I WANT/ΘΕΛΩ: Μια θερινή προβολή στην αυλή της Zeus + Δione!

24/06/2022 • LIFESTYLE

Ένα από τα ονειρεμένα ζεστά βράδια της καρδιάς του Ιουνίου, έκανε πρεμιέρα το I WANT, το παραστατικό φιλμ των Antoine Asseraf και René Habermacher για τη Zeus + Δione . Μαζί με την περφόρμερ Lynsey Peisinger και τον creative director της Zeus + Δione, Marios Schwab, οι δυο δημιουργοί, μετέτρεψαν την αυλή του brand στο κέντρο της Αθήνας, σε χώρο καλλιτεχνικής έκφρασης φέρνοντας στοιχεία της ταινίας στο παρόν και δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να την παρακολουθήσει με όποιον τρόπο και μέσο επιθυμούσε – μέσω ενός προτζέκτορα, μιας κλειστής αίθουσας προβολής, είτε μέσω της οθόνης του κινητού.

René Habermacher, Diane Alexandre

Δήμητρα Κολοτούρα, Ιόλη Χιωτίνη

René Habermacher, Marios Schwab

Το φιλμ εκτυλίσσεται σε έξι πράξεις. Κάθε πράξη και μία διαφορετική επιθυμία. Μηχανικά επαναλαμβανόμενες κινήσεις. Ένα πρόσωπο μπαίνει σε ένα δωμάτιο με μια βαλίτσα, ξεπακετάρει εκδηλώνοντας τις επιθυμίες του, ξαναπακετάρει, βγαίνει από το δωμάτιο, φεύγει, επιστρέφει και ξεκινάει από την αρχή.

Νίκος Υφαντής, Diane Alexandre

Ο Antoine, ο René και η Lynsey είναι τρεις νέοι δημιουργοί, γνωστοί για τις συνεργασίες τους με διεθνή ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου, τους οποίους η πανδημία τους βρήκε στην Ελλάδα στο πλάι του στενού τους φίλου Marios Schwab. Από κοινού είδαν στο πρότζεκτ αυτό την ευκαιρία να πειραματιστούν παρέα με φίλους. Να δημιουργήσουν κάτι ελεύθερο και αυθεντικό πέραν του καθορισμένου πλαισίου.

René Habermacher, Antoine Asseraf, Lynsey Peisinger, Marios Schwab

Μια φιλική συγκέντρωση σε ένα σπίτι έδωσε την αφορμή να στηθεί για μία ημέρα μία «παράσταση», τόσο μπροστά όσο και πίσω από την κάμερα, αναδεικνύοντας με πρωτότυπο τρόπο το «1821», την επετειακή συλλογή της Zeus + Δione για τον εορτασμό των 200 χρόνων.

José Quijano, René Habermacher, Lynsey Peisinger, Marios Schwab, Antoine Asseraf

Matthias Roeder (Herbert von Karajan Foundation), Seda Roeder, René Habermacher

Μυρτώ Κριτσωτάκη, Λουκία Θωμοπούλου, Ντάντα Ιωαννίδου, Νίκος Υφαντής

Ο Antoine Asseraf γράφει και σκηνοθετεί φιλμς τόσο στο χώρο της μόδας όσο και της τέχνης, ενώ στο βιογραφικό του έχει επιτυχημένες συνεργασίες με τους Louis Vuitton, Cartier, Givenchy, Hermès, Brioni, FIAC, Villa Noailles, Institut Français, Vogue Italia και Vogue France.

Ξένια Ρακιτζή, René Habermacher

Ο René Habermacher είναι γεννημένος στην Ελβετία, κάτοικος του Παρισιού, και Έλληνας –όπως δηλώνει- στην καρδιά. Ξεκινώντας ως illustrator, πλέον εργάζεται ως φωτογράφος και στο πελατολόγιο του συγκαταλέγονται γνωστοί τίτλοι, όπως οι Vogue Japan, L’Uomo Vogue, Numero Paris, V Magazine, Pop Magazine, Vogue Korea, Vogue Germany, Vogue Brazil, GO Japan & GO UK, αλλά και εταιρείες όπως οι Bulgari, L’Oreal, Shu Uemura, Issey Miyake, Neiman Marcus, Christian Dior και Chaumet.

Διονύσης Βούης, Ιωάννα Αλεξάτου, Νικόλας Μάστορας

Lynsey Peisinger, Έφη Φαλίδα, Διονύσης Χριστοφιλογιάννης (Space52), Χαράλαμπος Παπαδόπουλος

H Lynsey Peisinger είναι χορογράφος, σκηνοθέτρια και performer artist. Συν-σκηνοθέτησε την Mile-Long Opera αποκλειστικά για το High Line της Νέας Υόρκης φέρνοντας κοντά στη σκηνή 1000 τραγουδιστές, καθώς επίσης και το οπερατικό έργο της Marina Abramovic ‘7 Deaths of Maria Callas’. Έχει συνεργαστεί με τους Robert Wilson, Debbie Harry, Riccardo Tisci, Liz Diller, Wilhelm Dafoe και Tilman Hecker.

René Habermacher, Κωνσταντίνα Μεσσήνη

Γιάννης Κολοτούρας, Γιώργος Ανθουλάκης, Γιόλα Γυφτούλα, René Habermacher

Βάσω Μπανιά, Antoine Asseraf, Λουκία Θωμοπούλου

Ντάντα Ιωαννίδου, René Habermacher, Μυρτώ Κριτσωτάκη

Διονύσης Χριστοφιλογιάννης, Seda Roeder, Matthias Roeder

Ντάντα Ιωαννίδου, José Quijano, Lynsey Peisinger, Γιάννης Σίσκος

Antoine Asseraf, Lynsey Peisinger, Ιωάννα Αλεξάτου, René Habermacher

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons