ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Safe Water Sports: Είναι Cool να είσαι Safe!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα στο Γυμνάσιο του Κολλεγίου Αθηνών, η παρουσίαση του Safe Water Sports με θέμα την ασφάλεια στην θάλασσα και τα σπορ.

Σήμερα, στο Γυμνάσιο του Κολλεγίου Αθηνών

Σήμερα, στο Γυμνάσιο του Κολλεγίου Αθηνών

Η κεντρική ομιλήτρια, Τζίνα Θανοπούλου -Ψυχο – Εκπαιδευτική Σύμβουλος Παιδιών, Εφήβων, Ενηλίκων, Ζευγαριών και Οικογένειας–  και ο Αντιπρόεδρος του σωματείου, Αποστόλης Καγκελάρης  έκαναν μια σύντομη παρουσίαση στους μαθητές σχετικά με την δράση του Safe Water Sports καθώς και των βασικών κανόνων ασφαλείας που πρέπει να γνωρίζουν και να ακολουθούν στις θαλάσσιες δραστηριότητες.

Τζίνα Θανοπούλου

Η Τζίνα Θανοπούλου μάγεψε με την ομιλία της τους μαθητές του Κολλεγίου

Η κεντρική ομιλήτρια, Τζίνα Θανοπούλου και ο Αντιπρόεδρος του σωματείου, Αποστόλης Καγκελάρης

Η κεντρική ομιλήτρια Τζίνα Θανοπούλου και ο Αντιπρόεδρος του σωματείου, Αποστόλης Καγκελάρης

Σήμερα στο Κολλέγιο

Σήμερα στο Κολλέγιο

To Safe Water Sports είναι ένα μη-κερδοσκοπικό Σωματείο που ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2015 με βασικό σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας στο νερό και τα υδάτινα σπορ. Το Safe Water Sports είναι μια καθαρά εθελοντική πρωτοβουλία που δεν λαμβάνει καμία χρηματική υποστήριξη από το κράτος.
Το όραμά του Σωματείου είναι να βοηθήσει την πολιτεία και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο των αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το νερό, ώστε να γίνει η χώρα μας, υπόδειγμα οργάνωσης και ασφάλειας.
Το Safe Water Sports είναι μια καινοτόμος πρωτοβουλία, που για πρώτη φορά τόσο οργανωμένα σε ολόκληρο τον κόσμο, στοχεύει να αποτελέσει για την χώρα μας, το σημείο αναφοράς και το βασικό εργαλείο ενημέρωσης για τις δραστηριότητες στο νερό και την ασφάλεια. Η πρωτοβουλία του Σωματείου, εκτός από την ενίσχυση της ασφάλειας και την πρόληψη των ατυχημάτων, έχει έναν έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα. Αφορά τον τουρισμό, την βαριά βιομηχανία της χώρας μας και μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση της εικόνας που έχει η Ελλάδα στο εξωτερικό και στους ξένους επισκέπτες που κάθε χρόνο επιλέγουν την χώρα μας για τις διακοπές τους.

13043508_1896832280543047_3921679867364853314_n
Βασικό μέλημα του Σωματείου, είναι να βάλει τον πολίτη στο κέντρο της πρωτοβουλίας αυτής. Να τον ενημερώσει, να τον ευαισθητοποιήσει, να τον ενεργοποιήσει και να τον αναδείξει σαν τον πρωταρχικό παράγοντα που όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, τόσο του ιδωτικού αλλά και του δημόσιου τομέα, πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους. Όλες οι υπηρεσίες, ιδιωτικές ή δημόσιες στον χώρο των αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων στο νερό πρέπει να πρέπει να έχουν τον πολίτη και την ασφάλειά του στο επίκεντρό τους.
Το Safe Water Sports βασίζεται στην συλλογική δράση και χρησιμοποιεί την δύναμη της πληροφορίας και της πληροφορικής για να αναδείξει και να ενισχύσει τον πρωταγωνιστικό και κυρίαρχο ρόλο του πολίτη στο τομέα που δραστηριοποιείται. Το Safe Water Sports φιλοδοξεί να αποτελέσει το κεντρικό σημείο αναφοράς για όλες τις υδάτινες δραστηριότητες που γίνονται στην Ελλάδα. Το Σωματείο, θέλει να προσφέρει στους πολίτες έγκυρη και αξιόπιστη πληροφορία σχετικά με τις αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες που γίνονται στο νερό.

Το νερό είναι χαρά!
Μην αφήσεις μια στιγμή να σου χαλάσει την απόλαυση. Ενημερώσου. Έλεγξε. Πρόσεξε. Απόλαυσε.

error: Content is protected !!