ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Ηλίας Παπαηλιάκης: day after day. again….στο Salon de Bricolage!

Μεθαύριο, Τετάρτη 24 /2, στις 20:00, η ιδιωτική λέσχη Salon de Bricolage παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικών έργων και σχεδίων του Ηλία Παπαηλιάκη με τίτλο “day after day. again” υπό την επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης,  Άννας Χατζηνάσιου.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Μαρτίου 2016.
Μέσα από τα έργα του ο Ηλίας Παπαηλιάκης αναφέρεται στην Ιστορία, η οποία πιστεύει ότι είναι η θεμελιώδης πηγή κατανόησης της ανθρωπότητας. Τον απασχολούν θέματα όπως η διαδοχή στην νομή της εξουσίας, οι μετασχηματισμοί των κοινωνικών δομών αλλά και η διαρκώς λανθάνουσα ανθρώπινη οντολογία. Επίσης, ένα από τα βασικά ερωτήματα που επιχειρεί να απαντήσει είναι το πως διαμορφώνεται σήμερα η γλώσσα της ζωγραφικής. Ο καλλιτέχνης ανταποκρίνεται στα θέματα αυτά μέσα από διαφορετικές χειρονομίες, σχήματα και αναφορές ανανεώνοντας κάθε φορά τα εκφραστικά του μέσα.

ahsgds

Ο Ηλίας Παπαηλιάκης έχει πίσω του μια σημαντική πορεία στο χώρο της τέχνης. Έχει τιμηθεί με το πρώτο βραβείο του Ιδρύματος Γιάννη και Ζωής Σπυρόπουλου, έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 49η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης της Βενετίας (2001), ήταν υποψήφιος του Βραβείου ΔΕΣΤΕ 2013 και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με πιο πρόσφατη στο Signal Center for Contemporary Art στο Μάλμε της Σουηδίας (Φεβρουάριος 2016).

error: Content is protected !!