Η Μύκονος υποκλίνεται στο νέο hot spot “Monarch” και στον βραβευμένο με δύο Michelin, chef του, Alain Parodi!
Αποχαιρετάμε τον Μάιο και υποδεχόμαστε τον Ιούνιο με ένα μακροβούτι στα κρυστάλλινα νερά, στο Καλό Λιβάδι. Κρυστάλλινα κυριολεκτικά και μεταφορικά, τα νερά είναι κρύα, έτσι όμως φεύγει κάθε ίχνος του χειμώνα από πάνω μας.
Σάββατο 30 Μαΐου, Καλό Λιβάδι, στην παραλία του Monarch…
Του νέου beach bar & restaurant που πριν καν ανοίξει έχει γίνει το talk of the island. Σκέφτομαι τι έχει να γίνει όταν φτάσουν και τα day beds και οι καμπάνες που περιμένουν την άφιξη τους από μέρα σε μέρα. Σκέφτομαι τι έχει να γίνει όταν ανοίξει και η boutique Monarch ακριβώς δίπλα στο εστιατόριο, αλλά και το all day Spa της Δέσποινας Γαβαλά! Η παρουσία του βραβευμένου με δύο Michelin chef, Alain Parodi, είναι ένας από τους πολλούς λόγους που ανακαλύπτω στην συνέχεια. O Alain Parodi δεν “επιμελείται” απλά του menu, ως συνηθίζεται με τέτοια αστεράτα ονόματα που φτιάχνουν ένα menu και έπειτα εξαφανίζονται στις κορυφαίες κουζίνες του κόσμου.
O Alain Parodi είναι εδώ και μαγειρεύει…Εν-νο-εί-ται πως έχω ζητήσει από τον Θάνο Κολοκυθά να τον συναντήσω, να μπω στην κουζίνα να τον βρω και να υποκλιθώ στο ταλέντο του.
Προς το παρόν όμως, ρουφάω τον ήλιο και τον αέρα… Κάνω μακροβούτι στα κρυστάλλινα νερά και αφήνω το αλάτι και τον βοριά να διώξει την ταλαιπωρία των χιλιάδων επισκέψεων μου στο κομμωτήριο, μία κορδέλα είναι υπέρ αρκετή για τα σγουρά μαλλιά μου.
Στην ακόμη άδεια παραλία -είναι μόλις 10 το πρωί- πρωταγωνιστεί η πασαρέλα των μασέρ από τις Ασιατικές χώρες που κρατάνε στο χέρι το menu τους και μας προσκαλούν για ένα απολαυστικό μισάωρο με full body massage. Υποκύπτω. Υποκύπτω και στην συγκλονιστική φιλοξενία του Θάνου Κολοκυθά που έχει βάλει στοίχημα με το φετινό καλοκαίρι, και από ό,τι φαίνεται θα το κερδίσει. Υποκύπτω και στις περιποιήσεις του Γιάννη Καζανίδη, πως ως κορυφαίος maitre του είδους δεν έχει αφήσει τίποτα στην τύχη για αυτό το τριήμερο….
Follow me…
Συνεχίζεται…xxx