ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η Origami artist Μυρτώ Δημητρίου στο «The Pop Up Project: Christmas in the Garden»

Η Origami artist Μυρτώ Δημητρίου συμμετέχει στο “The Pop Up Project Christmas at the Museum” δημιουργώντας έναν χάρτινο χριστουγεννιάτικο κόσμο!
Η μαγεία και τα μυστικά του χαρτιού «ξεδιπλώνονται» μπροστά στα μάτια μας: χειροποίητα ιαπωνικά χαρτιά, αλλά και χαρτιά πολυτελείας από την Ιταλία και τη Γαλλία συνδυάζονται με μοναδικό τρόπο με τη δεξιοτεχνία της καλλιτέχνιδος η οποία δημιουργεί μοναδικά χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά!


Ο γερανός, σύμβολο του origami, χαρίζει σύμφωνα με τον ιαπωνικό μύθο καλή υγεία και καλοτυχία, ενώ αν κάποιος διπλώσει 1.000 χάρτινους γερανούς μπορεί να ζητήσει την εκπλήρωση μιας ευχής!


Γυάλινες μπάλες γεμίζουν με τα «αστεράκια των ευχών», κάθε αστεράκι πιστεύεται ότι φωτίζει την ευχή μας για να πραγματοποιηθεί!


Στολίδια kusudama σε plexiglass: στα ιαπωνικά kusuri σημαίνει φάρμακο και tama μπάλα, το kusudama λοιπόν είναι η χάρτινη σφαίρα που χαρίζει καλή υγεία και συμβάλει στην ολοκλήρωση των στόχων
Αλεξανδρινό: το γούρι του 2022, για να είναι η καινούργια χρονιά γεμάτη χρώματα και όμορφες στιγμές!


Γούρια σε μπουκαλάκια: χάρτινα σχέδια μινιατούρες σε μπουκαλάκια για να «σφραγίσουμε» όσα θέλουμε για την καινούργια χρονιά! Τα “lucky star” για να γίνουν οι ευχές μας πραγματικότητα, το καραβάκι για να αρμενίσουμε με ούριο άνεμο, ο γερανός ως σύμβολο καλοτυχίας και μια χάρτινη καρδιά για να είναι η καινούργια χρονιά γεμάτη με όσα αγαπάμε!

*Origami: ιαπωνική εικαστική τέχνη της χαρτοδιπλωτικής, στα ιαπωνικά oru σημαίνει διπλώνω και kami χαρτί


It’s good to know: Η Μυρτώ Δημητρίου είναι απόφοιτη του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, του προγράμματος “Business Coaching” του ΕΚΠΑ, ολοκληρώνει το Master της στο HR & Business Organization, ενώ έχει παρακολουθήσει μαθήματα θεάτρου και ΜΜΕ στο Ithaca College της Ν. Υόρκης. Μέλος του Ελληνικού IBBY, της UNIMA (ένωση κουκλοθεάτρου) και ιδρυτικό μέλος του ΠΟΦΑ (Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Αφήγησης).
Από τα έντεκά της χρόνια και μέχρι το 2013 παρουσίαζε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές για το παιδί και τον πολιτισμό, ενώ συμμετείχε σε θεατρικές παραγωγές και τηλεταινίες. Συνεργάστηκε με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσ/νίκης για την παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και παραστάσεων αφήγησης παραμυθιών.
Είναι Instructor Origami έχοντας πάρει το δίπλωμα διδασκαλίας από τον παγκόσμιο Ιαπωνικό Οργανισμό και κάτοχος 2 Ρεκόρ Guinness για τη δημιουργία των μεγαλύτερων χάρτινων μωσαϊκών το 2012 στη Θεσσαλονίκη και το 2014 στην Αθήνα! Έχει διδάξει origami στο Πανεπιστήμιο Meisei του Τόκυο και το έργο της “Dragon boat” συμπεριλαμβάνεται στη συλλογή του Μουσείου Origami στο Τόκυο.
Για πάνω από 15 χρόνια σχεδιάζει και παρουσιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα, οργανώνει σεμινάρια, καλλιτεχνικά εργαστήρια, δράσεις team-building και προγράμματα εμψύχωσης σε εταιρείες και οργανισμούς. Τα σεμινάριά της έχουν παρακολουθήσει πάνω από 160.000 άτομα.
Έχει γράψει 4 βιβλία για την τέχνη του origami και ένα παιδικό παραμύθι.


Ολοκληρωμένη τη συλλογή θα τη βρείτε στο The Pop Up Project “Christmas in the garden”, τη Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 20.00′ το βράδυ, στο απόλυτα ασφαλές περιβάλλον του κήπου του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή.


Join us & Bring friends!

Follow The Pop Up Project on Instagram!

error: Content is protected !!