ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

“Independent Living” : Μαθαίνοντας στα παιδιά μας να γίνονται ανεξάρτητα!

Διανύοντας την όγδοη ημέρα που η Ελμίνα βρίσκεται σε summer camp στη Νότια Γαλλία -η οποία φροντίζει να μου υπενθυμίζει σε κάθε τηλεφωνική μας επικοινωνία πως “μαμά, μην παρεξηγήσεις αυτό που θα σου πω αλλά δεν νοιώθω homesick, περνάω φανταστικά!”– αλλά και την 15η ημέρα (but who’s counting?) που είναι στην πραγματικότητα μακριά μου -μιας και αμέσως πριν φύγει για την Γαλλία ήταν για άλλες έξι συνεχόμενες ημέρες με τις φίλες της, στον Πόρο για σκι-, αναρωτιέμαι μερικές φορές πόσο τυχερή είμαι, αλλά κυρίως πόσο τυχερή είναι η ίδια, που αν και μοναχοπαίδι, νοιώθει πολύ ασφαλής αλλά και μεγάλη αυτοπεποίθηση ώστε να μεγαλώνει ως μία ανεξάρτητη υπέροχη προσωπικότητα. “Δεν είναι θέμα “τύχης” αλλά ο τρόπος που την μεγαλώνετε τόσο ο Νικόλας όσο και εσύ” είναι η εξήγηση της μητέρας μου, η οποία πάντα με παρότρυνε να αντιμετωπίζω την κόρη μου με απόλυτο σεβασμό στην προσωπικότητα της και εμπιστοσύνη στα “θέλω” της, σε όποια ηλικία κι αν βρισκόταν.
Όσο θυμάμαι, η κόρη μου δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ ως “η μπέμπα”, “η ζουζούνα”, “το μωρό” αλλά ήταν “η Ελμίνα” από την πρώτη ημέρα της ζωής της, αποτελούσε πάντα αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας μας που ποτέ δεν παραγκωνίστηκε στο περιθώριο των κοινών δραστηριοτήτων μας λόγω ηλικίας, ενώ όσο προστατευμένο κι αν είναι (κυρίως από αγάπη) το περιβάλλον που μεγαλώνει, ποτέ δεν της μεταφέραμε καμία δική μας φοβία, δεν επιτρέψαμε καμία υπερβολική αντίδραση μας να επηρεάσει τις δικές της δυνάμεις.
Κάπως έτσι, η Ελμίνα σε ηλικία μόλις 8μιση ετών ταξίδεψε μόνη της στην Ελβετία όπου παρέμεινε σε summer school για δύο ολόκληρες εβδομάδες, το ίδιο συνέβη και το επόμενο καλοκαίρι, και το ίδιο συμβαίνει κάθε φορά που της δίνεται η ευκαιρία να αποκομίσει και να ρουφήξει σαν διψασμένο σφουγγάρι άλλες πολύτιμες εμπειρίες, που θα συνθέσουν όλα τα συστατικά της μοναδικής προσωπικότητα της.
Πως μου ήρθαν όλα αυτά; Δεν ξέρω. Ίσως επειδή μπορεί η Ελμίνα να περνάει φανταστικά και να μην νοιώθει “homesick” αλλά εμένα -όσο κι αν προσπαθώ, με επιτυχία μάλιστα, να το κρύβω στα μεταξύ μας τηλέφωνα- μου λείπει. Πολύ.


Ίσως πάλι επειδή η πρόσφατη συνεργασία μου με την σειρά προϊόντων της Independent Living, με γύρισε χρόνια πίσω, όταν ως νέα μητέρα διάβαζα και ξαναδιάβαζα το παιδαγωγικό σύστημα της Μαρίας Μοντεσσόρι, σύμφωνα με το οποίο, ένα κατάλληλα προετοιμασμένο περιβάλλον έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού.


Η σειρά προϊόντων της  Independent Living είναι εμπνευσμένη από από αυτό ακριβώς το παιδαγωγικό σύστημα.
Μάλιστα, στοχεύουν στη δημιουργία ενός αρμονικού και λειτουργικού περιβάλλοντος σπιτιού, όπου όλοι οι χώροι είναι προσβάσιμοι στο παιδί και εκείνο μπορεί να ικανοποιήσει μόνο του τις ανάγκες του. Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον προωθείται η ανεξαρτησία, και η αποδοχή του ως ισότιμου μέλους της οικογένειας.
Όλα τα προϊόντα είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα εξολοκλήρου στην Ελλάδα με έμφαση στη λεπτομέρεια και σεβασμό στο περιβάλλον και το παιδί. Η Independent Living χρησιμοποιεί Ελληνική σημύδα την οποία προστατεύει με οικολογικό βερνίκι, ειδικό για χρήση σε παιδικά έπιπλα το οποίο συμβαδίζει με τις προδιαγραφές PN EΝ 71.3 της Ε.Ε., ενώ δεν χρησιμοποιείται κανένα επιπλέον βερνίκι ή χρώμα.
Τα προϊόντα σχεδιάστηκαν με βάση την παιδαγωγική μέθοδο και την διδασκαλία της Μαρία Μοντεσσόρι. Όλα τα προϊόντα παραδίδονται έτοιμα προς χρήση από το παιδί, και δεν απαιτείται καμία συναρμολόγηση.
Σχεδιασμένα να ταιριάζουν με τον χώρο και την διακόσμησή σας, ενώ παράλληλα κάνουν όλο το σπίτι προσβάσιμο για το παιδί.


Κάποια προϊόντα όπως το “Καρεκλάκι Ανεξαρτησίας” και το “Καναπεδάκι/Τραπέζι Ανεξαρτησίας” προσαρμόζονται εύκολα, και “μεγαλώνουν” μαζί με το παιδί μας, ώστε να μπορεί να τα χρησιμοποιεί και στα δύο πρώτα στάδια ανάπτυξης. Το καρεκλάκι και ο καναπές αλλάζουν ύψη καθίσματος απλά αναποδογυρίζοντας τα, ενώ ο καναπές μετατρέπεται σε ένα τραπέζι που χωράει τέλεια έως και δύο καρεκλάκια.

Παιδική Βιβλιοθήκη
€105,00
Η “Παιδική Βιβλιοθήκη” σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ειδικά για παιδιά από 3 έως 7 ετών. Η τοποθέτηση και η ελαφριά κλίση των ραφιών κρατάει όλα τα βιβλία στην θέση τους, ενώ παράλληλα τα εξώφυλλα παραμένουν εμφανή. Αυτό το προϊόν είναι μοναδικό στον κόσμο.

Βρεφική Βιβλιοθήκη
€85,00
Η “Βρεφική Βιβλιοθήκη” σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ειδικά για παιδιά από 1 έως 3 ετών. Η τοποθέτηση και το βάθος των τεσσάρων θηκών κρατάνε τα βιβλία στην θέση τους και τα εξώφυλλα συνεχώς εμφανή.
Βάλτε τα βιβλία στο κέντρο του ενδιαφέροντος στη ζωή του παιδιού σας. Η “Βρεφική Βιβλιοθήκη” θα κινήσει το ενδιαφέρον του παιδιού σας, με τα εξώφυλλα να είναι πάντα εμφανή.

“Η ανεξαρτησία είναι μια λέξη με βαθύτερη έννοια από την ελευθερία” είναι το μότο της Μαρίας Μοντεσσόρι και η Independent Living έχει ως πρώτο μέλημα την δημιουργία προϊόντων τα οποία προσφέρουν στα παιδιά Ανεξαρτησία, Ελευθερία με όρια και την Δύναμη να ελέγχουν το περιβάλλον τους.


Μπείτε εδώ , δείτε όλα τα παιδικά έπιπλα της σειράς και ταξιδέψτε μέσα από τον υπέροχο κόσμο που δημιούργησε η Independent Living για να μεγαλώσετε το παιδί σας με την ανεξαρτησία που του αξίζει!

error: Content is protected !!