ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η μπάντα της Παλαιάς Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας στην “Αρμάτα” των Σπετσών!

Το νησί φοράει τα γιορτινά του και ετοιμάζεται να υποδεχθεί το πλήθος των επισκεπτών του για την περίφημη Αρμάτα.

Οι Σημαίες, οι Ελληνικές και των Σπετσών κυματίζουν περήφανες από άκρη σε άκρη του νησιού, το Σάββατο θα ολοκληρωθεί η πιο πλούσια από ποτέ σειρά των πολιτιστικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων, με το αποκορύφωμα, την αναπαράσταση της πυρπόλησης ομοιώματος της τουρκικής ναυαρχίδας.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μεγαλειώδη νίκη των Ελλήνων απέναντι στους Τούρκους στα νερά των Σπετσών, μία από τις σημαντικότερες στιγμές του αγώνα του 1821.


Φέτος το διήμερο Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022 η Μπάντα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας θα λάβει μέρος στις εκδηλώσεις της περίφημης “Αρμάτας” των Σπετσών προσκεκλημένη του Δήμου του ιστορικού νησιού του Αργοσαρωνικού.

Η “Αρμάτα” τιμά με τις εκδηλώσεις της την κομβική για την Ελληνική Επανάσταση Ναυμαχία των Σπετσών, η οποία έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 1822.

Χθες βράδυ στη Ντάπια

Οι δε φετινές εκδηλώσεις της συμπίπτουν με τη συμπλήρωση 200 ετών από το ιστορικό γεγονός. Πιο συγκεκριμένα, η αναπαράσταση της Ναυμαχίας των Σπετσών με τη καύση της οθωμανικής ναυαρχίδας είναι το γνωστότερο από τα τοπικά έθιμα του των Σπετσών. Η νίκη του ελληνικού στόλου αποδόθηκε στη βοήθεια της Παναγίας και εξ αυτού οι κάτοικοι ονόμασαν τον μικρό ναό που βρίσκεται στο Παλιό λιμάνι και εορτάζει στις 8 Σεπτεμβρίου (Γέννηση της Θεοτόκου) “Παναγία η Αρμάτα”. Η αναπαράσταση του ιστορικού αυτού γεγονότος είναι μια πολιτιστική και θρησκευτική γιορτή, οι εκδηλώσεις της οποίας λαμβάνουν χώρα στις αρχές Σεπτεμβρίου και διαρκούν μια εβδομάδα, με αποκορύφωμα την αναπαράσταση της πυρπόλησης ομοιώματος της τουρκικής ναυαρχίδας, με ταυτόχρονη εξιστόρηση των ιστορικών γεγονότων.

Η μπάντα της Παλαιάς Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας

Η μπάντα της Παλαιάς Φιλαρμονικής στις 10.9.2022, ημέρα της αναπαράστασης της ναυμαχίας, πρόκειται να παιανίσει στους δρόμους του νησιού και στη συνέχεια θα εμφανιστεί συναυλιακά στην περίφημη πλατεία Ποσειδωνίου τιμώντας τα 200 έτη από το κομβικό για την ελληνική ανεξαρτησία γεγονός.

error: Content is protected !!