Η συλλογή της Contessina “My Precious Lace” στο The Pop Up Project “Let’s Meet Again”

08/06/2021 • THE POP UP PROJECT

Η πρωτότυπη συλλογή My Precious Lace αφορά τα exclusive χειροποίητα κοσμήματα πλεκτής δαντέλας από μεταξωτές και μεταλλικές κλωστές πλεγμένες με ημιπολύτιμες πέτρες σχεδιασμένα από την Κλάρα Πουλαντζά για το οικογενειακό brand Contessina.

H Contessina ιδρύθηκε το 1958 στην Αθήνα και σήμερα εκπροσωπείται από την τρίτη γενιά της οικογένειας, την Αγκη και Κλάρα Πουλαντζά και έχει έδρα στην Ελλάδα και το Λονδίνο. H Αγκη ασχολείται με το εμπορικό κομμάτι της επιχείρησης στην Ελλάδα και με το κατάστημα στην Αθήνα. H Κλάρα είναι η σχεδιάστρια των συλλογών, έχει σπουδάσει και δουλέψει σε Ελλάδα, Λονδίνο και Παρίσι ενώ τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου όπου ίδρυσε το sister brand Contessina London.

H συλλογή “Πολύτιμη Δαντέλα” προέκυψε από την πολυετή εμπειρία της σχεδιάστριας στο πλεκτό ένδυμα και αξεσουάρ, την μεγάλη αγάπη της για τον περίτεχνο, ρομαντικό και θηλυκό χαρακτήρα της δαντέλας και για την εκτίμηση της στις ποιοτικές παραδοσιακές χειροποίητες τεχνικές.
Οι Καλές Τέχνες και η ομορφιά της φύσης είναι οι πιο σημαντικές πηγές έμπνευσης της όπως η σειρά Art Deco, Dragonfly και Lotus Flower. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η σειρά Vintage Paris για την όποια έχει αξιοποιήσει αυθεντικές΄70’s γαλλικές μεταξωτές κλωστές που εκείνη την δεκαετία χρησιμοποιούσαν για να ράψουν τα ρούχα του Christian Dior στο Contessina Atelier στην Αθήνα.

Κάθε ζευγάρι σκουλαρίκια, κάθε κολιέ, τσόκερ, βραχιόλι η δαχτυλίδι είναι πλεγμένα με δαντέλα στο χέρι με τις καλύτερες μεταξωτές, μεταλλικές χρωματιστές κλωστές και ημιπολύτιμες πέτρες σε μελετημένα σχέδια και όμορφα χρώματα για να δημιουργηθεί μια σύγχρονη, πρωτότυπη, εκλεπτυσμένη και ευκολοφόρετη συλλογή κοσμημάτων για όλες τις ηλικίες.

Η συλλογή πωλείται με πολύ επιτυχία σε επιλεγμένα σημεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ η Κλάρα εχει σχεδιάσει ιδιαίτερα κομμάτια που έχουν συμμετάσχει σε εικαστικές εκθέσεις κοσμήματος και σε Μουσειακούς χώρους στην Ελλάδα και Λονδίνο όπως και για την Όπερα.

“The statement earrings that are light as a feather” έγραψαν οι Sunday Times U.K για συλλογή “My Precious Lace”της Contessina.

Ολοκληρωμένη τη Συλλογή μπορείτε να την βρείτε στο The Pop Up Project “Let’s Meet Again”, την ΠΕΜΠΤΗ 17 & την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ, από τις 10 το πρωί έως τις 20.00′ το βράδυ, στον κήπο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, στη Κηφισιά.
Είσοδος Ελεύθερη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons