ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή: Μοναδική συνύπαρξη Υψηλής Γαστρονομίας με κορυφαία Έργα Τέχνης!

Χθες το βράδυ, το Δειπνοσοφιστήριον και το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, μέσα από μία υπέροχη βραδιά γεμάτη Τέχνη, Πολιτισμό και Γαστρονομία,  ανακοίνωσαν και επίσημα την έναρξη της αποκλειστικής τους συνεργασίας.
Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε όλους τους χώρους του Μουσείου, τόσο τους εκθεσιακούς, όσο και στο Καφέ-Εστιατόριο, το Πωλητήριο, τη Βιβλιοθήκη, το Αμφιθέατρο και το foyer, την Ταράτσα του Νεοκλασικού Κτιρίου, το Lobby αλλά και το Παιδικό Εργαστήριο. Παράλληλα, ξεναγήθηκαν στις αίθουσες της μόνιμης Συλλογής και στην περιοδική έκθεση «Nouveau Réalisme» και απόλαυσαν το cocktail τους και τις γεύσεις του «Δειπνοσοφιστήριον».


Στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή που βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, στο Παγκράτι, στεγάζεται μια μοναδική συλλογή έργων νεότερης και σύγχρονης τέχνης. Η Συλλογή περιλαμβάνει σπάνια έργα τέχνης μεγάλων ονομάτων που σημάδεψαν τον 19ο και 20ο αιώνα όπως Cézanne, van Gogh, Gauguin, Monet, Degas, Rodin, Toulouse-Lautrec, Bonnard, Picasso, Braque, Léger, Kandinsky, Miró, Klee, Giacometti, Bacon, Pollock, Lichtenstein, Chagall και Botero, καθώς και έργα σημαντικών νεότερων και σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως Παρθένης, Μπουζιάνης, Βασιλείου, Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Τσαρούχης, Μόραλης, Τέτσης, Στάμος, Takis, Chryssa κ.α.


Στον ημιώροφο του Ιδρύματος λειτουργεί Καφέ-Εστιατόριο με την υπογραφή του «Δειπνοσοφιστήριον», κατά τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου αλλά χωρίς το αντίτιμο εισόδου, όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει καφέ, πρωινό, brunch αλλά και το μεσημεριανό του γεύμα. Ο κατάλογος έχει καταρτιστεί από τον executive chef Δημήτρη Σκαρμούτσο, ενώ τις οινικές επιλογές υπογράφει ο διεθνούς φήμης και κορυφαίος sommelier, Άρης Σκλαβενίτης.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ- ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΤΣΑΣ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΙΑΝΝΕΤΟΥ- ΤΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΕΤΟΣ

Ο mixologist Άρης Χατζηαντωνίου έχει ετοιμάσει έναν κατάλογο ποτών που περιλαμβάνει δύο ιδιαίτερα low abv cocktails, ιδανικά για τις απογευματινές ώρες. Παράλληλα, το «Δειπνοσοφιστήριον» έχει διαμορφώσει ειδικά μενού για το Μουσείο, τα οποία εστιάζουν στα φρέσκα και αγνά υλικά, τοπικής προέλευσης, τα οποία αλλάζουν τακτικά για να αντανακλούν την εποχικότητα και μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες κάθε εκδήλωσης.

ΒΙΚΥ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ-ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΣΙΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ- ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΑΝΩΛΙΔΟΥ-ΤΑΣΟΣ ΑΡΝΙΑΚΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ-ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ-ΑΝΝΑ ΔΑΪΚΙΔΟΥ

ΝΙΝΕΤΤΑ ΒΑΦΕΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΒΛΑΣ

ΔΙΟΜΙΔΗΣ ΚΑΨΑΛΗΣ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΥΤΣΟΜΑΛΛΗΣ – ΤΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΤΣΕΛΕΠΗ- ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ

ΦΑΝΗ ΧΑΛΚΙΑ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ-ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

ΑΝΝΑ ΔΑΪΚΙΔΟΥ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΑΥΡΟΥ – ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

ΦΑΝΗ ΛΕΒΕΝΤΗ – ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΤΣΑΣ – ΣΑΝΤΥ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

ΤΑΝΙΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΖΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΝΑΤΑΛΙΑ ΡΙΖΟΥ

ΦΩΤΗΣ ΝΤΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΡΙΑ ΘΕΜΕΛΗ, ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΛΙΚΗΣ

ΖΩΗ ΨΑΡΡΑ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΤΣΑΣ 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΚΥΡΙΤΣΗ ΕΛΕΝΑ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΙΑΝΝΕΤΟΥ-ΤΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΕΤΟΣ

Με κοινό παρονομαστή την αγάπη και τον σεβασμό, το Δειπνοσοφιστήριον και το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή ενώνουν τις δυνάμεις τους σε έναν συγκερασμό πολιτισμού, γαστρονομίας και τέχνης και υπόσχονται ξεχωριστές γευστικές εμπειρίες σε έναν μοναδικά καλλιτεχνικό χώρο.

error: Content is protected !!