ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Ημέρες Φιλοσοφίας- Πλάτων: Ελάτε να περιπλανηθούμε στον κόσμο των Ιδεών  & να αναζητήσουμε την αλήθεια πίσω από τις εξωτερικές εντυπώσεις!

“Στόχευε στο φεγγάρι. Ακόμα και αν αστοχήσεις θα βρεθείς κάπου ανάμεσα στα αστέρια” – Πλάτωνας

Η μεγαλύτερη παρανόηση για τη φιλοσοφία είναι ότι αποτελεί ενασχόληση για λίγους εκλεκτούς γνώστες κι ότι αποτελεί ένα μυστήριο αγνώστου χρησιμότητας στην καθημερινή μας ζωή. Στη Life Clinic Group απαντάνε ότι ένας τρόπος για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας είναι να φροντίζουμε το πνεύμα μας αναζητώντας γνώση και έμπνευση.
Οι «Ημέρες Φιλοσοφίας» σχεδιάστηκαν για να μας μυήσουν στη μαγεία της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας μέσα από τη ζωντανή αφήγηση της ζωής και την περιεκτική περιγραφή των ιδεών ορισμένων από τους σπουδαιότερους ανθρώπους – σταθμούς στην ιστορία της φιλοσοφίας. Οι «Ημέρες Φιλοσοφίας» είναι ένα ταξίδι έμπνευσης και αυτογνωσίας με οδηγούς τα λαμπρότερα μυαλά μέσα στο χρόνο. Και μετά από το Μάθημα της Νατάσας Μαλλέρου, που παρακολούθησα πάνω στην ζωή του θεμελιωτή της φιλοσοφικής σκέψης, του Σωκράτη, ο οποίος μας δίδαξε πως να διερευνούμε τον ίδιο μας τον εαυτό και πως να διαμορφώνουμε απόψεις χωρίς να παρασυρόμαστε από την γνώμη των πολλών, τώρα περιμένω να μυηθώ στον κόσμο του Πλάτωνα.

17202938_1456883101011952_8355712385532828496_n

Με τον Πλάτωνα – Τρίτη 21 Μαρτίου, 7-9 μ.μ.,  θα περιπλανηθούμε στον κόσμο των Ιδεών και θα αναζητήσουμε την αλήθεια πίσω από τις εξωτερικές εντυπώσεις…

Ποιος από εμάς θα τολμούσε να σκεφθεί πως ό,τι πιάνει με τα χέρια του, ό,τι βλέπει με τα μάτια του, όσα αισθάνεται δεν είναι αληθινά; Και μόνον η ερώτηση φαίνεται παράδοξη, αντίθετη στη λογική.
Ένας άνθρωπος τόλμησε να θέσει τον εαυτό του μπροστά σε αυτήν την πρόκληση. Αμφισβητώντας τα πάντα, ο Πλάτων έθεσε αυτό ακριβώς το ερώτημα: μήπως όλα όσα πιστεύουμε πως είναι αληθινά, τελικώς δεν είναι; Μήπως η πραγματικότητα είναι κάτι διαφορετικό; Με αυτό το παράδοξο ερώτημα, ο Πλάτων οδηγήθηκε στη περίφημη Θεωρία των Ιδεών και άλλαξε για πάντα τον ρου της ανθρώπινης σκέψης.

95ed11b5c3c95c2cd155db3976a66295

Η Εισηγήτρια: Η Δρ. Νατάσα Μαλλέρου σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Βοστώνης (Boston University) Η.Π.Α., με ειδίκευση στο Διεθνές Τραπεζικό Δίκαιο. Έλαβε με Άριστα το Διδακτορικό της, το οποίο και δημοσιεύθηκε το 2007 (Το Δίκαιο του Ηλεκτρονικού Χρήματος). Είναι, από σειρά ετών, Νομικός Σύμβουλος σε μεγάλη εταιρεία του Τραπεζικού κλάδου.
Εκτός από τα Νομικά, η μεγάλη της αγάπη είναι η αρχαιολογία και η αρχαία ιστορία. Για περισσότερο από 20 χρόνια, ασχολείται με τη μελέτη της Ελληνικής Φιλοσοφίας. Η Μυθολογία τη γοήτευε από μικρό παιδί και ο κόσμος της αρχαιότητας ήταν πάντα το αγαπημένο της ησυχαστήριο.
Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια και διαλέξεις φιλοσοφίας ενώ δε σταματά την προσωπική της μελέτη και διάβασμα. Εκτιμά ότι η σοφία των αρχαίων Ελλήνων δεν ανήκει μόνο στις ακαδημαϊκές αίθουσες αλλά ότι είναι και πρέπει να είναι κτήμα όλων μας. Βασιζόμενη και στην προσωπική της εμπειρία πιστεύει ακράδαντα ότι η Φιλοσοφία μπορεί να βοηθήσει όλους μας σε κάθε καμπή της ζωής μας και να μας δώσει το έναυσμα ώστε να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

Κλείστε την θέση σας εδώ!

error: Content is protected !!