Η παρουσίαση του βιβλίου της Κατερίνας Πλουμιδάκη “Δανεικός Χρόνος”, για καλό σκοπό!

20/11/2019 • LIFESTYLE

Είχα διαβάσει το βιβλίο πέρυσι το καλοκαίρι στις Σπέτσες, και με ενθουσίασε. Δεν το διάβασα, στην πραγματικότητα το ρούφηξα μία ημέρα, από το πρωί έως το απόγευμα στον μόλο του Spetses Hotel, και θυμάμαι, το πήρα μετά μαζί μου και στον Ταρσανά, όπου πήγαμε για φαγητό. Μου είχαν μείνει δέκα, είκοσι σελίδες και δεν μπορούσα να το αφήσω. Η τελευταία σελίδα του με βρήκε λίγο πριν δύσει ο ήλιος πίσω από το Παλιό Λιμάνι. Και της το είπα. Η συγγραφέας του, η Κατερίνα Πλουμιδάκη είναι φίλη μου, και όπως νοιώθω για το σύνολο των φιλενάδων μου, την εκτιμάω πολύ. Θαυμάζω το ταλέντο της να σε παρασύρει με την μαγική πένα της, να ολοκληρώνει όλα όσα ξεκινάει, να κρατάει ευγενικούς, νηφάλιους και χαμηλούς τόνους, όπως κάνουν οι πραγματικά ταλαντούχοι.

Έτσι, όταν τις προάλλες μου ζήτησε να είμαι εγώ η συντονίστρια της παρουσίασης του συγκεκριμένου βιβλίου, του βιβλίου “Δανεικός Χρόνος”, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για τον εξοπλισμό της 4ης Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης της «ΕΣΤΙΑ», η τιμή για εμένα ήταν μεγάλη, και η χαρά ακόμη μεγαλύτερη.


Σκοποί του Σωματείου «ΕΣΤΙΑ», είναι η εφ’ όρου ζωής δωρεάν παροχή φροντίδας και ειδικής θεραπευτικής αγωγής, ή/και άλλης αναγκαίας αγωγής, εκπαίδευσης, κοινωνικής προσαρμογής, επαγγελματικού προσανατολισμού, επαγγελματικής προκατάρτισης και κατάρτισης, κοινωνικό-οικονομικής ένταξης, εργασιακής απασχόλησης ατόμων με νοητική υστέρηση ή άλλη αναπηρία με παρόμοια της νοητικής υστέρησης χαρακτηριστικά.

Πως να μην με τιμάει και να με γεμίζει χαρά μία τέτοια πρόταση; Ομιλητές εκδήλωσης ήταν η Σάκη Κυπραίου, η Λουκίλα Καρρέρ-Πλέσσα, ο Γιώργος Κοκοτός, ο Γιώργος Τσούκαλης, ο Κωνσταντίνος Αραβώσης και η Νόνη Δούνια, υπέρ-ταλαντούχοι και αγαπημένοι όλων μας, όλοι τους.

Παρά την καταιγίδα λοιπόν, το Αμφιθέατρο της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών γέμισε από φίλους που έσπευσαν να παρακολουθήσουν την ξεχωριστή αυτή παρουσίαση βιβλίου, ενώ όσοι δεν το είχαν διαβάσει ακόμα είχαν την ευκαιρία να το αποκτήσουν ώστε να βοηθήσουν στο έργο της “ΕΣΤΙΑΣ”.


Ήταν μία ωραία βραδιά, από αυτές που χαίρεσαι που έζησες, που ήσουν εκεί, να ξεφυλλίσεις όμορφες ιστορίες που σου χαρίζουν πολύτιμα μαθήματα ζωής.
Ναι, αυτή ήταν μία πολύ ωραία βραδιά. Συγχαρητήρια Κατερινάκι! xxx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons