Η Πινακοθήκη Μυκόνου πλημμύρισε από την «Ευφορία» των έργων της Αγγελικής Αγγελίδη!

25/07/2022 • LIFESTYLE

Δεν κατάφερα να παραβρεθώ στα εγκαίνια, αλλά λίγη σημασία έχει. Τα έργα της Αγγελικής Αγγελίδη που με τόση επιμονή, προσήλωση, πείσμα, συγκέντρωση, τόση ένταση και πάθος ετοίμαζε για αυτή την έκθεση τα είχα δει σχεδόν εκ της γέννεσης τους, ένα εκ των οποίων μάλιστα, το «Ephoria» ήδη, εδώ και καιρό, κοσμεί έναν από τους πιο κεντρικούς τοίχους του σπιτιού μου. Γιατί μόλις τον είδα, ένοιωσα την αισιοδοξία και την χαρά του. Το ότι οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις με κράτησαν μακριά από την μεγάλη αυτή βραδιά για την Αγγελική Αγγελίδη, δεν είναι εμπόδιο λοιπόν, για να μπορέσω να περιγράψω με όλη μου την αγάπη, την βραδιά των εγκαινίων, μίας εικαστικού που είδε το όνειρο της να γίνεται πραγματικότητα. Όχι, τυχαία. Με πυξίδα την επιμονή της, το θάρρος της και το πηγαίο ταλέντο της.

Πάντα τα έργα σου να ξεχειλίζουν ευφορία Αγγελική μου, και εγώ πάντα να καταγράφω τις επιτυχίες σου.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΓΓΕΛΙΔΗ

Μεγάλη ανταπόκριση και πλήθος θετικών σχολίων απέσπασε η έκθεση ζωγραφικής της Αγγελικής Αγγελίδη με τίτλο «Ευφορία»-«Ephoria», η οποία παρουσιάστηκε στην Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου, την επιμέλεια της οποίας καθώς και τον πρόλογο του καταλόγου συνυπογράφουν οι ιστορικοί τέχνης, Γιώργος Μυλωνάς και Αννίτα Πατσουράκη.

«Ephoria»!

Η γνωστή εικαστικός, κατάφερε να εντυπωσιάσει το νησί των ανέμων, τόσο με την αριστοτεχνική παρουσίαση των έργων της, καθώς και με τους συνοδευτικούς τίτλους τους, οι οποίοι αναφέρονταν στο συναίσθημα της ευφορίας!

ΑΝΝΑ ΡΟΚΟΦΥΛΛΟΥ

ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ ΔΑΝΕΛΙΑΝ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΕΗΣ

Η Αγγελική Αγγελίδη έχοντας εντρυφήσει στην μελέτη της Κορεάτικης γλώσσας και φιλοσοφίας, επέλεξε  για τη συγκεκριμένη έκθεση, να δημιουργήσει τα έργα της σε ξεχωριστή ώρα της ημέρας, όταν το φως του ήλιου φτάνει στην πιο φωτεινή αντανάκλαση του και τα χρώματα αναδύουν τη μέγιστη φωτεινότητα και λάμψη τους. Άλλωστε, οι χαρακτηριστικές, κάθετες χρυσές γραμμές στα έργα της, συμβολίζουν τις ηλιακές ακτίνες και τα ζεστά μεσημέρια.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΓΓΕΛΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΡΗΓΟΓΙΑΝΝΗ

Εκλεκτοί καλεσμένοι από την Αθήνα αλλά και ξένοι φιλότεχνοι, κατέφθαναν στο νησί σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης, από 11 έως και 20 Ιουλίου 2022.

ΜΑΡΙΛΙΑ ΒΑΖΑΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ ΚΑΙΣΑΡΗ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΛΟΙΖΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Την καλλιτέχνιδα τίμησαν ιδιαιτέρως με την παρουσία τους διακεκριμένες προσωπικότητες των επιστημών, της τέχνης, της πολιτικής, της ναυτιλίας, και του επιχειρείν, αλλά και επιλέγοντας δημιουργίες της για να εμπλουτίσουν τις συλλογές τους, ενδεικτικά αναφέροντας καταξιωμένη ξενοδοχειακή μονάδα του εξωτερικού.

ΛΙΤΣΑ ΛΑΒΔΑ ΡΕΝΑ ΦΛΕΒΑΡΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΓΓΕΛΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΡΗΓΟΓΙΑΝΝΗ

ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΛΟΥΛΟΥΑ ΜΠΙΝΤ ΤΟΥΡΚΙ ΑΛ ΦΑΙΣΑΛ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΑΧΙΝΗ ΣΕΛΙΝ ΑΜΠΟΥ ΖΑΡΑ

ΚΑΤΑΡΙΝΑ ΓΙΑΒΡΙΔΗ ΜΑΡΙΛΙΑ ΒΑΖΑΙΟΥ ΜΑΤΙΑ ΠΑΠΟΥΔΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ ΔΑΝΕΛΙΑΝ

Ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΤΖΟΑΝΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗ

Επιπλέον η ίδια απέσπασε το θαυμασμό των καλεσμένων της, για την άψογη παρουσία της και την αναγνωρισμένη ομορφιά της που αναδείχθηκε επιτυχώς μέσα στην ολόλευκη δημιουργία του σχεδιαστή Μιχάλη Μανιάτη.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΑΧΙΝΗ ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΡΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΓΓΕΛΙΔΗ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΟΜΠΑ ΜΑΝΟΣ ΓΑΒΡΑΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΠΠΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΩΤΑΚΗ

ΕΛΙΝΑ ΖΩΝΑ ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Η ΝΑΛΙΤΑ ΚΑΡΡΕΡ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΝΤΑΙΖΗ

ΠΕΤΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΓΓΕΛΙΔΗ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΥ

ΦΑΝΗ ΛΕΒΕΝΤΗ

ΛΙΤΣΑ ΛΑΒΔΑ

ΕΛΕΝΑ ΝΤΑΒΛΑ

ΝΕΣΧΑΝ ΜΟΥΛΑΖΙΜ ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΟΛΟΓΕΩΡΓΗΣ

ΚΑΤΑΡΙΝΑ ΓΙΑΒΡΙΔΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΓΓΕΛΙΔΗ ΜΑΡΣΙΑ ΠΑΠΟΥΔΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΑΠΚΙΛΗΣ ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΗΓΑΝΗ ΟΛΓΑ ΚΑΡΑΒΕΡΒΕΡΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΓΓΕΛΙΔΗ PARIS VALTADOROS

ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΥΛΗΣ ΜΑΚΗΣ ΤΣΕΛΙΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΓΓΕΛΙΔΗ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΑΝΝΙΤΑ ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΕΛΗΛΑΜΠΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΚΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΑΜΑΚΗ

Το cheese and wine cocktail διοργανώθηκε από την «Alpha catering» και συνοδεύτηκε με εκλεκτά κρασιά από το «Κτήμα Βασιλείου».

Φωτογραφίες: Papadakis Press

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons