ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η πρώτη “αναγνωριστική” επίσκεψη μου στο Ιατρείο ενός κορυφαίου Πλαστικού Χειρούργου!

Έλα παραδέξου το, αν δεν το έχεις ήδη κάνει, και εσύ το έχεις σκεφτεί. Το ξέρω, και εσύ θα ήθελες να είχες έρθει μαζί μου. Στο Ιατρείο του κορυφαίου Πλαστικού Χειρούργου Σάββα Κωνσταντόγλου, τα μαγικά χέρια του οποίου έχουν εμπιστευτεί οι πιο κομψές γυναίκες της Αθήνας. Όχι οι πιο εντυπωσιακές, όχι οι πιο flashy. Οι πιο όμορφες, οι πιο κομψές. Το ξέρω λοιπόν, και εσύ θα ήθελες να είχες έρθει μαζί μου. Γι αυτό, του ζήτησα να δημοσιεύω αυτή τη κουβέντα μας. Η κάθε μία από εμάς που έχει σκεφτεί να κάνει την ίδια επίσκεψη, έχει τον δικό της λόγο. Κάποια θέλει να διορθώσει μία ατέλεια της, άλλη να επαναφέρει τη χαμένη της φρεσκάδα, άλλη για να κάνει ένα δώρο στον εαυτό της, γιατί το θέλει πολύ και γιατί το κάνει κέφι, το αξίζει στη τελική.
Το ότι θα απευθυνόμουν σε έναν από τους δύο τρεις καλύτερους Πλαστικούς Χειρούργους της χώρας μας ήταν κάτι παραπάνω από δεδομένο. Όμως, εγώ αναζητούσα και κάτι παραπάνω. Τον γιατρό που θα ασχοληθεί με εμένα και θα μου αφιερώσει τον χρόνο που χρειάζομαι σαν να είμαι το μοναδικό περιστατικό του, που θα μου χαρίσει την καλύτερη προ εγχειρητική και μετά εγχειρητική εμπειρία, και που θα είμαι σίγουρη -απολύτως σίγουρη- για το πιο φυσικό και όμορφο αποτέλεσμα που ονειρεύομαι. Αυτά, και άλλα πολλά από διηγήσεις φίλων μου που τον έχουν ήδη εμπιστευτεί, με οδήγησαν στο ιατρείο του Σάββα Κωνσταντόγλου. Έτσι, τη πρώτη μέρα που άνθισαν οι νεραντζιές και σκόρπισαν όλα τα μεθυστικά τους αρώματα στην αριστοκρατική Υψηλάντου στο Κολωνάκι, χτύπησα και εγώ το κουδούνι του νούμερου 49-51, και βρέθηκα στην αναπαυτική πολυθρόνα απέναντι από το επιβλητικό γραφείο του Δρ. Σάββα Κωνσταντόγλου, για να τον ρωτήσω όλα όσα θέλω να γνωρίζω, πριν πάρω την (μεγάλη) απόφαση…

Follow me…

Δρ. Σάββας Κωνσταντόγλου

Πόσο πιο “απενοχοποιημένη” είναι η αισθητική χειρουργική σε σχέση με δέκα, είκοσι χρόνια πριν? Θέλω να πω, κάποτε μία γυναίκα -και ένας άντρας φυσικά- προχωρούσε σε μία τέτοιου είδους επέμβαση και το κρατούσε επτασφράγιστο μυστικό, σε πολλές περιπτώσεις και από την ίδια την οικογένεια του, τώρα έχω την αίσθηση πως όχι μόνο δεν το κρύβει, αλλά, σε αρκετές περιπτώσεις, το διατυμπανίζει κιόλας με χαρά στις φίλες της ή και στον κοινωνικό της κύκλο.

Η κάθε γυναίκα είναι διαφορετική κ σκέφτεται διαφορετικά. Και το σέβομαι. Άλλωστε δεν μιλώ ποτε για για πελάτισσες μου, όταν με ερωτούν ποια έχει έρθει κλπ που μου συμβαίνει συχνά..
Ταμπού πάντως δεν είναι πλέον για να κρύβεσαι, εδώ διοργανώνονται ενέσιμα πάρτυ, το πράγμα έχει απλοποιηθεί κ απενοχοποιήθει εντελώς στην εποχή μας.

Ποιοι είναι οι πρώτοι τρεις λόγοι που οδηγείται μία γυναίκα στο ιατρείο σας?

Η ανάγκη να διορθώσουν κάτι που δεν τους αρέσει, η νεότητα, και όπως είπα το ότι ποτε δεν μιλώ για τις πελάτισσες μου. Επίσης το ότι είμαι καλός στη δουλειά μου (γέλαει)

Πόσες από τις επισκέψεις στο ιατρείο σας οδηγούνται τελικά στο χειρουργείο?

Όσες θέλουν προχωρούν, δεν πιέζω ποτε κανέναν. Δεν έχει νόημα, μόνο αν θέλει να το κάνει θα μαι κι εγώ ευχαριστημένος.

Υπάρχει μία αίσθηση στις κουβέντες μας πως η εμπιστοσύνη σε έναν έναν Πλαστικό Χειρούργο χτίζεται ή χάνεται ανάλογα από το πόσο μας προτρέπει ή μας αποτρέπει να προχωρήσουμε στις επεμβάσεις που του ζητήσαμε. Πόση αλήθεια και πόση υπερβολή υπάρχει σε αυτή τη πεποίθηση?

Δεν μπορώ ν απαντήσω σ αυτό καθότι δεν προτρέπω. Φαντάζομαι ότι άλλοι προτρέπουν, αλλά αυτό δεν με αφορά.

Η επιστήμη εξελίσσεται και εξελίχθηκε και στην Πλαστική Χειρουργική, η οποία οδηγεί μία Γυναίκα πολύ πιο εύκολα και, αν δεν κάνω λάθος, και πιο οικονομικά, στην απόφαση να προβεί στις αλλαγές που επιθυμεί. Η επιστροφή στην καθημερινότητα και στη δουλειά μας, σε πολλές περιπτώσεις γίνεται από την επόμενη κιόλας ημέρα, ενώ η μετεγχειρητική περίοδος σου επιτρέπει να συμμετέχεις σε μεγάλο μέρος της κοινωνικής σου ζωής.
Πόσο διευκολυντικοί είναι όλοι αυτοί οι παράγοντες και πόσο παραπλανητικοί στην απόφαση μας?

Είναι πολύ απλά τα πράγματα πια. Είναι παραπλάνηση η ταλαιπωρία.

Ποια είναι η πιο “δημοφιλής” επέμβαση αισθητικής χειρουργικής?

Όλες έχουν το κοινό τους. Η κάθε γυναίκα είναι μοναδική κι έχει διαφορετικές ανάγκες από μια άλλη. Αναλόγως τι την ενοχλεί πάνω της. Μπορεί η μύτη της, μπορεί το σώμα της, το στήθος της, εξαρτάται.
Αυτό που παρατηρώ, αν πρέπει να γενικεύσω, είναι η βλεφαροπλαστικη γιατί αφαιρεί χρόνια από τα κουρασμένα μάτια, χωρίς να φαίνεται έντονα η αλλαγή. Δηλαδή άμα κάποιος δεν το ξέρει ότι έκανες δεν καταλαβαίνει από που ομόρφυνες.
Μετά, είναι το lift του Σαββατοκύριακου το οποίο εφαρμόζω που σε δυο μέρες οι γυναίκες μπορούν να κυκλοφορούν με το πιο νεο τους πρόσωπο.

Που οφείλεται η δημοφιλία της?

Και τα δυο που προανέφερα δεν πονούν καθόλου, έχουν εύκολη αποθεραπεία, και οι γυναίκες πια, κακά τα ψέματα για να έρθουν σε μένα θελουν να νοιωθουν νεωτερες και πιο ξεκούραστες.

“Είχα την τύχη και την τιμή να γνωρίσω και να μάθω όλα τα μυστικά του επαγγέλματός μου από τον Dr. Ivo Pitanguy, έναν από τους πρωτοπόρους της αισθητικής χειρουργικής σε όλον τον κόσμο” μου λέει ο κορυφαίος Πλαστικός Χειρούργος Δρ. Σάββας Κωνσταντόγλου

Θεωρείστε ένας από τους κορυφαίους γιατρούς για πολλούς λόγους, ένας εκ των οποίων η τεχνική σας στο facelift.  Θέλετε να μας μιλήσετε για αυτή?

Ε, τώρα τι να σας κουράζω. Ένα αναίμακτο lift με σύντομη αποθεραπεία ειναι το ζητούμενο της εποχής μας.
Δυο φορές τον χρόνο πηγαίνω σε συνέδρια ανά τον κόσμο και περισυλλέγω τις νεότερες τεχνικές, ο,τι πιο καινούργιο βγαίνει κ το εφαρμόζω.

Έχουν υπάρξει περιπτώσεις να σας επισκεφθεί μία “ασθενής” γιατί θέλει να κάνει μία συγκεκριμένη αισθητική επέμβαση και τελικά μετά από τις συμβουλές σας να διαπιστώσατε πως χρειάζεται να διορθώσει κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που είχε στο μυαλό της?

Ναι, αλλά μπορώ να επέμβω μέχρι ένα σημείο. Αν κάτι θεωρεί ότι την ενοχλεί, την ενοχλεί και θα της το διορθώσω. Γιατί να τονίσω μια άλλη ατέλεια? Μπορεί να πω κάτι, αλλά δεν θα επιμείνω. Μπορεί να της αρέσει άλλωστε η ατέλεια της.

Ποιας ηλικίας είναι συνήθως οι γυναίκες που επισκέπτονται το ιατρείο σας για ένα mini facelift ή μία βλεφαροπλαστική και πόσα χρόνια διαρκούν τα αποτελέσματα των δύο αυτών επεμβάσεων?

Οι επεμβάσεις μου ξεκινούν στα σαράντα κάτι και κρατούν ανάλογα με τον άνθρωπο, τι ζωή κάνει, αν ειναι υγιής η κάνει καταχρήσεις κλπ
Θα έλεγα χονδρικά 10-15 χρόνια, αλλά είναι αδόκιμο.

Πότε συμβουλεύετε μία ασθενή σας να σταματήσει τις συντηρητικές θεραπείες (botox, υαλουρονικό, Νήματα κτλ) και να προχωρήσει σε μία πιο δραστική επέμβαση? Μήπως τελικά οι συντηρητικές αυτές θεραπείες κοστίζουν πιο πολύ στο σύνολο τους χωρίς τα απόλυτα επιθυμητά αποτελέσματα?

Αυτό το τελευταίο είναι το μόνο σίγουρο. Απλά δεν είναι το ίδιο εύκολο για μι α γυναίκα να κάνει μια ένεση η να κάνει μια επέμβαση κ έτσι το καθυστερεί όσο μπορεί.
Θεωρώ ότι για άριστο αποτέλεσμα ή τέλος πάντων εγώ είμαι ευχαριστημένος με τον συνδυασμό και των δυο. Δεν θα πίεζα ποτέ μια ασθενή να αφήσει τη θεραπεία να κάνει επέμβαση, δεν είναι του χαρακτήρα μου. Πρέπει να το θέλει η ίδια.

Ποια είναι η καλύτερη διαφήμιση για εσάς?

Γελαστές και χαρούμενες γυναίκες. Ένα ευχαριστήριο σημείωμα, να βλέπω πελάτισσες μου στα έντυπα ή μη και να τις χαίρομαι. Το ωραιότερο κόσμημα για μια γυναίκα είναι το χαμόγελο της.
Τότε είναι ευτυχισμένη.
Και τότε, είμαι κι εγώ.

error: Content is protected !!