Ιδιαίτερα ατμοσφαιρική βραδιά για την απονομή των Θεατρικών Βραβείων Κοινού 2019!

28/11/2019 • LIFESTYLE

Τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2019 από το περιοδικό Αθηνόραμα απονεμήθηκαν στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, σε μια λαμπερή και ιδιαίτερα ατμοσφαιρική βραδιά, αφιερωμένη στη μαγεία του θεάτρου. Πιστοί στο ετήσιο του ραντεβού τους, ο κόσμος του θεάτρου και το θεατρόφιλο κοινό συναντήθηκαν και φέτος στη δική τους γιορτή, χειροκροτώντας τους καλύτερους της περσινής σεζόν, απολαμβάνοντας ένα γοητευτικό θέαμα και χαλαρώνοντας στο πάρτι που έκλεισε την 21η τελετή απονομής των Θεατρικών Βραβείων Κοινού. Καλύτερη παράσταση για τη σεζόν 2018-2019 αναδείχθηκε -σύμφωνα με την κρίση των αναγνωστών του Αθηνοράματος και του athinorama.gr- το «Άνθρωποι και ποντίκια» της ομάδας Cartel, η οποία απέσπασε και το πρώτο βραβείο σκηνοθεσίας για τον Βασίλη Μπισμπίκη.
Δεύτερη καλύτερη παράσταση αναδείχθηκε το «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα» του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, η οποία απέσπασε επίσης το τρίτο βραβείο σκηνοθεσίας για τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο και το πρώτο βραβείο ανδρικής ερμηνείας για τον Γιάννη Νιάρρο.
Για την τρίτη θέση, οι αναγνώστες του Αθηνοράματος έδειξαν «Ξύπνα Βασίλη» στο Εθνικό Θέατρο καθώς και Άρη Μπινιάρη (δεύτερο βραβείο σκηνοθεσίας). Ψηλά στην προτίμηση των θεατών βρέθηκε και ο «Γιούγκερμαν» του θεάτρου Πορεία συγκεντρώνοντας πέντε βραβεία.

Βραβεία Γυναικείου ρόλου, η Μαρία Ναυπλιώτου (1ο βραβείο για το «Master Class»), η Μαρία Κίτσου (2ο βραβείο για την «Τερέζ Ρακέν») και η Ελένη Ράντου (3ο βραβείο για την «Τζάσμιν»), ανάμεσα στην Ιωάννα Παππά και στον Χρήστο Λούλη που απένειμαν τα βραβεία.

Με το βραβείο της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας τιμήθηκε η Μαρία Ναυπλιώτου για την ενσάρκωση της Μαρίας Κάλλας στο «Master Class». Την τελετή απονομής σκηνοθέτησε και παρουσίασε ο Γιώργος Νανούρης, ο οποίος υπέγραψε και τα κείμενα, συνοψίζοντας με λιτό αλλά θεαματικό τρόπο τη μαγεία του θεάτρου, αυτή δηλαδή την ξεχωριστή και μοναδική χημική αντίδραση που δημιουργείται στη σκηνή και μεταδίδεται στην πλατεία κάθε φορά που ανοίγει η αυλαία.

Ο Μίνως Μάτσας, η Άννη Ηλιοπούλου συνιδιοκτήτρια του “αθηνοράματος” και η Όλγα Κεφαλογιάννη Βουλευτής και πρώην Υπουργός.

Μαζί με μια ομάδα νέων ηθοποιών, τον πιανίστα Χρήστο Θεοδώρου και την Bodyterranean Orchestra του Simone Mangelli, μετέφεραν την ιδιαίτερη αύρα κάθε κατηγορίας βραβείου μετουσιώνοντάς τη σε σκηνική εικόνα, χορογραφία, μουσική και λόγο κερδίζοντας θερμό χειροκρότημα από το αυστηρό κοινό των ανθρώπων του θεάτρου και των θεατρόφιλων αναγνωστών του Αθηνοράματος που γέμισαν την αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη».

Η Ιωάννα Παππά και ο Χρήστος Λούλης απένειμαν τα περισσότερα βραβεία της βραδιάς.

Ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης τίμησε με την παρουσία του τη βραδιά.

Ο σκηνοθέτης Αντώνης Καλογρίδης, η Άννη Ηλιοπούλου συνιδιοκτήτρια του «αθηνοράματος» και η Κατερίνα Μισιχρόνη.

Χαμόγελα μοιράζουν στο φακό ο Μανόλης Παντελιδάκης, ο Γιώργος Βάλαρης και η Έλενα Παπανικολάου.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος και η σύζυγός του Ελένη Νικολαϊδου τιμούν κάθε χρόνο με την παρουσία τους τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού.

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος , ο εκδότης του «αθηνοράματος» Δημήτρης Ηλιόπουλος και ο Δημήτρης Πιατάς

Η Ελεάννα Κυρκιλή με την Κατερίνα Τερζοπούλου.

Η Άννη Ηλιοπούλου συνιδιοκτήτρια του «αθηνοράματος» μαζί με την Μαρία Ναυπλιώτου.

Ο Δημήτρης Πιατάς με τον Αλέκο Συσσοβίτη.

Ο Χάρης Ρώμας με την βραβευμένη Ελένη Ράντου σε μια από τις χαλαρές στιγμές της απονομής.

Οι τηλεοπτικοί παρουσιαστές Παύλος Σταματόπουλος και η Κατερίνα Ζαρίφη έδωσαν και αυτοί το παρόν στο Μέγαρο Μουσικής.

Η Ιωάννα Παππά με τον Μανόλη Παντελιδάκη.

Η θριαμβεύτρια στην κατηγορία καλύτερου γυναικείου ρόλου Μαρία Ναυπλιώτου με το βραβείο στο χέρι, παρέα με τον Μιχάλη Αδάμ παραγωγό της παράστασης «Master Class» και τη Ζέτα Δούκα.

Ο εκδότης του «αθηνοράματος» Δημήτρης Ηλιόπουλος, η Μαίρη Βιδάλη εντεταλμένη σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Η Μαρία Ναυπλιώτου, η Άννη Ηλιοπούλου συνιδιοκτήτρια του «αθηνοράματος», ο Γιώργος Νανούρης και η Πέγκυ Σταθακοπούλου.

Ο Ορέστης Καρύδας, ο Στέλιος Μάινας, η Κατερίνα Μισιχρόνη, ο Βαγγέλης Μήτσης Director of Viva Services, η Κάτια Σπερελάκη και η Κατερίνα Λέχου σε μια ωραία θεατρική παρέα.

Ο περσινός παρουσιαστής των Θεατρικών Βραβείων Άκης Σακελαρίου παρέα με τον Στέλιο Μάινα και τον Αλέκο Συσσοβίτη.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons