Ηχηρή γαστρονομική συνεργασία: Tο Ζeffirino, το ιστορικό εστιατόριο της Γένοβας, στο Zaffron Resort στη Σαντορίνη!

13/04/2022 • GO

Ο Όμιλος Fais φέρνει στη Σαντορίνη το ιστορικό Zeffirino, το εστιατόριο που προτιμούσαν και προτιμάνε οι Πάπες της Ρώμης αλλά και η Σοφία Λόρεν, ο Έρος Ραμαζότι και επιλεγμένοι αστέρες του διεθνούς στερεώματος. Το Radisson Blu Zaffron Resort στη Σαντορίνη, με συνέπεια στο υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που δεσμεύεται να προσφέρει στους επισκέπτες του, φιλοξενεί στον χώρο του έναν γαστρονομικό θρύλο: το όνομα Belloni.

Ο Zeffirino Belloni μπορεί να γεννήθηκε στη Μόντενα, αλλά το ταξίδι του στη γεύση ξεκίνησε από τη Γένοβα. Ένα μικρό ψαροχώρι τότε, στα χρόνια του Μεσοπολέμου, το οποίο όμως εξελίχθηκε και μεγάλωσε. Όπως ακριβώς και το όνομα Belloni στον γαστρονομικό χάρτη -όχι μόνο της Ιταλίας, αλλά και του κόσμου. Το περίφημο Ristorante Zeffirino πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το 1939. Και από τότε μέχρι σήμερα, τις έχουν διαβεί μία πληθώρα ανώνυμων αλλά και επώνυμων gourmet enthusiasts: Σοφία Λόρεν, Φρανκ Σινάτρα, Λουτσιάνο Παβαρότι, Πάπας Ιωάννης Παύλος ο 2ος, Μοχάμεντ Άλι. Η λίστα είναι σχεδόν ατελείωτη, και μεγαλώνει μέρα με την ημέρα.

Για την οικογένεια του Zeffirino, η συνταγή του Γενοβέζικου Pesto είναι η «ναυαρχίδα» της γαστρονομικής ιταλικής κουλτούρας της. Η επιτυχία του συγκεκριμένου pesto δια χειρός Luciano Belloni, οφείλεται κυρίως στις άριστες πρώτες ύλες όμως πρωτίστως «στο χέρι», δηλαδή στον τρόπο παρασκευής του, ο οποίος τηρεί πιστά μία συγκεκριμένη σειρά συστατικών και ένα ακριβές ποσοστό δόσεων ανά πρώτη ύλη. Χωρίς αμφιβολία η οικογένεια Belloni έχει αξιοποιήσει και προωθήσει το Γενοβέζικο pesto διεθνώς και για αυτό της έχει απονεμηθεί ο τίτλος του «Πρεσβευτή της Ιταλικής κουζίνας» στον κόσμο.

The Pope Francis, Luciano Belloni

Η συνεργασία αυτή όχι απλά φέρνει στη Σαντορίνη το πρώτο αυθεντικό ιταλικό εστιατόριο για το νησί, αλλά το κάνει με έναν από τους κορυφαίους πρεσβευτές της μεσογειακής κουζίνας. Η συνταγή της επιτυχίας του, απλή: τα σωστά υλικά, αποκλειστικά χειροποίητα ζυμαρικά, και η περίφημη σάλτσα pesto Genovese, με την ξεχωριστή (και άκρως μυστική) συνταγή της. Για την οικογένεια Belloni, παράδοση και ποιότητα είναι όπως τα πιρούνια της σαλάτας και του φαγητού: είναι πάντα δίπλα το ένα στο άλλο. Σε ό,τι αφορά το μενού, αφετηρία της έμπνευσης για τη δημιουργία του ήταν δύο αδιαπραγμάτευτες, διαχρονικές αξίες: το ελληνικό καλοκαίρι και η Μεσόγειος -το σταυροδρόμι πολιτισμών και γεύσεων. Στην κυκλαδίτικη εκδοχή του, το Zeffirino αποκαλύπτει στον επισκέπτη του την αυθεντική πλευρά της ιταλικής γαστρονομίας με μία εσάνς Σαντορίνης, συνδυάζοντας παραδοσιακές συνταγές με τοπικά υλικά.

Radisson Santorini

Στην εκπληκτική Γένοβα, επονομαζόμενη “la Superba”, πραγματοποιήθηκε γευσιγνωσία του μενού της φετινής σεζόν για το Radisson Blu Zaffron Resort, παρουσία του GM Hospitality Fais Group, κ. Μανώλη Παπαδάκη, ο οποίος είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει αλλά και να ακούσει τις συναρπαστικές ιστορίες του σεφ και ιδρυτή του Zeffirino, Luciano Belloni για τους διάσημους καλλιτέχνες αλλά και τον Πάπα της Ρώμης που είναι πιστός θαυμαστής της κουζίνας του.

Φέτος, η διαδρομή της γεύσης ξεκινάει από την καρδιά της Ιταλίας και καταλήγει στην καρδιά του Αιγαίου. Στο Zeffirino Ristorante του Radisson Blu Zaffron!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons