ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η περιποίηση της επιδερμίδας μου τέσσερις ημέρες πριν τα γενέθλια μου!

Σχεδόν ντρέπομαι που το λέω, αλλά αφού το παραδέχτηκα και στα Instagram stories μου όταν πήγαμε παρέα στο New Laser, ας το κάνω και από εδώ: έχω να κάνω καθαρισμό στο πρόσωπο μου πριν τις καλοκαιρινές διακοπές. Και η αλήθεια είναι πως δεν το είχα καταλάβει έως την ώρα που πήρα τηλέφωνο την Νατάσα Μπρεζάτη για να κλείσουμε ραντεβού. (Κάλεσε την στο 21 0805 0877). Μία η ρουτίνα καθαρισμού που κάνω σε καθημερινή βάση στο σπίτι μου, ύστερα από τις υποδείξεις και την καθοδήγηση της beauty guru μου, μία που την επιδερμίδα μου -μέχρι στιγμής- την έχω φέρει σε ένα σημείο ώστε να μην χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση, κύλησε ο καιρός και χωρίς να το καταλάβω σε τέσσερις ημέρες έχω τα γενέθλια μου, και ακόμη να ασχοληθώ να κάνω το καθιερωμένο δώρο στην επιδερμίδα μου.
Η Νατάσα έχει κάνει όλες τις αναγκαίες μετατροπές στον καλαίσθητο χώρο της στα βόρεια προάστια για την προστασία των εκλεκτών πελατισσών της κατά του Covid-19, από τα ολοκαίνουργια κρεβάτια θεραπείας και τα προστατευτικά τους καλύμματα έως τα ίδια τα ραντεβού που πλέον κλείνονται αποκλειστικά και μόνο για μία κυρία ξεχωριστά κάθε φορά, τα πάντα είναι απόλυτα και εντελώς αποστειρωμένα, οπότε αφού εξετάζει πρώτα με γυμνό μάτι και μετά από τον ειδικό φακό της την κατάσταση της επιδερμίδας μου μετά από τόσους μήνες, με προετοιμάζει για έναν βαθύ καθαρισμό “Την πιο σημαντική περιποίηση του δέρματος μας” όπως τονίζει κάθε φορά.
Ναι το ξέρω. Στο άκουσμα και μόνο του όρου “καθαρισμός προσώπου” το μυαλό μας οδηγείται με τρόμο στην εικόνα ενός ταλαιπωρημένου, κόκκινου, γεμάτο σημάδια προσώπου και μιας απαιτούμενης περιόδου “ανάρρωσης”.


“Με σιγουριά όμως σε διαβεβαιώνω ότι ο καθαρισμός προσώπου δεν συγκαταλέγεται σε καμία περίπτωση στην διαδικασία που ίσως κάποιος λανθασμένα νομίζει. Ο σωστός καθαρισμός δεν αφήνει σημάδια, ουλές ή μακροχρόνιες βλάβες, όπως σοβαρές μολύνσεις, στο πρόσωπο” με καθησυχάζει για άλλη μία φορά η Νατάσα Μπρεζάτη και καθώς προχωράει στο πρωτόκολλο της διαδικασίας, μίας τόσο γνώριμης και ανακουφιστικής πλέον για εμένα διαδικασίας, συνεχίζει. “Αντιθέτως, το πιο πιθανό είναι να δημιουργήσει μια υπεραιμία, η οποία όπως ξέρεις και από προσωπική πείρα, υπό φυσιολογικές συνθήκες θα εξαφανιστεί σε λίγες ώρες, ανάλογα τον τύπο του δέρματος του κάθε ατόμου. Ένα δέρμα για παράδειγμα, χωρίς ιδιαίτερη ευαισθησία και ακμή θα παρουσιάσει λιγότερο ερεθισμό από αυτό με ακμή, το οποίο πιθανόν να βρίσκεται και υπό φαρμακευτική αγωγή”.
Ξεχάστε λοιπόν όσα γνωρίζετε κ θυμάστε από το παρελθόν και τις μέρες εγκλεισμού στο σπίτι και ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Βαθύς καθαρισμός ονομάζεται η διαδικασία κατά την οποία ο ειδικός, με την βοήθεια ειδικών μηχανημάτων αλλά και καλλυντικών προϊόντων, απομακρύνει και εκκενώνει πλήρως κάθε πόρο του δέρματος από την περίσσεια του σμήγματος, τα μικρόβια, τους ρύπους και τα μαύρα στίγματα που δημιουργούνται από την ατμόσφαιρα. Ως αποτέλεσμα η επιδερμίδα μας αναπνέει καλύτερα, οι πόροι μας είναι καθαροί τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιούμε διεισδύουν καλύτερα και το πρόσωπό μας είναι φρέσκο και λαμπερό. Στα New Laser Natassa Brezati, που ως γνωστόν, διαθέτουν τον πλέον σύγχρονο και καινοτόμο εξοπλισμό, η διαδικασία του καθαρισμού πραγματοποιείται με το εξελιγμένο μηχάνημα ATS 1, το οποίο διαθέτει επίσης η κλινική La Prairie, στο Montreux της Ελβετίας, με αναμονές που μπορεί να φτάσουν κ τους 4 μήνες!
Στα New Laser Natassa Brezati, επίσης, το βασικότερο όλων είναι ότι η θεραπεία καθαρισμού προσώπου με το μηχάνημα ATS 1, είναι εντελώς ανώδυνη και ακίνδυνη, χωρίς δηλαδή καμία περίπτωση επιμολύνσεων και τραυματισμού των ιστών του δέρματος. Πιο συγκεκριμένα, η όλη διαδικασία, αποτελείται από τα εξής στάδια: Πρώτο στάδιο: απομάκρυνση των ρύπων (και του μακιγιάζ) με ειδικό προϊόν καθαρισμού. Δεύτερο στάδιο: πίλινγκ προσώπου το οποίο απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και προάγει αφενός την καλύτερη εξαγωγή του σμήγματος και αφετέρου την καλύτερη διείσδυση των μετέπειτα καλλυντικών προϊόντων. Τρίτο στάδιο: εφαρμογή του ATS 1 με το οποίο επιτυγχάνουμε την διάνοιξη των πόρων και την αφαίρεση του σμήγματος. Sos: χρησιμοποιώντας το ATS 1 παραλείπουμε το επώδυνο στάδιο της διάνοιξης των πόρων με πιέσεις που προκαλεί έντονους ερεθισμούς και (συχνά) ιδιαίτερα σοβαρές μολύνσεις. Τέταρτο στάδιο: προσφέρουμε αντιβακτηριδιακή προστασία στο πρόσωπο. Πέμπτο στάδιο: χρησιμοποιούμε μια μάσκα με καλμαντικούς ορούς που συντελεί στη φυσιολογική επαναφορά του pH του δέρματος.

Γνωρίζω όμως και εγώ καλά τι πρέπει να κάνω με τη σειρά μου αμέσως μετά έναν βαθύ καθαρισμό από τα μαγικά χέρια της Νατάσας.
1.μετά από ένα καθαρισμό απαραίτητο είναι να αποφύγω το μακιγιάζ για 24-48 ώρες, και να δεχτώ ηλιακή ή άλλου τύπου ακτινοβολία, όπως Laser.
2.δεν επιτρέπετε να χρησιμοποιήσω προϊόντα με οξέα φρούτων
3. χρειάζεται να αποφύγω την σωματική άσκηση για 24 ώρες καθώς ο ιδρώτας και οι ρύποι από την άθληση μπορούν να μολύνουν και να ερεθίσουν το δέρμα.
4. Πρέπει να καθαρίζω απαραιτήτως κάθε βράδυ το πρόσωπό μου με το κατάλληλο προϊόν καθαρισμού και στη συνέχεια να εφαρμόζω την ειδική κρέμα για τις ανάγκες της επιδερμίδας μου
Μην ξεχνάτε ότι όλες αυτές οι υπέροχες συμβουλές της Νατάσας αφορούν άντρες και γυναίκες καθώς ο βαθύς καθαρισμός δεν είναι προνόμιο μόνο των γυναικών και λειτουργεί βοηθητικά ιδιαίτερα τους έφηβους που παρουσιάζουν ακμή. Η λιπαρή επιδερμίδα τείνει να παράγει περισσότερο σμήγμα απ’ ό,τι χρειάζεται. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους: Η γενετική προδιάθεση, το στρες, οι ορμονικές μεταβολές και ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής διεγείρουν τους σμηγματογόνους αδένες και δημιουργούν ρυπαρότητα στην επιδερμίδα.
?Tips: Τα συμπτώματα που αποτελούν ενδείξεις λιπαρής επιδερμίδας
Γυαλάδα: το σμήγμα δημιουργεί μια λιπαρή μεμβράνη πάνω στην επιδερμίδα.
Διευρυμένοι πόροι: όταν η επιδερμίδα παράγει υπερβολική ποσότητα σμήγματος, τα τοιχώματα των πόρων διαρκώς διευρύνονται.
Ωχρότητα: η λιπαρή επιδερμίδα δεν έχει καλή κυκλοφορία, με αποτέλεσμα το δέρμα συχνά να φαίνεται ωχρό.

Σου έχω μιλήσει τόσες φορές για τη Νατάσα όσες την έχω επισκεφθεί για να φροντίσει την επιδερμίδα μου. Και για να στην συστήνω ανεπιφύλακτα, πάει να πει πως μετά από τόσα χρόνια, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μου big time!

Την εμπιστεύομαι τυφλά. Όχι λόγω του “βαριού σαν ιστορία” ονόματος που κουβαλάει η κόρη του θρύλου της Αισθητικής Κοσμετολογίας, Τάνιας Μπρεζάτη. Ούτε για τις πιο γνωστές προσωπικότητες που πρωταγωνιστούν στην πολιτική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική επικαιρότητα, που όλες την εμπιστεύονται τυφλά, όλες πιστές πελάτισσες της.
Την Νατάσα την εμπιστεύομαι τυφλά γιατί γνωρίζω τις περγαμηνές της, γνωρίζω πολύ καλά τις σπουδές της, τα χρόνια και τα χρήματα που επένδυσε ώστε να επιστρέψει στην Ελλάδα προτείνοντας την πιο εξελιγμένη τεχνολογία και τεχνογνωσία, και τέλος, την εμπιστεύομαι τυφλά γιατί μιλάμε την ίδια γλώσσα.

It’s good to know: Η Νατάσα Μπρεζάτη (για όσους δεν την γνωρίζετε) στα 17 της έφυγε από την Ελλάδα με σκοπό να αποκτήσει το International Baccalaureate στην Ελβετία. Σπούδασε ΜΜΕ στο κρατικό πανεπιστήμιο του Fribourg της Ελβετίας και ενώ ειδικεύεται στην ηλεκτρονική δημοσιογραφία, το “μικρόβιο”  για τον κόσμο της ομορφιάς εξακολουθεί να υπάρχει. Η μητέρα της, δραστηριοποιούνταν σ’ αυτόν διαθέτοντας ένα από τα γνωστότερα Κέντρα Ιατρικής Αισθητικής στην Αθήνα. Έτσι, παράλληλα με το Πανεπιστήμιο παρακολουθεί σπουδές Φυσικοθεραπείας και Αισθητικής στη φημισμένη σχολή Lachat της Γενεύης. Τα Σαββατοκύριακα της τα περνά στην κλινική La prairie, στο Montreaux της Ελβετίας, όπου διάσημοι από όλο τον κόσμο απολαμβάνουν τις θεραπείες και τη φροντίδα των ειδικών. Παρακολουθεί, μαθαίνει, ενθουσιάζεται. 7 χρόνια αργότερα, τελειώνει τις σπουδές της στην Ελβετία και λίγο αργότερα, ξεκινά ένα νέο κύκλο σπουδών, στην Αμερική αυτή τη φορά, στο Νational Laser Institute, το ανώτατο κέντρο σπουδών Laser, στο Scottsdale του Φοίνιξ. Επιστρέφει στην Ελλάδα και αναλαμβάνει το τιμόνι του New Laser Natassa Brezati, του πλέον σύγχρονου κέντρου Laser της Αθήνας και των Βορείων Προαστίων, στο οποίο δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα.

error: Content is protected !!