ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η Βανέσσα Αναστασοπούλου Χαρτογραφεί σε πηλό, στο Παλαιοπωλείο Μαρτίνος!

Η εικαστικός Βανέσσα Αναστασοπούλου, αναζητώντας ένα διαφορετικό μέσο ζωγραφικής έκφρασης, ασχολήθηκε με την κεραμική τέχνη. Ξεκίνησε με απεικονίσεις σε καλούπια του εμπορίου και σύντομα παρακολούθησε μαθήματα κεραμικής. Με τη διαίσθηση ενός ζωγράφου, εξερεύνησε τα καινούργια υλικά και ανακάλυψε έναν κόσμο με πολλές εφαρμογές και δυνατότητες.

Στην έκθεση με τίτλο «Χαρτογραφώντας σε πηλό», η καλλιτέχνης θα παρουσιάσει τέσσερις ενότητες, αποτελέσματα των πειραματισμών και των αναζητήσεών της. Η «χαρτογράφηση» δεν αφορά μόνο στο νέο της ταξίδι στον κόσμο της γλυπτικής με πηλό, αλλά αποτελεί και ένα εργαλείο πλοήγησης του επισκέπτη σε φανταστικά τοπία κοραλλιογενών συμπλεγμάτων και τροπικών δασών.

Τα μακρόστενα βάζα «Highlanders» κρύβουν συμβολικές ιστορίες. Το μέγεθος και η κατασκευή τους παραπέμπουν σε τοτέμ, ενώ οι διπλοί πάτοι και οι εσοχές τους μπορούν να διακοσμηθούν με χειροποίητα ένθετα μικρογλυπτά και να συνδυαστούν με στοιχεία από τον φυσικό κόσμο. Οι μεγάλες στρογγυλές φόρμες θυμίζουν τον πλανήτη του Μικρού Πρίγκιπα του Σαιντ-Εξυπερύ, έτοιμες κι αυτές να δεχτούν κλαδιά, λουλούδια και φύλλα και να μεταμορφώσουν τον μικρόκοσμό τους. «The Heroes», μια πλειάδα μυθολογικών μορφών, ζωγραφισμένων σε μικρές χειροποίητες κούπες, θα παρελάσει στο ισόγειο του παλαιοπωλείου ΜΑΡΤΙΝΟΣ. Τέλος, ένα ολοκληρωμένο σερβίτσιο πιάτων θα μας φέρει πίσω στην καθημερινότητα, φέροντας πλέον την έμπνευση και την ομορφιά ενός ζωγραφικού έργου.

It’s good to know: Η Βανέσσα Αναστασοπούλου σπούδασε στο Wimbledon School of Art και στο Royal College of Art. Έχει εκθέσει το εικαστικό της έργο σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα (Gallery 7, Ζουμπουλάκη) και στο εξωτερικό (Ιαπωνία, Αγγλία). Τον περασμένο Σεπτέμβριο έλαβε μέρος στο φημισμένο European ceramic context 2018, στο Bornholm της Δανίας. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Διάρκεια έκθεσης έως 15 Νοεμβρίου – 8 Δεκεμβρίου 2018.
Martinos: 24 Pindarou str.
106 73 Athens

error: Content is protected !!