ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

«Ηγέτης στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά»: Τιμητική Διάκριση στον Νικόλαο Α. Μακρόπουλο!

Για την προσφορά του στον θεσμό της Ιδιωτικής Ασφάλισης βραβεύθηκε με την τιμητική διάκριση του «Ηγέτη στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά» ο Νικόλαος Α. Μακρόπουλος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της «Ευρώπη Ασφαλιστική», στο πλαίσιο του 11ου Insurance Conference.

Την τιμητική διάκριση στον Νικόλαο Μακρόπουλο απένειμε ο Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και κεντρικός ομιλητής του Συνεδρίου, κ. Θεόδωρος Μ. Μητράκος.

Θεόδωρος Μητράκος Υποδιοικητής της ΤτΕ βραβεύει τον κ. Ν.Μακρόπουλο

Άποψη από την εκδήλωση

Ο Νικόλαος Μακρόπουλος με τον Αντώνη Σαμαρά

Λευτέρης Αυγενάκης, βουλευτής Ν.Δ . Γ.Γ.Π.Ε

Ο Νικόλαος Μακροπουλος και ο Σταύρος Κωνσταντάς αναπλ. Δ/νων Σύμβουλος ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Γιάννης Βρούτσης, Βουλευτής Τομεάρχης Ν. Δ, Νικόλαος Μακρόπουλος

Κατερίνα Μητσοτάκη, Νικόλαος Μακρόπουλος

Ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μίλησε με θερμά λόγια για το ήθος και το επιχειρηματικό κύρος του Νικολάου Μακρόπουλου ενώ την εκδήλωση και ιδιαίτερα την Βράβευση του Ν. Μακρόπουλου χαιρέτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μήνυμα που μετέφερε εκ μέρους του, ο Γ.Γ. Πολιτικής Επιτροπής και βουλευτής της Ν.Δ., κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αναφερόμενος μεταξύ άλλων «στον άνθρωπο που μέσα από την επαγγελματική του διαδρομή ξεχώρισε και κέρδισε την αναγνώριση και το σεβασμό του χώρου στον οποίον δραστηριοποιείται».

Ο Νικόλαος Μακρόπουλος ανάμεσα στην κόρη του Levinia και την σύζυγο του, Katleen Μακροπούλου

Mαίρη Σάρπ Αντπρόεδρος ΣτΕ , Κatleen Mακροπούλου

Πάολα Λαβράνου-Μακροπούλου, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου Πρόεδρος ΕΕΑ

Νικόλαος Μακρόπουλος, Γιώργος Κούμπας

Ο Νικόλαος Μακρόπουλος με τους Προέδρους του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου Αλέξανδρο Turner και Aννα Καλλιάνη

Λαβίνια και Νικόλαος Μακρόπουλος

Ερρίκος Μοάτσος , Δ/νων Σύμβουλος ΑΧΑ Ασφαλιστική, Νικόλαος Μακρόπουλος

Μεταξύ των παρευρισκόμενων διακρίναμε εκπροσώπους του τραπεζικού, ασφαλιστικού και πολιτικού χώρου όπως: τον Πρόεδρο της Εθνικής Ασφαλιστικής, Χ. Σαρδελή, τον Αν. Δ/νoντα Σύμβουλο της Εθνικής Ασφαλιστικής, Στ. Κωνσταντά, την Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας Νέλλη Τζάκου, τους Τομεάρχες της Ν.Δ I. Βρούτση, Γ. Κουμουτσάκο, Χρ. Σταϊκούρα, τον Πρόεδρο του ΕΕΑ, Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου, την Γενική Δ/ντρια της ΕΑΕΕ, Μ. Αντωνάκη, τον Δ/νοντα Σύμβουλο της ΑΧΑ Ασφαλιστικής, Ε. Μοάτσο, τον Αλ. Δαμαλά της Deloitte Hellas, τους προέδρους του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου Α.Καλλιάνη και Α.Turner και πολλούς φίλους και συνεργάτες.

Αλέξανδρος Μακρόπουλος, Ν. Μακρόπουλος, Κatleen Mακροπούλου, Λαβίνια Μακροπούλου, Σωτήρης Μακρόπουλος

Μάριος Κάτσικας, Ζέτα Μακρή, Ηλίας Σκούρτης, Κωνσταντάς Σταύρος Αναπλ. Δ/νων Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλιστικής

Αλέξης Δαμαλάς, Partner Deloitte, Ρόδη Κράτσα τ. Αντιπρόεδρος Ευρωκοινοβουλίου

Γιώργος Ζαφείρης Γενικός Δ/ντης ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, Πάολα Λαβράνου-Μακροπούλου

Νικόλαος Μακρόπουλος, Πέτρος Δούκας

Κatleen, Mαρία και Νικόλαος Μακρόπουλος

Νικόλαος Μακρόπουλος, Άννα Παναγιωτοπούλου, Λευτέρης Αυγενάκης

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Νικόλαος Μακρόπουλος έκανε αναδρομή στην πολυετή σταδιοδρομία του και στην ενεργό συμμετοχή του στα κοινά της ιδιωτικής ασφάλισης ενώ αναφέρθηκε σε επίκαιρα θέματα του ασφαλιστικού και επιχειρηματικού χώρου.

Νικόλαος Μακρόπουλος

Ολοκληρώνοντας δε, τόνισε πως: “Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική είναι μια εταιρία διαφοροποιημένη έναντι του ανταγωνισμού και έχει καθιερωθεί ως ασφαλιστική μπουτίκ.
Ένας σημαντικός αριθμός μεγάλων επιχειρήσεων, ισχυρών ομίλων επώνυμων βιομηχανικών και εμπορικών μονάδων έχει ασφαλιστεί στην ΕΥΡΩΠΗ.
Οι μεγάλες ζημίες που έχουμε πληρώσει τα τελευταία χρόνια αποδεικνύουν την φερεγγυότητά της.
Στο site της Εταιρίας μας μπορείτε να δείτε όλες τις ευχαριστήριες επιστολές μεγάλων πελατών μας.
H EΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ έχει μπει δυναμικά στο retail.
Διαθέτουμε καινοτόμα, ανταγωνιστικά και ευέλικτα προϊόντα σε όλους τους κλάδους, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των πελατών μας, αναβαθμίζουμε καθημερινά τις υπηρεσίες μας προς τους πελάτες και τους συνεργάτες μας.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσω να εργάζομαι με όλες μου τις δυνάμεις όσο ο Θεός με έχει καλά, ώστε η ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ να συνεχίσει και στο μέλλον την κερδοφόρα, επιτυχημένη πορεία της , έχοντας πάντα στο επίκεντρο τους πελάτες αλλά και τους συνεργάτες της.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία μου θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους διαμεσολαβούντες που βρίσκονται σήμερα εδώ στο 11ο Insurance Conference, ότι πρέπει να είναι υπερήφανοι που αποφάσισαν να υπηρετήσουν τον θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης και να είναι σίγουροι ότι δεν θα το μετανιώσουν, όπως δεν το μετάνιωσα κι εγώ όταν το 1973 πήρα τη μεγάλη απόφαση να γίνω ασφαλιστής.
Διότι η ιδιωτική ασφάλιση είναι ένας θεσμός που όταν τον αγαπήσεις, τον υπερασπιστείς και τον υπηρετήσεις πιστά, η επιτυχία είναι δεδομένη…”, ενώ έκανε έκκληση στην Πολιτεία να συνδράμει ώστε να μην αφελληνιστούν οι ελληνικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Νικόλαος & Κatleen Μακροπούλου

Πλακέτα Διάκρισης

Ο Νικόλαος Α. Μακρόπουλος «μυήθηκε» στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης από τον αείμνηστο Δήμαρχο Αθηναίων και διακεκριμένο ασφαλιστή Γ.Πλυτά.
Στις αρχές της δεκαετίας του ‘80 τον εμπιστεύτηκε η μεγαλύτερη ασφαλιστική Εταιρεία της Αγγλίας, η Sun Alliance, (σημερινή Royal Sun Alliance) ως αντιπρόσωπό της στην Ελλάδα.
– Το 1993 ίδρυσε Ασφαλιστικό Συγκρότημα, στο οποίο ανήκουν η «Ευρώπη Ασφαλιστική» και η θυγατρική της «ΝΙΜΑ Μεσίτες Ασφαλειών και Αντασφαλειών Α.Ε.» (η πρώτη εταιρεία που αναγνωρίσθηκε στην Ελλάδα ως εξουσιοδοτημένος ανταποκριτής Binding Authority του διεθνούς φήμης ασφαλιστικού κολοσσού LLOYD’S για non marine ασφαλίσεις)
– Το 1998 στο μετοχικό κεφάλαιο της Ευρώπη Ασφαλιστική εισήλθε με μειοψηφική συμμετοχή η Εθνική Ασφαλιστική, αναγνωρίζοντας το κύρος και τη φερεγγυότητά της εταιρείας, όπως και την αναπτυξιακή της προοπτική.

Η Ευρώπη Ασφαλιστική κατέχει, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έχουν υποβληθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, έναν από τους υψηλότερους δείκτες φερεγγυότητας και Κεφαλαιακής επάρκειας (184%) μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!