπικά, όπως κ η κυρία Ελλη που σχολιαςε πριν απο εμενα, μπερδευτηκα διότι στο αρθρο προβάλεται μονο το ονοματεπώνυμο της αιςθητικου κυριας Δεδποινας Καιςιδου ως ιδιοκτητριας του κεντρου (κ οχι καποιου δερματολόγου που υπο την αιγιδα της αδειας του λειτουργει η εταιρεία νομιμα) κ πθστεύω οτι κάθε νοήμων ανθρωπος θα απορούσε εύλογα. Δεν υπαρχει δυσφήμισης οταν γραφουμε ελευθερα κ σχολιαζουμε ελευθερα κ μας δινονται απαντησεις σε ερωτηματα που δημιουργουντε απο το τροπο παρουςιαςης κ προς διευκρινηση.
  Ειναι σωστό να προβάλεται μια πρωτοποριακή μέθοδος σε επιςτημονικό αρθρο προς ενημέρωση του κοινού κ ειναι υπερ του κοινου η σωςτη ενημερωςη. Η μεθοδος με τα βλαςτοκύτταρα κ ινοβλάςτες είναι όντως πρωτοποριακή διότι εφαρμόζεται μόλις τα τελευταία χρόνια σε πολλά κεντρα κ ιατρεια ανα το κοςμο κ στην Ελλαδα, δεν ειναι σποκλειστικοτητα κανενος στο κοσμο.. Κάποιες μεθοδοι που αναφερονται εφαρμόζονται πολλα χρονια (νηματα) κ τα τελευταία χρόνια (τα βλαςτοκύτταρα) .
  Το ονοματεπώνυμο μου ειναι διαθέσιμο εφοςον μου ζητηθεί, απλα απόρησα όπως κ η προηγούμενη κυρία που κατέθεσε το σχόλιο της (Έλλη) για το γεγονος οτι σε ενα καθαρα επιςτημονικο αρθρο προβάλεται ενα προςωπο, ιδιοκτητρια εταιρειας που δεν είναι ιατρός , μα στην απάντηςη σας μόλις μας εξηγήςατε ως ετσιρεία ότι η εταιρεια λειτουργει υπο την αιγιδα ιατρικής αδειας προφανώς ιατρου δερματολογου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons