ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Εικαστική έκθεση "Με έμπνευση την Aφή της Ολυμπιακής Φλόγας"

Με έμπνευση την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Αγώνες του Ρίο, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα,  Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 στην αρχαία Ολυμπία, διοργανώνεται στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου Κωστή Παλαμά, του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, ένα ιδιαίτερο εικαστικό event εμπνευσμένο από την υπέροχη στιγμή της Αφής, σε καλλιτεχνική επιμέλεια Μιχαήλ Ρωμανού.

Συγκεκριμένα η εικαστική αυτή δράση, που επιμελείται ο βραβευμένος καλλιτέχνης από τον Όμιλο Τεχνών της UNESCO και την HELEXPO της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης Μιχαήλ Ρωμανός, είναι εμπνευσμένη από τα μηνύματα και τις αξίες που μεταλαμπαδεύει κάθε τέσσερα χρόνια η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας από τον ιερό χώρο της αρχαίας Ολυμπίας σε ολόκληρη την οικουμένη. Η καλλιτεχνική αυτή δράση διοργανώθηκε για πρώτη φορά υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, στο Μουσείο Γουναρόπουλου, τον Απρίλιο του 2012, όταν πραγματοποιήθηκε η Αφή της Φλόγας για τους Αγώνες του Λονδίνου.

Στην έκθεση που υποστηρίζει η κατασκευαστική Ιταλική εταιρία REALIZE συμμετέχουν οι εικαστικοί καλλιτέχνες: Νίκος Γιαβρόπουλος, Βασιλική Σαργολόγου, Μιχαήλ Ρωμανός, Νίνα Ασπετάκη, Ιάκωβος Φιλίππου.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού

Επιμέλεια έκθεσης: Μιχαήλ Ρωμανός (εικαστικός – μουσειολόγος)

Διάρκεια εικαστικού event: 21 – 22 Απριλίου 2016

Κτήριο Κωστή Παλαμά
Ακαδημίας 48 και Σίνα, Αθήνα
ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 18.00 – 21.00

είσοδος ελεύθερη

error: Content is protected !!